ללא השתקפות

mga-abir

New member
ללא השתקפות

ללא השתקפות היכולת להגיע למצב שאין ההשתקפות עצמית שלנו מהזולת או בזולת, יכולה להתרחש. למרות הדעות הנני בדעה שהדבר אפשרי. היכולת להתבונן בזהותנו השאולה ובזהות הזולת כתפקידים בלבד מאפשרת לנו לצאת מהמשחק ולצאת מתוך הזהות. אין כוונתי לזהות חברתית או זהות הפועלת למען הקיום, אלא כזהות מנטלית רגשית החווה על פי איכות הבנת מחשבתה. ככל שנדע להבחין סיבות להתרחשויות רגשיות ולמחולליהן שהן המשמעויות בעיקר, משמעויות סובייקטביות. נוכל לשנות את המשמעויות, נוכל שלא להרכיב משמעות. לא קל להסביר בפורום בקצרה את הענין. אם אין האדם נתון לגירוי חיצוני, יש ביכולתו לשלוט ברגשותיו ומחשבותיו (באופן מסוים) אולם אם התחוללה אצל האדם בערה רגשית או חל רגש של כעס -שנאה-דכאון. או אם עלו בראשו מחשבות שגורמות לכך וכל זאת בגלל גירוי חיצוני (מהזולת) אין זה די לומר שהאדם מכיל בתוכו את תכניו, זה טוב ויפה להבין. אדם זה יוכל שלא להיות מושפע מכך, במילים אחרות: לא להגיב רגשית או מנטלית. הדבר אפשרי בהחלט. היכולת שלא להיות מושפע טמונה בכל אדם, אולם מאחר והינו מגיב על פי זהותו השאולה (הכרת העצמי מתוך חוויה וזכרון) קשה לו שלא להיות מושפע. לכן אני שב על מילותי: יש לנקות את "הפסולת" (אחרים יכנוהה אחרת) המונעת מאתנו "לראות" באמת ומאלצת אותנו להגיב על אשליה מתוך אשליה. בברכה אביר

smile2life

New member
התשובה היא:

אין תשובה אבסולוטית. כל אדם ותשובתו. למרות שכללית אני מאמין שאהבה מנקה אדם מבפנים. שלח אהבה וקבל אהבהזהו אפקט דופלר של האהבה. אביר יקר, כמו תמיד - אהבתי לקרוא את שכתבת ואני מסכים וחותם על כל מילה. מקלדתך מוציאה דברי דבש ואושר. המשך כך יקירי ויהללוך מלאכים מני

smile2life

New member
תרשה לי להיות חומרני

מה תודה
תתפשט

mga-abir

New member
השתקפות סלקטיבית במקום...ל

השתקפות סלקטיבית כל הנקלט "מעובד" אחרת אין קיים רישום בזכרון. מסקנה שההשתקפות הינה סלקטיבית למדי. במקרים אלו פועל הדמיון כחלק איטגרלי בלתי נפרד. כל תאור תכונה אינו מסתכם במילים בלבד. מילים יוצרות דמיון, ודמיון מומר למילים (תיאור). ללא דמיון מילים אינן שונות מכל צליל אחר סתמי. שם של אדם מעורר בנו דמיון ואנו רואים אותו בדמיוננו. ללא הדמיון אין יכולה להתבצע חשיבה. גם חשיבה לוגית נכללת בקטגוריה זו. מרכיב שלישי יכול להתווסף והוא למעשה הרגש. על רגש ניתן לשלוט (במידה לא מבוטלת) אולם דמיון אי אפשר להפריד מהתהליך. נסו לקרוא קטע זה, ולמרות שאינו מכיל סממנים רגשיים אלא רעיונות מנטליים, יהיה קשה להבינו באמצעות קריאה ללא דמיון. דמיון זה הינו צורת מחשבה נוספת ומשלימה המוסיפה מימד עמוק לתכנים. אם נתייחס להשתקפות סלקטיבית ונעקור מתוכה את הרגש, נמצא שהרגש הוא החלק המעורר תגובה (למרות שהתעורר באמצעות החשיבהבצורתו הביולוגית) לכן קבלת מידע או השתקפות ללא גורם הרגש משנה את המשמעות ואת התגובה המתבקשת, שאינה תמיד מהווה מענה הולם. בברכה אביר

למעלה