ללא חלב או גלוטן

spaysi8

New member
ללא חלב או גלוטן

משתפת אתכם שאחרי פגישה עם רופא חדש ומאוד מקצועי,
הוא המליץ לי להפסיק עם הגלוטן והחלב, ועוד דברים כמו לקלף ירקות ולהמנע מירקות מסוימים (בגלל הקרוהן).
בכל מקרה-
זה קשה כי זה מתחיל בחלב של הקפה (קפה בלי חלב? בעע, וכל תחליפי החלב שניסיתי דוחים),
ולחם, ועוגות, והכל..
אז אני עכשיו רעבה ולא יודעת מה לבשל :p
ועוד הוא רוצה שאני אוכל לפחות כוס שיבולת שועל ביום (עדיף בדייסה בבוקר אבל זה דוחה בעיני אז פשוט אכניס לחביתה וכאלה)

הצעות לדברים שאפשר לאכול?
 

netapet2

New member
היי

קודם כל,

בתור חובבת קפה מושבעת, גיליתי שהרבה יותר כיף שאפשר לשתות משהו שהוא לא קפה, ולא תה, וזה לקחת סיידר הגליל ברכז, ולעשות סיידר חם.
שזה אחלה של דבר,כי זה אממ לא קפה.

בלי קשר, קפה שחור עם סוכר זה אש (ואם יש לך מכונת אספרסו, אז אפשר לטחון את הקפה השחור ואז אין בוץ)

תבדקי בכל מיני אתרים באינטרנט כי יש כמה שכתוב בהם כל מיני רעיונות, בלי קשר, יש צליאקים שיש להם רעיונות אבל עקב בעיות החלב וכאלה... קצת יותר קשה.

וואלה... שתי בירה (ללא גלוטן) וזהו. תחיי על זה, זה משמין, אבל את לא אוכלת שום דבר אחר, זה משביע, ולחלק מהאנשים זה טעים.

סתם! הייתי ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית, לא בשביל שתבנה לך תפריט, אלא שתיתן לך תפריט :)

בהצלחה!
 

Cow23

New member
גמני ככה רק בלי הקטע של הגלוטן. לא אוכלת חלב,

ואני רעבההההה!!

בנוגע לדייסה את יכולה לשים כמה קוביות שוקולד. טעייים
 

Cow23

New member
לא אוכלת חלב,ביצים ובשר


 
יש הרבה מתכונים ממאכלים בריאים

שהתחילו כתחליפים ל... או שנראים דומה או מוגדרים
דומה לדברים רגילים כמו חביתה או קציצות בשר וכו'.
אישית אני יודע שיש לך מספיק מידע נגיש אם תחפשי
או תגשי לסופרים (גם ברגילים יש היום איזורים עם מוצרים בריאים יותר).
אישית #2: לדעתי דווקא ברגע שתפסיקי לנסות להחליף
דברים טעימים ולא בריאים, ותכנסי למה שטעים לך מהמוצרים
וחומרי הגלם הבריאים, את תהני מלהכין ולהתנסות
במשהו שהוא טעים ובריא.

עצות אחרות:

אולי את לא תרגישי כמה זה טוב ונכון לך,
אולי לא תקבלי הרבה מחמאות גם אם תתמידי ותשני את התפריט
באופן קיצוני. אבל ברגע שתפסיקי לאכול נכון, הגוף שלך
יראה לך בדיוק כמה הוא מתגעגע לזה.

בהתחלה תפנימי שאם זה טעים זה כנראה לא בריא. זה גם סוג
של טעם נרכש, אבל הרבה יותר כיפי....
 

EdisonGirl

New member
בצעירותי הייתי טבעונית


אז את יכולה להעסיק אותי כדיאטנית שלך, ואני אבנה לך תפריטים


ועכשיו ברצינות?

קודם כל, "פינק ליידי" - בלוג מקסים ואהוב שיכול לעזור לך המווון: http://pinkhadas.wordpress.com/
היא טבעונית, אבל לא במובן הרע
ומפרסמת מתכונים מעוררי תיאבון ברמות שגם אדם "לקטוזי" יתגרה!

דרכה גם תוכלי להגיע דרך קישורים לעוד טבעונים כמוה- זו ממש מן רשת כזו. כל המתכונים נטולי מוצרי חלב- בזה את יכולה להיות בטוחה, ולגבי הגלוטן- חלקם נטולי גלוטן ובחלקם תוכלי למצוא פשוט תחליפים לקמחים וגם להתייעץ עם הבלוגריות (בד"כ זה בנות) עצמן, ומאמינה שישמחו לעזור לך מתוך ההיכרות שלהן.

