ללא שם

avivs

New member
ללא שם

הקדמה: האוויר היה לח, השמש חיממה בחוזקה, אבל העצים היו כל כך גבוהים שאפשר היה להישבע שעכשיו אמצע הלילה. הדרכים היו נטושות לגמרי, אין שום סיבה שמישהו יסתובב בחוץ. נראה אפילו היה שבעלי החיים לא רואים טעם בלצאת החוצה. רק רעש של עורבים היה נשמע מדי פעם, רעש שמסמן שהזמן לא קפא מלכת ושעדיין העולם ממשיך כסדרו. הרבה דברים עברו על הארץ הזאת, גזעים שונים שצמחו ונפלו באותה המהירות שבה הם צצו. מלחמות עקובות מדם שנמשכו דקות אחדות אך יכלו להימשך גם חודשים ארוכים ללא הפסקה. ואפילו מפלצות למיניהם, או יותר נכון להגיד עיוותים של הטבע. רובם אינם תוקפניים, אבל בני האדם ויחסם הרע לכול מה שהם לא מבינים וכול מה שמפחיד אותם גרם לטרולים לברוח להרים. לפני זה היו להם ישובים משל עצמם, יבולים ומשקים מפותחים. הבעיה היחידה הייתה שהם מתרבים בקצב איטי מאוד. טרולית יכולה להביא רק ילד אחד לעולם, וזה רק אחרי שמלאו לה 58 שנים. בני האדם לעומת זאת התרבו בקצב מהיר, כמו מגפה. ועד מהרה לא היה מקום לטרולים לחיות ביניהם. רק ההרים המרוחקים יכלו להיות להם מקור מסתור מפני התקפות ורדיפות של בני האדם. אבל לבני האדם יש כשרון מיוחד, כשרון מתוחכם יותר משל קוסמים ופיות, כשרון זה מעניק להם את היכולת לספר כל סיפור מנקודת מבטם בלבד. כלומר טרול שהפחיד ילד, הופך במהרה לטרול שרצח עשרות ילדים בשנתם. טרול לעומת זאת שפגע בטעות בחלק מבניין הוא בעצם טרול מאיים שמחריב כל כפר שנקלע בדרכו. וכך במהלך השנים הטרולים הפכו להיות יצורים מעוררי אימה שרק המחשבה עליהם העבירה צמרמורת בעצמות האנשים. אחרי כל השנים וכול האסונות נראה היה שהמצב נעשה רגוע סוף, סוף. ערים משגשגות קמו. הכפרים הצליחו להעמיד משקים חזקים, האמזונות לא היו צריכות לעסוק בהגנה על השטחים שלהם, ואפילו הפיות והשדונים למיניהם העדיפו להישאר ביערות שלהם. יערות כל כך מסתורים שאפילו הסופרים הטובים ביותר אינם יכולים לכתוב דבר עליהם שישמע אמין לקורא אותם. עברו שנים רבות מאז המלחמה האחרונה. כמובן שממלכות נפלו ומלכים נרצחו, אבל זה חלק מהשגרה, בהחלט לא דבר שמספיק בשביל לזעזע את הארץ הזקנה הזאת. בדיוק עכשיו נולד דור חדש של אנשים, אנשים שמלחמות ואסונות הם רק סיפורים של הזקנים במשפחה, נראה שהשקט הגיע, השקט שבא כפיצוי על אותם הדורות שסבלו וקיוו לעתיד טוב יותר. סוף, סוף העולם נהפך למקום שבו כדאי לחיות ולהקים משפחה. אבל כמו כל הדברים הטובים בארץ הזאת, גם הדבר הזה עמד להשתנות במהרה.

avivs

New member
פרק ראשון:

