ללא מילים

deebeebee

New member
הטמפלרים היו נוצרים גרמנים

שהקימו "קולוניות" בארץ הקודש. שרונה (הקריה בתל-אביב) היתה אחת הקולוניות האלה. הם היו נאמנים ל-"פאטרלאנד" (ארץ האבות שלהם) גם כשזו נשלטה בידי הנאצים. לא נראה לי שעדיין חיים טמפלרים בארץ.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה מורכב... גם אני כמוך, מתפלצת למראה כל מצבה לזכר חיילי הוורמאכט. אבל צריך לזכור, שמדובר בחיילים סדירים, לא בהכרח נאצים באמונתם, שנפלו בקרב. חלקם חוללו זוועות, חלקם מסרו עצמם לשירותו של משטר פושע. אלא שעבור קרוביהם, הם היו בן, אב, אח, שהיה ואיננו. סטודנטית גרמניה שהכרתי במסע משותף לפולנים, גרמנים וישראלים, אמרה לי פעם בדמעות:" אם לא נורשה לבכות את מתינו, איך נוכל לבכות מתיהם של אחרים?" כל עוד מדובר בביכוי קרובים שמתו, ולא בהאדרת "גיבורי המולדת", אני נאלצת להודות, שיש משהו בדבריה... אגב- ביכוי הנופלים הללו, יכול להוביל למסקנה שהמשטר ההוא היה אסון גם למי שהלך אחריו, וזו דוקא מסקנה רצויה.

deebeebee

New member
לא מסכימה איתך שלומית

אין מקום לאנדרטה כזו במדינתו של העם היהודי.

schlomitsmile

Member
מנהל
לי דוקא קשה איתן יותר כשהן בגרמניה לא נראה לי שזה עניין להסכמה או לא- לכל אחד הרגישויות שלו. עבורי, השאלה היא מה המניע להקמת האנדרטה- אֶבֶל אמיתי ו/או הדגשת האסון שבמלחמה; או האדרת המלחמה ומחולליה. מקומה, כאמור, משני לי, ואם כבר- בארץ זה פחות מעיק עליי, כי ברור לי שהיא לא מדברת לאף אחד. אבל כמובן שיש אנשים שמרגישים אחרת ממני. אין לי בעיה עם זה.

masorti

New member
שיבכו את מתיהם במולדתם. לא פה.

דרך אגב, הטיעון של אותה סטודנטית תקף גם לחיילי ס.ס. ולשאר האנשים הנחמדים ששרתו במנגנון ההשמדה. גם בנו של אייכמן יכול לטעון שבגלל שאביו לא זכה לקבר - הוא עצמו לא יכול לבכות את מתיהם של אחיהם. מה דעתך שנקים גם אנדרטאות למחבלים שחוסלו ע"י חיילי צה"ל? הרי ביכוי המתים יאפשר למשפחותיהם לבכות גם את הישראלים ההרוגים. לא?

עב

New member
חכמים הזהרו בתגובתכם

לא מדובר בחיילי הורמאכט אלא במתי הטמפלרים כולל מלחמת העולם הראשונה והשניה - קראו את השרשור המקורי עד הסוף. בתמונה ובהודעה חסר הקוטנקסט. איפה זה? מה יש שם? הכותרת מאוד מטעה!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
בדיוק הטמפלרים, כמו כל אדם אחר כולל הלא חביבים עלינו, זכאים היו לבכות ולהנציח את מתיהם. אפילו את בניהם/אחיהם/אבותיהם ששירתו את המפלצת. אין בכך האדרת המפלצת, יש בכך בכי על הבן שנפל. ואם האנדרטה הזכירה להם שהמפלצת היתה אכן המפלצת- מה טוב.

שלומית, אם "שירתו את המפלצת"

כדברייך והפכו למפלצות בעצמם, יש משהו בדברי masorti. בכי על בניהם? אם היו מפלצות, שיבכו עליהם במקום אחר. אם כי גם אני איני בטוח שזאת היתה כוונת מי שהקים את המצבה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא כולם הפכו למפלצות היו שהפכו לבשר תותחים. ואיפה יקימו להם אנדרטה אם לא בביתם? מדובר בטמפלרים, בתושבי ירושליים, שבנו את האנדרטה לבניהם בביתם. לא "להכעיס" לאף אחד, אלא באופן הטבעי ביותר, אנדרטה לבנים, בעירם.

masorti

New member
זה לא ביתם ולא עירם...

מרגע שרובם תמכו בנאצים, הם איבדו כל זכות ל"ביתיות" כאן. הם גורשו ברובם לאוסטרליה, ובזה נגמר הסיפור. שיקימו מצידי אנדרטאות לוורמאכט באוסטרליה. ואת טועה שהם נהפכו לבשר תותחים. הם לא גרו בגרמניה ולא חויבו להתגייס באיום מאסר. כל מי ששרת בוורמאכט בחר מרצונו החופשי לחזור לגרמניה כדי להתגייס לשירות המולדת הישנה. מי שהיה אנטי-נאצי היה יכול להישאר בפלשתינה. במקרה הכי גרוע היה מגורש לאחר כמה שנים לאוסטרליה.

כנגד יש אנדרטה באשדוד לזכר חיילים מצרים

כך היה כתוב בהסכם השלום עם מצרים אוס סבא אריה

deebeebee

New member
לא עב

מדובר ב'נופלים'. המילה המופיעה היא 'נופלים' והשנים המופיעות הן 1939-1945. קיים הבדל בין המושגים 'מתים' ל-'נופלים'. וממתי מציינים שנים כשמדובר בסתם מתים?

עב

New member
ומה עושה שם מלחמת העולם הראשונה?

הכותרת מטעה, אין כאן שום וורמאכט, חסר הקונטקסט - איפה זה, מה יש מסביב, מי בנה, מתי, למה? כדאי לקרוא את השרשור המקורי עד הסוף כדי להבין קצת יותר, ועדיין לא את הכל.

deebeebee

New member
וגם הנסיון לקשר בין שתי המלחמות

כאילו מדובר בשתיים שהן אחת?

schlomitsmile

Member
מנהל
בארצות רבות נהוג להקים אנדרטאות לחללי שתי המלחמות. זה לא ענין אידיאולוגי.

masorti

New member
לא בארצות שצד א' השמיד את צד ב' המקומי.

אין דין אנדרטאות גרמניות בצרפת ולהיפך כדין אנדרטאות לחיילי הצבא הנאצי בישראל.

למעלה