ללדת בלידה טבעית

anat30g

New member
ללדת בלידה טבעית

פה זה לא פורום לידה - אבל אני לא חברה בפורום לידה אלא בפורום הזה ובא לי לשפוך את מה שיושב לי על הלב - אני מקווה שתקבלו את זה בהבנה. גיסתי ילדה בן אתמול בתל-השומר. התינוק נולד במשקל 3.300 והוא מאוד דומה לאבא... עד פה הכל טוב.... מה שהכעיס אותי זה שגיסתי וגיסי הלכו לאיזה קורס הכנה ללידה (אין לי מושג איפה ושל מי) ושם שיכנעו אותם שאפידורל זה רע רע רע... פטידין זה כמו הרואין וזה רע רע רע ושהם לא יסכימו לחקת - כי מאפידורל אפשר לצאת נכה, ופטידין... אני כבר לא זוכרת (אולי תינוק מסומם). הם גם הדריכו אותה שם שלא תיתן למילדת לחתוך אותה. על מנת שלא יחתכו אותה הציעו לה לקחת שמן נבט חיטה ולעשות עיסויים... בקיצור - היתה ירידת מים - הם הגיעו לתל השומר והנחו את הצוות שאסור פטידין, אסור אפידורל, אסור לחתוך... רק מה לא היתה פתיחה ולא צירים אז נתנו לה זירוז... בקיצור 12 שעות של צירים בלי התקדמות של פתיחה - תינוק באלכסון והזוג מתעקש לא פטידין, לא אפידורל ולא לחתוך... גיסתי סיימה את הלידה חצי מתה... בהרגשה רעה של תשישות (לא תשישות טובה של סיום - ההפך), היא נקרעה - אז בסוף חתכו אותה והתינוק יצא. למה אני כועסת - כי בשביל מה לסבול כשאפשר בללדת בצורה קלה יותר... בקורס שהם היו בו הם קיבלו רק חצי תמונה - רק מה שמעבירת הקורס חשבה לנכון לומר להם... היא לא הביאה בפניהם את כל האפשרויות - רק מה שראתה לנכון. אם באמת אפידורל היה כל כך רע לא היו מרדימים איתו נשים לניתוחים קיסריים, ופטידין מרפה שרירים הוא יכול לסייע להתקדמות הלידה... ועדיף לחתוך מאשר להיקרע... אז למה לעזאזל הם לא ידעו את זה - איך אפשר להעביר קורס הכנה ללידה בלי לתת את המידע הזה - ובמקום זה רק להפחיד????

ענת..כ"כ מסכימה איתך!!!!../images/Emo45.gif

וזו הסיבה העיקרית שלא הלכתי לקורס הכנה ללידה! הרבה מזל טוב ושתתאושש מהר!

ronnieyuval

New member
I feel so bad for her...../images/Emo10.gif

and so mad at the instructor of that course they took!!!
why can´t they show a whole picture? Getting back to nature is all nice and fine but ther is a limit!!! I hope she will recover well!

anat30g

New member
אני לא נגד קורס הכנה ללידה

ההפך... אני בעד. ואף אגדיל ואומר שאני מעדיפה קורס שנערך בבית החולים שבו רוצים ללדת או לפחות שמועבר ממישהו שם בצוות... כי ככה נחשפים לתהליכים של אותו בית חולים, לומדים מה מקובל שם, עושים סיור בחדר ללידה וכשמגיעים ללדת - הדברים יותר מוכרים, פחות מפחידים.

רותי ע

New member
לא בדיוק.. ../images/Emo10.gif

חשבתי כמוך ולכן עשיתי קורס הכנה בבלינסון. לתדהמתי אותה מיילדת ששפעה דבש ומתיקות בקורס ההכנה הראתה אלי יחס אדיש ומזלזל כשהיגעתי לחדר הלידה. וזו היתה רק ההתחלה. עוד ועוד תאוריות יפות שזימרו לי שם נפלו אחת אחרי השניה למול המציאות של הצוות בחדר הלידה ובמחלקת יולדות.. לעומת זאת חברה סיפרה לי שלקחה קורס פרטי אצל מיילדת שברגע האמת הגיעה אליה הביתה והכינה אותה כמו שצריך כך שהיא הגיעה לחדר הלידה מוכנה ללידה קלה יחסית..