"פונדק צומת הזאב": הוא הלך באיטיות, הוא נשען על המטה שלו, מטה עשוי עץ אלון, עץ אלון שנקרת ממרגלות הרי ברולין, מקום משכנם של הטרולים. הוא המשיך ללכת באותה הדרך במשך כמה ימים. הוא לא ידע בוודאות לאן היא מובילה או האם היא בטוחה למעבר אבל הוא ידע שחלומו היה בעל משמעות. הוא ידע שבמשך שבעה ימים בכל לילה הוא ראה את אותה הדרך, את אותם העצים, את אותה האדמה ואפילו את אותם העורבים שעפים מעל, וכמו נשרים מחכים לטרפם שייפול על הרצפה ללא רוח חיים, ואז יתחילו החגיגות בשביליהם. אבל מורגן הזקן לא התכוון לתת לעורבים המקוללים האלה או לאף אחד אחר את הסיפוק של חיסולו. הוא עבר מספיק בחייו, מלחמות, מחלות, אסונות טבע למיניהם, ועכשיו הוא היה בטוח, הוא היה בטוח שאחרי כל זה הדבר היחיד שיצליח להעביר אותו לעולם הבא הוא לא אחר מהוא עצמו! כשהוא ירגיש שזהו! נמאס! הדרך הסתיימה בשבילו, רק אז הוא ימשיך הלאה ויעזוב את העולם הזה. החלומות שבאו אליו כל לילה לא יכלו להיות סתם חלומות, משהו בהם היה יותר מדי אמיתי, אולי זה הקול הצרוד של האישה, או הדרך האין סופית, אבל מה שזה לא יהיה, יש רק דרך אחת לגלות. אחרי כמה ימים של הליכה באותו המסלול ובאותו הכיוון המראה התחיל לשגע את מורגן, אותם העצים אותה האדמה. מדי פעם היה ניתן לראות כמה פרחים בצד הדרך, אבל גם הם היו מראה נדיר. מורגן לא ידע בדיוק כמה זמן הוא הלך, הוא רק יכל להרגיש את רגליו הזקנות כשהם מתחילות לכאוב יותר ויותר עם כל צעד שהוא לוקח, הוא בקושי יכל לראות את מה שנמצא לפניו, הערפל היה סמיך ולכן טווח הראיה כמעט ולא היה קיים. למרות שבקושי היה ניתן להבדיל בין היום ללילה מורגן חש בעצמותיו שכבר נעשה מאוחר ושאם הוא לא יעצור וינוח כמו שצריך יש סיכוי שהוא פשוט לא יוכל להמשיך יותר. כמה ימים כבר עברו מאז הפעם האחרונה בה הוא ישן מספר שעות ללא הפסקה. הוא התכוון לישון בצד הדרך, גם ככה הסיכויים שמישהו יעבור ויפריע לו הם אפסיים. אך לפתע הוא שמע רעשים, הוא ישר עצר במקומו והחזיק את המטה שלו כאילו מוכן להתקיף כל אחד שירצה להזיק לו. אבל אחרי דקה קצרה הוא הבין שהקול החשוד הוא בעצם כמה קולות, קולות של צחוק. הוא החליט להתקדם לכיוון הקולות בעודו מחזיק את המטה שלו, עדיין דרוך להתמודד עם כל מה שיבוא. אבל אחרי כמה צעדים בודדים הוא הבחין באור, הוא התקדם עוד קצת ואז הוא כבר יכל לראות בית, כשהוא התקרב מספיק הוא כבר הבחין בפונדק, על השלט היה כתוב "פונדק צומת הזאב" השם נראה הגיוני לחלוטין למורגן מפני שבזמן הליכתו הארוכה הוא יכל לשמוע באופן קבוע את יללות הזאבים. למרות שמעולם הם לא התקרבו מספיק בשבילו לראות אותם. הוא נכנס אל הפונדק, באופן מידי היה ניתן לחוש את החום הנעים שהיה שם ואת ריח האלכוהול הזול שבא מכל פינה, כמה מנורות שמן שהיו תלויות מהתקרה סיפקו אור מעומעם לחדר. על הקירות היו תלויות תמונות שונות של זאבים במצבים שונים, תמונה אחת ממש לא התאימה לעיניהם של ילדים קטנים חשב לעצמו מורגן. אבל בעצם, מה כבר יחפשו במקום שכזה ילדים קטנים. היה נראה כאילו אף אחד לא שם לב לאדם הזקן שכרגע נכנס לפונדק, כולם היו עסוקים בשתייה ודיבורים ומורגן ממש לא היה בראש מעיינם, מורגן הבחין בדלפק בקצה החדר והחל לפסוע לשם, בדרך נשמעו שוב גלי הצחוק שיצאו מפיותיהם של קבוצה של שיכורים בקצה החדר "אוי קורן, אתה פשוט הורג אותי, ספר לנו עוד, עוד..." אמר שיכור אחד כשהוא יורק לכול מקום. לפתע מורגן שם לב שיש אדם זקן בשולחן ליד שנראה כאילו הוא נחנק, הוא השתעל ודפק את ידו על השולחן. מורגן התלבט כמה רגעים ואז החליט