ללא מילים. (או רק כמה..)

• פותח הנושא fn
  • פורסם בתאריך

fn

New member
ללא מילים. (או רק כמה..)

רציתי לכתוב פה משהו בתור צופה אדוקה מעונה1 פרק1, רק שכשהתיישבתי כעת לכתוב, אני לא ממש בטוחה מה ואיך. לא השתתפתי בפורום זה מעולם (אם כי התעקשתי בפני תפוז על הקמתו), גם לא כצופה פסיבית, מהסיבה הפשוטה שאין בביתי כבלים (אלא yes), ואת הפרקים העונה ראיתי בקבוצות, מהקלטות שונות בזמנים לא קבועים. היום צפיתי בפרקים האחרונים, ונעתקה נשמתי. לא יכולתי להעלות בדעתי סוף יותר מושלם מפניו היפים של רפי מחייכים אליי, הצופה, חיוך כה מבטיח. לא אכחיש ואומר שלא נשארו בי צביטות על דברים מסוימים שהותירו אותי בהרגשת אי נוחות כללית (פרידתה האכזרית (אם כי האופיינית) של אלה מאלון, הטלטלות הרגשיות שהעבירו את הילדים- ליה, עומר, הכרס של רפי
), אבל כמכלול, הסיום היה נהדר. קראתי מדברים שנאמרו על ידי חברים שונים בפורום, קצת קשה לי להגיב כשהמחשבות כה טריות.. לרוב יש לי עמדה ברורה לגבי כל דבר ודבר בסדרה, החל מרגשות עמוקים, ועד מיקום מפתחות הבית.. רק שהעונה האחרונה די טלטלה אותי ומצאתי את עצמי משנה את דעתי בין פרק לפרק. בכל אופן, אני שמחה שהרוב נהנו, שהאירוח של אבוטבול ורני בלייר היה טוב, ושלעומר יש שני אבאים :) לילה טוב לכולם...

udicol

New member
אכן יש בדברייך המון....

מדובר על מכלול ועלילה. הבעיה העיקרית היא שאנשים עוקבים אחרי מעשיהים של גיבורי העלילה ומתעדכנים בצורה של "תקצירים". הסדרה הזו לא בנויה על הרעיון שתוכל להשלים את הפרק בעזרת "תקציר" ו/או "תימצות". מדובר על סידרה שמציגה המון אמוציה ורגש מול מצלמת טלויזיה. צריך לראות בטלויזיה איך הגיבורים מתחבקים ברגעים מושלמים. איך הם יוצרים מצבים מדהימים של יחס ותשומת לב אחד לשני, מה שמאוד לא אופייני לסדרות אחרות בטלויזיה. לא כל סוף חייב להיות סוף טוב- מושלם, או לחלופין סוף רע - מושלם. אכן הוצג כאן סוף בצורה של מכלול מאוזן ויציב וכל אחד יכול להמשיך את העלילה איך שהיא, כפי שאמר רמי בלייר.

fn

New member
מסכימה מאוד.

זו בהחלט לא סדרה שניתן להבין באמת דרך תקצירים. אני בהחלט חושבת שהסיום הוצג כמכלול מאוזן ויציב כפי שכתבת, זו בדיוק ההגדרה. כל דמות הגיעה אל אותה נקודה ממנה סוף סוף ניתן להמשיך הלאה, וזה נפלא בעיניי. (ואני חייבת להודות שקצת פקפקתי ביכולת הכותבים לייצר סוף כזה לכל אחת ואחת מהדמויות, באופן שיראה גם אמין. והם הצליחו.). לגבי יואליקו, שנאמר עליו (בשרשורים שונים) שהשלים עם גורלו, שהפסיק להתגעגע ליעל... אני לא מאמינה שיואל הפסיק לאהוב או להתגעגע ליעל. רגשות חזקים כאלו אי אפשר לכבות ככה סתם, זה לוקח זמן. אני גם לא חושבת שיואל באמת השלים עם אותו "חסר בחיים" כאיזשהו גורל מוחלט, אלא שהוא פשוט החליט להפסיק להילחם בזה, בתחושת ההחמצה והפספוס שתמיד מלווים אותו אחרי כל אהבה נכזבת, אותה כמיהה לדברים שלא מתממשים לו, פשוט לשחרר. קצת לנוח מהמרוץ הנפשי הזה. כך הוא יכול לשבת בביתו, לבדו, ולהנות מארוחה טובה בלי להרגיש ריקנות מרה. אני לא באמת מאמינה שיואל הרים ידיים בכל מה שקשור לאהבה, כחלק מאיזשהו גורל שהוא החליט ללמוד לקבל, התפיסה הכללית שלו על החיים היא יותר מדי אופטימית, וכוללת אהבה ובת זוג. בתקווה שגם יום יבוא, וגם תגיע :)

qt1

New member
fn ברוכה הבאה../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

כן...נראה לי שאת צודקת, אני מנסה לחשוב אם גם בחיים 'האמיתיים' גבר שהיה חווה את מה שיואל חווה היה לוקח פסק זמן,נח מהמרוץ או איך שלא קוראים לזה. זה קצת בלתי אפשרי להלביש את התפקיד על מישהו מהחיים 'האמיתיים' , לפחות אני לא מצליחה, צריך את האופי של יואל. אולי אני טועה, אולי אתם תצליחו, מעניין... בכל אופן ברוכה הבאה, חבל לי לקרוא שלא כתבת בכל העונה הזו אני שמחה שהצטרפת סוף סוף ,באוקטובר יחלו שידורים חוזרים , אני בטוחה שעכשיו כשאנו יודעים את הסוף הצפיה שלנו בסדרה תהיה שונה לחלוטין

למעלה