ללאה_מ תודה רבה

keren1

New member
ללאה_מ תודה רבה

בעקבות המלצתך רכשתי העתק של "איך לדבר.. כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב...כך שהילדים ידברו" אחרי קריאת הפרק הראשון בינתיים הגעתי ל-2 מסקנות: 1) זה ממש לשנות תפיסה. דיברתי עם בעלי וביקשתי שנעשה זאת יחד. אני בטוחה שיהיו פיקשושים בהתחלה עד שנתרגל ל"שיטה" החדשה, אך הכוונה שנתרגל אליה. 2) אני עכשיו מבינה למה כל כך המלצת על הספר. הוא ממש קולע. משפחתי מודה לך. קרן אמא של דניאל שני ומתן

keren1

New member
"איך לדבר...כך שהילדים יקשיבו

ולהקשיב...כך שהילדים ידברו". של אדל פייבר ואליין מייזליש. מומלץ (אפילו באם לא תאמצי משם רעיונות זה שווה בשביל הרחבת האפיקים). ואני רק בפרק הראשון

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif

אגב, אני קראתי את הספר הזה לפני מספר חודשים. מכיוון שהוא מתאים מאד לתפיסה הכללית שלי, יש שם הרבה רעיונות שאני מיישמת בכל מקרה, ואחרים ששמחתי לקרוא שם. נתתי לבן זוגי לקרוא. אצלו זה תמיד לוקח יותר זמן, אבל הוא קורא, ואני בטוחה שגם מפנים, ואת יודעת מה? היכולת שלו לעשות שינויים - בסופו של דבר - הרבה יותר גדולה מזו שלי. כך שאני ממתינה לשינוי אצלו...

ציפי ג

New member
אניקוראת

עכשיו את הספר הורים משחוררים ילדים משוחררים של אותן מחברות. גם הוא מאיר עינים.

no-a-m

New member
כלים לעשיית השינוי בתפיסה

כמה שזה שהמסקנות שלך נכונות, אכן בכדי לזכות בתוצאות ובתקשורת איכותית עם הילדים, יש לעשות שינוי , והשינוי הוא קודם כל בתוכינו ובעצמינו, ומשם הדרך פתוחה, ממליצה לקורא כאן בפורום בלוחות, על מפגש פתוח שיתקיים בנושא "מפתחות להורים" הרעיון הוא ללמוד את הכלים שיעזרו לנו לעשות את השינוי בתפיסה שלנו עצמינו, המפגש פתוח לקהל הרחב ואינו כרוך בתשלום, מזמינה בחום,,

keren1

New member
זקוקה ל../images/Emo91.gif סיפרתי לחברה

על הספר והיא סיפרה לי שישנה "שיטת אלדר". על פי תאורה שני הדברים דומים. יש למשהו מושג אם באמת זה כך. אני יודעת שלשיטת אדלר יש סדנאות ובמקום להתרוץ ולחפש סדנא לספר אולי אגש לסדנא של אדלר.

no-a-m

New member
להורים מאזור הצפון

ממליצה על המפגש "מפתחות להורים" המפגש אינו כרוך בתשלום ועוסק בכלים ושיטות ,של "ניהול עצמי מודע"- אינטילגנציה רגשית להורים ולילדים. מפגש חוויתי ומעניין, מתאים גם כמתנה לחברה

לאה_מ

New member
קרן, אני לא יודעת בדיוק מהם העקרונו

של שיטת אדלר, אבל הרבה ממה ששמעתי מהסדנאות שלהם לא מצא חן בעיני. אני לא חושבת שהם תואמים לגישה שמוצגת בספר. אני מציעה לך לברר יותר לעומק.

עירית ל

New member
קראתי לאחרונה את "ילדים -האתגר"

את "איך לדבר..." טרם סיימתי, אך את "ילדים האתגר" שפורש את תורת אדלר קראתי אף קראתי. יתכן שהספר פשוט מיושן (הוא בטוח ישן) אבל יש בו סתירות רבות. למשל מצד אחד דיבורים על כבוד לילד ומצד שני עצות מעשיות איך לכפות את רצונותינו עליו והנחה לא מעורערת שההורה "שווה" יותר מהילד. יש שם אפילו דוגמא מצמררת על איך אמא צריכה להמנע מפעולה כשאשתו השניה של האב מכה את ילדתה כיוון שהילדה צריכה ללמוד להסתדר בחיים עם כל מיני אנשים. הדומה בין הספרים הוא שהם נותנים ממש טיפים ליישום.

למעלה