ללכת לעזור לאדם הזקן. הוא התקרב עליו והתחיל לדפוק על גבו. בתוך כמה שניות האדם הזקן נרגע וחזר לנשום באופן רגיל, "תודה לך אדוני היקר" אמר הזקן, "אני לא יודע מה היה קורה לי אם לה הייתה בא לעזרתי", הוא הסתכל על מורגן עכשיו. היה לו שיער אפור, קמטים רבים היו על פניו וגם כמה צלקות. "אין צורך להודות לי" אמר מורגן, "מה שעשיתי כול אחד אחר היה עושה". הזקן הסתכל על קבוצת האנשים השיכורים ליד, "לא כול אחד" הוא אמר בעודו מסתכל עליהם במבט מזלזל. "כול אחד פיקח התכוונתי" אמר מורגן והוא והזקן פרצו בצחוק. "שב נע ידידי, שב. אני בטוח שאתה כבר הולך זמן רב". מורגן התיישב על הכסא ממול לזקן. " אני באמת הולך כבר זמן רב, אני מקווה להעביר פה את הלילה ולצבור כוחות" אמר מורגן. הזקן הסתכל על מורגן כמה שניות ואז אמר, "למה לך להישאר בחור הזה? המקום הזה סתם מלוכלך, לא כדאי לך להישאר בחוץ תחת כיפת השמים?". מורגן הסתכל עליו בפליאה, "איך אתה יכול לצפות שאני אוותר על מיטה נוחה בשביל להישאר בחוץ ולישון על הקרקע הקשה?". האדם הזקן נראה חושב, כאילו מחפש תשובה הולמת. "עדיין, אני בטוח שיש לך מקום ללכת אליו, הרי אתה לא פה סתם כדי להעביר את זמנך?" הוא שאל והסתכל ישירות אל עיניו של מורגן. "כמובן שלא, אבל על מטרת היותי פה אינני מתכוון לדבר עם איש" הוא אמר. "כמובן, כמובן" אמר הזקן, "רק חשבתי שתעדיף להישאר בחוץ שמה נעים ובטוח, ולא במקום המטונף הזה". "למה אתה מתכוון בטוח?" שאל מורגן בחשדנות. "איך יכול להיות שבחוץ יותר בטוח מבפנים". נראה היה שמורגן תפס את הזקן לא מוכן, נראה היה שהוא מאמץ את ראשו במחשבה על תשובה. "רק התכוונתי שפה אתה נמצא עם כל השיכורים הללו, מי יודע מה הם יכולים לעשות" הוא אמר ונראה שהוא חש הקלה. "לא הייתי דואג בקשר לעניין הזה" השיב מורגן, "אם השיכורים רוצים לחפש צרות אז הם מוזמנים לנסות". מורגן קם עכשיו על רגליו, "היה לי מאוד..מעניין לדבר איתך אדוני. אני מאחל לך בריאות ואושר, ובמקומך הייתי מתרחק ממשקאות חריפים, לא נראה לי שגופך מתמודד איתם ביעילות רבה". הזקן חייך חיוך מאולץ ונפרד לשלום ממורגן. מורגן לא יכל שלא לשים לב למבט המאוכזב על פניו. כשמורגן הגיע לדלפק הוא צלצל בפעמון ותוך שניה הופיע שם אדם קטן בערך בגובה מטר ועשרים שרק ראשו בצבץ מעל הדלפק, "שלום לאדוני, שמי מר פוק, אני בעל הפונדק , איך אוכל לעזור לך בלילה אפל זה?" הוא שאל עם חיוך גדול. "אכן אפל הלילה, ומבשר רעות, אבל אין זה לעניין". הייתי מעוניין לשכור חדר ללילה, לא משהו מפואר מדי, רק חדר שיאפשר לי לצבור כוחות ולתת לרגליי העייפות קצת מנוחה לפני שאני אמשיך במסעי". האדם הקטן אחרי הדלפק נראה מתאפק לא לשאול את מורגן על מסעו אבל לבסוף ויתר על הרעיון והחליט לשמור את שאלותיו לאורחים אחרים שנראים פחות מאיימים ויותר מוכנים לנהל שיחה. הוא אמר לו שהוא בחדר 20 ונתן לו מפתח. מורגן לקח את המפתח והתחיל לעלות במדרגות, בדיוק כשהוא הגיע לקומה הראשונה הוא ראה שעל המפתח מופיע המספק 21. מורגן היה עייף מדי בשביל לחזור אחורה ולבקש את המפתח לחדר שהובטח לו ולכן הוא העדיף להישאר עם המפתח שניתן לו. החדר שכן בקומה השלישית של הפונדק, מה שהיה מוזר מאוד בעיני מורגן, מפני שהוא יכול היה להישבע שישנן רק שתי קומות בבניין הזה. כשהוא הגיע לחדר הוא ישר נשכב על המיטה. ממש לא שינה לו שהקירות מתקלפים וחרקים רצים להם בכל פינה כאילו זוממים מזימות, כל מה שהיה חשוב לו באותו הרגע היה התנומה הארוכה שלפניו, תנומה שבסופה הוא יקום, אדם חדש שמוכן להמשיך במסעו,יהיה מה שיהיה.

