ללדת בבית חולים

May first

New member
ללדת בבית חולים ../images/Emo4.gif

בבוקרו של אחד האמשים, קיבלתי שיחת טלפון מרגשת מחברה קרובה. היא בביה"ח (רמב"ם), עם ירידת מים מלפני שעתיים. בן הזוג השאיר אותה שם ונסע לסידורים אחרונים בבית, היא היתה עם צירים קלים ולא מחייבים. שאלה אם אוכל לבוא. כמה שניות של התלבטות, וסטיתי ממסלולי, ובמקום להגיע לעבודה - הגעתי אליה. חדר הלידה מרווח, מעוצב, ככל הניתן בנסיבות באופן מתחשב. (למשל, הצינורות והמכשירים מוחבאים בתוך ארונות עץ). היא היתה במצב רוח מעולה. זוהרת וצוהלת. קיבלנו כל ציר בשמחה, העברנו את הבין לבין בשיחות נשים. מיששנו את הדופק אחת לשנייה, כדי לראות האם אנחנו מתאימות לעשות את זה יחד. מה הקצב שלה, איפה אני פוגשת אותה שיהיה לה טוב. הצירים הלכו ונהיו משמעותיים יותר. תכופים יותר. מתעצמים. ואנחנו רקדנו ריקוד משותף, שכמעט לא היו בו מילים בתוך הציר, ומעט ביניהם. בילינו כך מעל ארבע שעות. קצתעל הכדור, קצת שינוי תנוחות. קצת מקלחת. נשימות והרפייה בין לבין. איפול החדר מתאורה ומאור מבחוץ. משך הזמן הזה, כמעט לא היתה התערבות מצד בית החולים, למעט דרישה אחת למוניטור (ירידת מים ועובר גבוה, שלדעתם הצריך ניטור מחשש צניחת חבל הטבור. וגם הוראה לא להסתובב יותר מדי). היולדת כיבדה את ה"הוראות" ובתוכן תמרנו דרכים להקלה. המיילדת הכירה אותי כחברה של היולדת, ופנתה אלי שאגש אליה בכל קושי, ונתנה לנו מרחב פעולה מלא, למעט ההתערבויות האמורות. פתיחה ארבע. הבעל הגיע, וכמעט באחת נהיה לה קשה יותר. אולי זה מקרי ואולי לא. האהבה גדולה, אבל בדרכו הגברית - הוא פשוט ריחם עליה בסבלה (מה שאני ממש לא. הבנתי את הכאב, חשתי אותו, אבל ידעתי שהיא יכולה להתמודד, הרגשתי אותו כאב טוב, מתפתח, רצית לחזק אותה). כאן, כשהיולדת צועקת את הצירים, גם המיילדת הגיעה מדי פעם להציע שיכוך כאבים. לתוך הפתח הזה, בין צירים מאוד אינטסיביים, היולדת ביקשה אפידורל (נענתה להצעה), ונענתה מיד. אני פיניתי מקום. אחרי האפידורל - היא היתה שלווה ורגועה. כל המאובים נעלמו, ונותרה רק מנוחה. כמה טוב. כמה טוב? בשלב הזה, הרגשתי שזה המקום שלהם. שהתפקיד שלי כתומכת הסתיים ופיניתי את עצמי משם. שאר התפתחות הלידה - רק בטלפונים מהבעל. הלידה נתקעה. התקדמות פתיחה רק אחרי פיטוצין. התינוק לא יורד למטה אחרי כמה ירידות דופק, הוחלט על קיסרי וכך היה. התינוקי בריא (ושמנמן
), אבל עם המטומה בראש. הוא לא התברג כלפי מטה, וכנראה שכל ציר דחק אותו אל עצם האגן). ליולדת שלום. ההתאוששות המקיסרי עוברת לה בקלות, התינוק יונק מדופלם ובביות מלא, והחלב הגיע היום בנדיבות (שמקיצה את המידות בצורה ראויה
) אני "מאוכזבת", עד כמה שניתן להיות מאוכזבת ממה שהוא לא החוויה שלי (אף כי אני אסירת תודה על שיצא לי לקחת חלק בתחילתה של הלידה, מה שהיה חוויה מלאת חן, עוצה ושיתוף - בדיעבד, עבור שתינו). אני בטוחה שהלידה היתה יכולה להתנהל אחרת ולהסתיים אחרת - אבל אולי אני טועה. ולמרות זאת, יש לי תובנה לגבי בית החולים. לאורך השעות שהייתי שם, הם היו מאוד מכבדים. ביקורות נדירות, התייחסות מכבדת, לא הרבה פרצופי רופאים. ללא בדיקות פולשניות (ובמיוחד בהתחשב בירידת המים) אלא ברשות ואפילו לבקשת היולדת. הגעתי למסקנה, שכבית חולים, הם עשו את תפקידם. שבית חולים הוא באמת, לא משהו אחר מאשר מפעל להוצאת תינוקות בריאים ואמהות בריאוות, בניהול סיכונים ברמה תעשייתית. ככזה, לא נראה לי שניתן היה לצפות ממנו למשהו אחר (ואני לא מתיחסת לסיפורי הזוועה על בתי החולים, אלא לחוויה המסויימת). אני חושבת, שהדרך לקבל שליטה בלידה שלך, ואפילו לחת אחריות עליה, היא להימנע מביה"ח (או כפי שהוא מיועד להיות, להגיע אליו במצב חולי/מצוקה). ברגע שנכנסים בשעריו, לא נראה לי שאפשר להגמיש מוסד כ"כ גדול שעובד על מאסות, ניהול תקציב וסיכון - לכלל הגמישות הנדרשת לחווית הלידה הפרטנית. יצאתי בלי כעס, בהבנה, שכך הם פני הדברים, ומי שמתקשה לקבל את זה - צריכה למצוא עצמה מחוץ לכותלי המוסד (כמובן בהנחת סיכון נמוך). סתם, חשבתי לשתף.