לגבי חלב, גם אני טעמתי הכל. לסויה יש טעם דומיננטי, ש-או שאת אוהבת או שלא... וגם אם הוא נסבל, לפעמים הוא נמאס אחרי תקופה מסוימת.
אורז תפל מידי... לא מתאים לקפה.
בשביל קפה הייתי ממליצה לך חלב שקדים או חלב אורז עם שקדים.
ובאופן כללי, החלב המנצח מבחינת הטעם בעיניי הוא חלב שיבולת שועל! אוחחחח יאמי! (אבל לא יודעת אם הוא מתאים לקפה, את מוזמנת לנסות)

מעבר לזה, אם תמצאי דרך ליצור או לקנות דפי לזניה ללא גלוטן, יש לי בשבילך מתכון ללזניה טבעונית אדירה! הרבה יותר טעימה מהלזניה המקבילה שמכילה גבינות אמיתיות.
אם תרצי, אני אחפש אצלי במסמכים...
 

spaysi8

New member
אז כמה עדכונים

בנתיים הולך טוב, קניתי לחם ובצק עלים ללא גלוטן וגם מלא חומרי גלם,
ומלא קטניות..
הכנתי דל עדשים הודי ויצא ממש טעים,
והיום סנדוויץ ללא גלוטן עם טחינה וחביתה עם שיבולת שועל ועדשי קטניות וקולורבי והיה לי ממש טעים חח
את הקפה אני שותה בלי חלב בנתיים כי כל חלב אחר שטעמתי לא היה לי טעים..
לפחות ארד במשקל (מקווה) :)
 

lee145

New member
אני טבעונית, אז אנסה לסייע לך (עד כמה שניתן).

תחליפי חלב זה טעם נרכש.
כשטעמתי לראשונה את אחד מתחליפי החלב שרכשתי (לצורך העניין זה היה חלב סויה), זה לחלוטין לא היה ערב לחך עבורי. זה לא טעים, בעיקר כשטועמים אותו לראשונה, מהסיבה הפשוטה שאנו מורגלים לטעמו של חלב פרה, ואין זה פלא, חלב פרה זה החלב אותו צרכנו, קנינו ושתינו מאז ומתמיד, ולכן קשה לנו לשנות הרגלים ולהסתגל לטעמו של מוצר אותו מעולם לא צרכנו. זה ייקח זמן מה, אך אני מאמינה שאת תצליחי להתרגל לטעמם של התחליפים.

לרוב, אני לא קונה תחליפי חלב, בין אם חלב סויה, אורז או שקדים, כי אני לא מחסידות הקפה (לרוב אני קונה תחליפי חלב רק אם אני מכינה דברי מאפה), אך לעיתים רחוקות כשמתחשק לי לשתות קפה אני מקציפה חלב סויה במכונת הקפה הביתית, כן, זה אולי יפתיע אותך, אך כשמקציפים חלב סויה טעמו, לפחות עבורי, טעים ויותר ערב לחך מאשר טעמו בגרסתו הטבעית. תנסי להקציף את אחד מתחליפי החלב אותם קנית, ואולי תחליפי החלב בגרסתם המוקצפת יהיו יותר טעימים עבורך.

עוד בגזרת התחליפים, ישנם מעדני חלב סויה של חברת "תנובה" בטעם טבעי, אפרסק, תות ושוקולד אמיתי (מדהים עד כמה שהם טעימים וזהים בטעמם ובמרקמם למעדני חלב פרה), ישנה גבינת סויה של חברת "טופוטי" בטעם טבעי (גבינת סויה דומה בטעמה ובמרקמה לגבינת סימפוניה של "תנובה"), ובנוסף, אם את מתגעגעת לטוסטים בארוחת הבוקר, ישנן גבינות צהובות מהצומח העשויות מסויה של החברות "טופו יפני", מגורדת טבעונית של "טבע דלי" ו"YellowSoy".

לצערי, לגבי הגלוטן אני לא יכולה לסייע לך, משום שמעולם לא צרכתי, קניתי או אכלתי מוצרים נטולי גלוטן (גם מעולם לא היה לי צורך במוצרים כאלה), כך שאין לי המלצות למוצרים כאלה ואחרים, אך את יכולה להיכנס לפורום צמחונות וטבעונות ושם תוכלי לקבל תשובות מדויקות וקונקרטיות לגבי מוצרים נטולי גלוטן. בהצלחה.
 
למעלה