Rivendell

New member
הנה התגובה שנתתי לך פעם

כאן אני רואה שלא עשית את התיקונים עליהם דיברתי, אז זה עדיין רלוונטי

Rivendell

New member
תגובה להקדמה

אני זוכרת שכבר שמת את זה... וכבר אמרנו קודם, אבל אגיד שוב - מי צריך פרולוג? אני ממש נגד, למיטב זכרוני גם יולי הביעה התנגדות עזה. אני לא אוהבת פרולוגים. אני חושבת שכל מה שיש לך להגיד, תגיד בתוך העלילה. פרולוגים הם דרך להאכיל את הקורא בכפית. במקום שיצטרך לעבוד קשה ולהבין איפה שמת אותו, אתה מאכיל אותו בכפית ומראה לו בדיוק איפה הוא. תיקונים:
נראה אפילו היה שבעלי החיים לא רואים טעם בלצאת החוצה יותר הגיוני "נראה היה שאפילו"
תהפוך את סדר המילים, זה יוצא טבעי יותר.
רק רעש של עורבים היה נשמע מדי פעם, רעש שמסמן שהזמן לא קפא מלכת ושעדיין העולם ממשיך כסדרו. "רעש של עורבים" זו בעיה. האמת? אין לי מושג איזה רעש בדיוק הם עושים. כלומר - אני יודעת איך זה נשמא אבל לא איך קוראים לזה.. פרה גועה, ציפור מצייצת, חתול מיילל - אבל מה באמת עושה עורב? אני לא זוכרת שלימדו אותי את זה בילדות
בכל מקרה, אני מציעה לבדוק ולתקן, זה קצת מציק בעין כמו שזה.
ואפילו מפלצות למיניהם, או יותר נכון להגיד עיוותים של הטבע. מפלצת אחת. מפלצת היא נקבה. מפלצות למיניהן.
טרול לעומת זאת שפגע בטעות בחלק מבניין הוא בעצם טרול מאיים שמחריב כל כפר שנקלע בדרכו. ה"לעומת זאת" מיותר. לעומת זאת מרמז על קונפליקט, אבל מה שאתה אומר כאן מתאים למה שאמרת משפט קודם לכן. ולפיכך - צריך להשמיט את ה"לעומת זאת".
בדיוק עכשיו נולד דור חדש של אנשים, אנשים שמלחמות ואסונות הם רק סיפורים של הזקנים במשפחה, נראה חסרה לך המילה "עבורם". צ"ל: בדיוק עכשיו נולד דור חדש של אנשים, אנשים שעבורם מלחמות ואסונות הם רק סיפורים של הזקנים במשפחה, נראה זייהו