סטיוויה

New member
אם אוכל לסכם את התרשמותי מהסיפור

המערכת היא לא רעה והיא לא נגדינו. המערכת פשוט מאפשרת לנו לוותר לעצמנו. ולא רק בלידות.

צימעס

New member
../images/Emo10.gif חולקת (חלקית) על המסקנה שלך

ברור שמחוץ לבית חולים לא קוראים דברים שקורים בבית חולים. עם זאת, מהתיאור שלך, ייתכן שעם ליווי מתאים (בלי הבעל?) ו/או עם הכנה מתאימה (לבעל?), יכלה הלידה הזאת להתקדם אחרת.

May first

New member
גם אני לא ממש

המלווה הנכונה. אני סתם חברה. אשה. שילדה. חברה. וזהו. ושם אולי היתה מתאימה מיילדת צמודה או לכל הפחות דולה. כי מה אני כבר יודעת על מצב של ירידת מים ותינוק גבוה? אין לי דרך לאמוד מה מסוכן ומה לא, וגם לא רציתי להעמיד את היולדת במצב קונפליקט. רציתי לתת לה לקבוע ורק להיות שם בשבילה ככח עזר. כל העניין היה כל כך ספונטני ולא צפוי מבחינתי (ומרגש עד מאוד). ולא חושבת שאפשר או צריך לוותר על הבעל. זה שלהם. זו יצירת המשפחה שלהם. אני רק הייתי לווין לאירוע לא-לי. כך או כך, החוויה שלי (ומשיחות עם היולדת - גם שלה) לא היתה של תוקפנות או התערבותיות כלפיה. זה רק הביתחולימיות הזו ששולטת מאליה מסיטואציה ובהתנהלותה, פשוט כי ככה זה בי"ח.

rnati

New member
את דווקא נשמעת המלווה הכי נכונה

לפחות לחברה שלך. נכון שמלווה מקצועית יכולה לעזור מתוך הבנה אבל את הצלחת לעזור מתוך אהבה וזה שווה המון. האמת, כשהתחלתי לקרוא את הסיפור חשבתי לעצמי "איך הוא יכל להיעלם לכל כך הרבה זמן" וכשקראתי את ההמשך הבנתי וקצת הצטערתי בשבילה שהוא לא נעלם לקצת יותר זמן. אולי עוד כמה שעות איתך במקום איתו הלידה שלה היתה נראית אחרת, ולו רק בגלל שנשמע שהתמיכה שלך עזרה לה יותר משלו להתמודד עם הכאב.

May first

New member
הוא

נסע כשהיא הגיעה לבית החולים עם ירידת מים ובלי צירים בארבע בבוקר. נסע להביא את הגדולה לגן, לטפל במשק, והיה זמין לקריאה מצידה. אני הגעתי לבקשתה, כשכבר התחילו צירים. אני לא מצטערת בשבילה. הוא בן הזוג שלה. אבי התינוק. מקומו חשוב, והם היו צריכים להשכיל יותר בהגדרת הציפיות מראש (ולתרגל אותה באיזה אופן), אבל אני לא חושבת שהוא היה צריך להיות מודר מלידת בנו. שלא לומר שהוא איש מאוד אוהב ותומך ואב נפלא. זאת שאלה, של עד כמה זה אירוע של המשפחה ועד כמה של האשה.

rnati

New member
לא התכוונתי לבוא אליו בטענות

ובטח שלא רציתי להגיד שהיה צריך לגרש אותו מלידת בנו רק שהשתמע שהיה לה יותר קשה כשהוא היה ועל כך חבל לי בשביל שניהם.

