(ללא נושא)

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

hadi orr

New member
ראשית לא עולה לי מאומה. שנית נצל"ש. אוניית השלושה. שאלה.

שאלו אותי האם אני יודע היכן נמצא אתר ההנצחה של אוניית השלושה. האנדרטה נמצאת בחורשה לפי הצל של העצים מסביבה אבל אין לי מושג. אולי מישהו יודע / מכיר יכול לתת תשובה על נושא זה? תודה מראש.
האוניה יצאה ב-22 בינואר 1967 מהאי קימולוס בים האגאי עם מטען חימר גלמי למרסיי . ב-24 בינואר בשעה 20:40 נקלט שידור מצוקה מהשלושה שנקטע לאחר מסירת נתון קו הרוחב 40:25 צפון. אוניית הנוסעים של צים מולדת וכלי שיט של הצי האיטלקי והאמריקני ערכו חיפושים. ב-28 בינואר נמצאו שתי סירות הצלה ריקות. ועדת חקירה בראשות זאב הים (רב חובל) הגיעה למסקנה שכנראה חדרו מים למחסנים. באוניה נספו 21 איש מהם 18 אנשי צוות ושלוש נשות ימאים שהצטרפו לבעליהן אשר שירתו באניה. בלוח ההנצחה רשומים 15 שמות: ר/ח אברהם בן יעקב הראל, ניסים בן שמואל אביכזר, חיים בן שמעון אזולאי, דן בן פריץ גרינפטר, שלמה בן סלמן זכריה, יהודה בן ישראל תגרין, יאיר בן משה כפרי, רעייתו סימה כפר, שלמה בן ראובן כץ, נפתלי בן שלום לוי, אביהו בן חיים למדני, יוסף בן עמרם סויסה, חיים בן בכור פיצון זאב שטאל זאב ולי בן שמואל.

powo

New member
הדי.לא הצלחת לפתוח את האתר לקריאת הכתבה??

hadi orr

New member
נתן. ראשית תודה. שנית את התמונה של המצבה ראיתי כבר אבל

לא צויין הכתובת. שלישית הצלחתי לאתר ממקור אחר את הכתובת של האנדרטה. תודה.

אספן 3

New member
מעניין מאוד. שמעתי על זה משהו, אבל לא הכרתי את הפרטים

מה שעבר על תל אביב בזמן מלחמת העולם הראשונה ובעיקר גירוש התושבים - לא יאומן, גירוש פה בארץ ולא באיזה מקום בגולה. מומלץ לקרוא למרות האורך.

מוזר, שעם כל האורך הזה הוא לא כתב על הגולים מתל אביב ובכלל

מא"י שגורשו על ידי התורכים והגיעו למצרים. ברשותכם אשלים את הסיפור:

מלחמת העולם הראשונה הביאה למצרים 11,277 גולים מארץ ישראל ומסוריה. רובם עזבו תוך שנה והשאר – בתום המלחמה, למעט מעטים אשר השתקעו במצרים. בין הגולים היו דמויות מוכרות מהיישוב היהודי בארץ ישראל: ד"ר חיים בוגרשוב, מנהל הגימנסיה "הרצליה"; זלמן דוד ליבונטין, מנהל בנק אפ"ק (לימים בנק לאומי); יוסף אהרונוביץ', עורך הפועל הצעיר; דבורה בארון; י"ל ריקליס ואחרים. היהדות המקומית, בעיקר באלכסנדריה, נחשפה לפעילות החינוכית והתרבותית של הארצישראלים, שחלקם השתלב בחינוך הקהילתי בהוראת עברית ובחינוך לאומי,
הגולים הגיעו בכמה גלים, בין דצמבר 1914 לדצמבר 1915. בשנת 1916 נותרו באלכסנדריה רק 4,400 גולים. השאר עזבו את מצרים או מצאו עבודה והשתקעו בערים אחרות.

למעלה