avivs

New member
לא

נראה לי שמישהו הגיב לתיקון שפרסמתי. כל פעם שהסתכלתי על ההודעה לא היו לה שום תגובות. וזה לא בדיוק הקדמה, זה מעין רקע כזה. אני דווקא אוהב סיפורים שמתחילים ככה. הם עוזרים לי להיכנס לאווירה של הסיפור.

avivs

New member
מוזר שלא שמתי לב../images/Emo12.gif

אבל תודה שהגבת פעמיים. זה נחמד מצידך.

Yuli Gama

New member
שאלתי אתך, נכון? ../images/Emo13.gif

תכנס ל"אוסף סיפור חברי הפורום" יש שם לינק לפרק הראשון המתוקן ותראה את התגובות :) אם פרולוג עוזר לך להיכנס לאווירה, יופי. תכתוב אותו, תכתוב את הפרק הראשון ואז תחזור ותמחק את הפרולוג הוא עוזר לך, לא לנו. אפילו כאשר מדובר בסדרה, הפרולוג בדרך כלל מיותר. הפרולוג שלך יבש, מעביר מידע לא ממש מעניין, ולא ממש חשוב. שני עצות א) תנסה להכניס אותנו לסיפור. ספר משהו מלהיב, ואז תביא את חומר הרקע. ב) תעשה פרולוג בסגנון של פראצ'יט. הוא מספר משהוא קצר, ולכאורה ממש לא קשור, אבל באותו הסמן רומז על הצפוי לנו בעלילה, בתוכן, ומפטה לקרוא. את אותו דבר שכתבת בפרולוג אתה יכול להציג בתור סיפורו של טרול, של לוחם זקן ובעוד דרכים מספר. אל תעשה "מסלקת מידע" (ראה לקסיקון טרקי סיטי), תראה לנו

avivs

New member
למה...

את לא מגיבים על הפרק הראשון? הבנתי שאתם לא אוהבים את ההקדמה ואני שוקל מה לעשות איתה. אבל יש עוד חלק שלם שלא אמרתם עליו כלום.

avivs

New member
יש לי עוד הרבה קטעים לשים.

אני לא רוצה לשים את כולם וליצור עומס.

Yuli Gama

New member
אביב, הבהרה קטנה

לא אני ולא אף אחד אחר לא חייב להגיב על הסיפורים שלך אנחנו מגיבים כי אנחנו רוצים, בן אם זה לחוות דעה, ובין עם זה לעזור לך להשתפר אני באמת שמחה שיש לך עוד קטעים לשים אבל אם אתה רוצה לקבל תגובות אתה צריך להתאים את אצמך למגיבים ולא המגיבים את עצמם אליך בסדר
?

למעלה