אום נטע

New member
זה היה המצב אצלי

תינוקת גדולה מאוד שהיתה די גבוהה וכנראה עורף לאחר כשכבר התחלתי ללחוץ. היה ירדה בהדרגה עם כל ציר (הייתי על הברכיים ורכנתי קדימה על בעלי). ורד יצאה תוך שעה לחיצות עם הפנים לאחור כמו שביקשתי ממנה (ילדה טובה
). היא פשוט ירדה למטה בהדרגה תוך 'התברגות' לתוך תעלת הלידה. לא יודעת מה היה קורה אם הייתי בבית החולים על אפידורל.

May first

New member
"המוסלמי המתפלל"...

תוך כדי ממש היתה לי הרגשה שבתנוחה הזו היא צריכה להיות.

הילהל

New member
מאוד ענייןן אותי הסיפור

לאיש שלי קשה עם לידות. ואני נזכרת כמה מוזר היה לי שהוא ישן 4 שעות המהלך הךידה. אולי בעצם זו דרכו להיות שם אבל לא להיות שם? פתאום אני ואה את ה"העלמות" שלו באור אחר. ולגבי בתי חולים: יש ויש. וזה גם תלוי משמרת ותלוי מיילדת. הם לא נגדנו, זה ברור.לפעמים הם רק קצת יותר מידי בעד עצמם...

lcילנה

New member
וואו, שמחתי מאוד מאוד לקרוא

מאחר ולשם אני מתכוונת להגיע לכשיגיע המועד (
). ובאמת מה שקיבלתי מהסיפור שלך הוא שאם אני מוכנה והבנזוג מוכן, ואין סיבוכים בלידה (ושוב
) הם לא "מפריעים" לי ללדת בשקט. התובנה שלי ממה שסיפרת היא אחת - ברגע שהבעל הגיע היולדת ויתרה לעצמה. אין לדעת איך היה מתפתח אחרת ובהחלט יש מצב שהלידה היתה נתקעת בכל מקרה אבל מאחר והכל התרחש לאחר ה"ויתור" על הגישה הטבעית ובשלב שבו היולדת כבר מרגישה שאינה עומדת בתהליך אי אפשר לדעת אם באמת זה מה שתקע את הלידה. כיף לראות אותך
.

rnati

New member
אני דווקא ראיתי משהו אחר

בנוסף. אני לא אוהבת שהצוות מציע אפידורל. היום כבר אין יולדת שלא יודעת שזה קיים. יש נשים שאם כל הזמן תציעי להן בסוף הן יקחו. יש לי חברה שלקחה למרות שלא ממש רצתה רק בגלל שהצוות לחץ עליה (היה לחץ בחדרי הלידה ולא היה לכם זמן לעזור לה בדרכים אחרות, היה יותר פשוט לתת לה אפידורל מלהקל על הכאב בדרכים אחרות). אני ממש לא רציתי וכל הזמן הציעו לי, למרות שלא צעקתי או בכיתי מכאב ולא נראיתי סובלת.

לי הציעו פעמים רבות בלידה השלישית

אבל אני צרחתי, שאגתי, זעקתי, ובאופן כללי הרמתי את תקרת מחלקת יולדות.... ובכל זאת- לא לקחתי אפידורל. הנסיון המר שהיה לי איתו בשתי הלידות הקודמות, שבהן הוא לא פעל, עזרו לי לעמוד בסרובי, ולצרוח את נשמתי- גם אם זה מפריע למישהוא.... (מצטערת, זה היה בלי שליטה....)

lcילנה

New member
ראיתי את זה

אבל זה כלול אצלי בקטע של להיות מוכנה עם הבעל ללידה. מאחר וכבר ילדתי בבית חולים (אם כי כרמל ולא רמב"ם) לידה טבעית בחדר לידה רגיל ברור לי שאם אני מבקשת מהמיילדת לא להציע אפידורל בצורה אסרטיבית מספיק, הם לא יציעו לי. גם בסיפור הזה עשה רושם שכל עוד נראה היה שהיולדת בשליטה לא הפריעו לה ולכן לא התייחסתי לעניין של האפידורל.

תNר

New member
אבל כל האסרטיביות שבעולם לא תוכל

ללחץ, מכבש שיכולים להפעיל עלייך, ובצדק מבחינתם, על כך שאת, לדוגמא, מסכנת את העובר שלך כי את לא מוכנה לזירוז או למוניטור רציף וכו' (לדוגמא במקרה של מיעוט מי שפיר שזו כרוניקה ידועה מראש בבי"ח). אם הם היו מקבלים שקל על כל שכנוע מסיבי כזה שהם מפעילים על יולדת, נדמה לי שמזמן הם היו יכולים לחדש עוד איזו מחלקה מוזנחת ומלאת עכברים. בלעעע לרמבם צריך להגיע בפתיחה של 9 וללדת ותו לא! בעצם, לכל בי"ח צריך להגיע רק כך...

למעלה