למרות שהסכמתי איתך התחילה אני נגד

קורס של בית חולים כי לטעמי הם מלמדים בצורה יותר מידי טכנית את מה שנוח להם ולאו דווקא לך. ללא ביקורתיות על תהליכים ובדיקות שנעשים ע"י הצוות הרפואי במהלך הלידה! אני מאוד מאוד ממליצה ללכת לקורס הכנה ללידה. לדעתי את מגיעה ללידה מוכנה, עם ידע וכוח אדיר בזכותו! אני ממליצה על קורס פרטי אבל מאוזן או שההורים ידעו להפעיל הגיון בריא ושיפוטיות גם על מה שמקבלים בקורס! שירלי.

anat30g

New member
קורס מדהים

אני הייתי בקורס בבית החולים ברזילי באשקלון... הקורס היה לפני 8 שנים - לפני הלידה הראשונה שלי. המילדת שהעבירה את הקורס אחר כך גם קיבלה אותי בחדר לידה שהגעתי - קיבלתי ממנה יחס לבבי מאוד כשהיא היתה במשמרת - בתהליך החלפת המשמרת היא ציינה בפני המילדת הבאה שהייתי בקורס ושהיא תוכל לבקש ממני לעשות דברים כמו שהסבירה בקורס (נשימות, תנוחות וכו´). לי אישית זה מאוד עזר שידעתי מה הצוות מצפה ממני וידעתי מה אני יכולה לבקש מהם... קוראים לזה התאמת ציפיות.

רותי ע

New member
מרגיז ועצוב לקרוא את זה

אני כל כך נגד פנטיות וקיצוניות. בכל תחום. גם בזה. צריך לדעת את כל הדרכים ולבחור את הדרך המתאימה למצב נתון. כשהמצב משתנה צריך להערך בהתאם. יופי להחליט החלטות יפות ואידאולוגיות אבל אותן החלטות צריכות לבוא בהתאם למציאות. אני הייתי במצב דומה של אי התקדמות לידה וצירים של שעות על גבי שעות רק שלי לא היו שום עקבות-הסכמתי לקבל כל חומר שיזרז את הלידה ויפיג את הכאבים. אבל אני קראתי ובקורס ההכנה הסבירו לנו על אפידורל ותופעות הלואי שלו ועל סמי זירוז וזה לא היה זר לי. והכי חשוב- סוף טוב עם תינוק בריא. מזל טוב להורים ולדודה הטריים
נ.ב. וזה מאוד מאוד מתאים לפורום הזה שעוסק בהורות החל מהרגעים הראשונים של הלידה..

דיאנה1

New member
קודם כל מזל טוב ללידת האחיין ../images/Emo49.gif

ובאמת חבל שהם ננעלו על ההוראות שלהם ולא זרמו עם הלידה. נכון שיש חסרונות לאפידורל (דווקא לא סכנת שיתוק, זה מאד נדיר, אלא יותר בעיה בעיכוב הלידה ובעיות נוספות הנובעות מחוסר היכולת לנוע בחופשיות לאחר קבלת האפידורל) אבל במיוחד כשמקבלים זרוז הוא יכול להקל ולהרפות וכך באופן עקיף לעזור. ונכון שעדיף קרע קטן על חתך, אבל אם יש בעיה עם התנוחה של התינוק אז לפעמים חייבים לחתוך כדי להוציא אותו. אני לא יודעת אם הבעיה היא בקורס, כי גם אני עשיתי קורס בגישה טבעית והיה מאד ברור לי שהכל לפי הנסיבות והמקרה. (ואני דווקא לקחתי אפידורל) הבעיה בדרך כלל הפוכה, הרופאים מציעים אפידורל כדי לא לשמוע את האשה צועקת ולא טורחים לספר על החסרונות שלו, והרבה מיילדות חותכות אוטומטית, וכל מי שעברה חתך יודעת איזה סבל זה, בעוד שאם הלידה תקינה הרבה פעמים החתך מיותר לחלוטין. בזמן האחרון אני שומעת על עוד ועוד לידות ראשונות בלי חתך, אפילו של תינוקות גדולים, וזו מגמה מאד חיובית לדעתי. לכן דווקא כדאי לדעתי לקחת קורס שמספר על הדברים שבבית החולים לא תמיד יספרו. אבל חשוב לקבל את התמונה המלאה ולדעת להתאים את הצפיות למקרה. מה שמפתיע אותי שהם הסכימו לקבל זרוז, כי מכל הדברים שהזכרת, לדעתי הזרוז היא ההתערבות הכי גרועה (שוב, בהתאם לנסיבות, לפעמים צריך ואין ברירה). דווקא על זה הם ויתרו? גם אני הסכמתי לקבל זרוז לאחר ירידת מים והתחרטתי על זה מאד כי הוא גרם למצוקה. עם זאת אני חושבת שיש לה כוח רצון מאד גדול, להתמודד 12 שעות עם כאבי צירים של זרוז בלי משככי כאבים. מדהים!

ענת, את צודקת. בחיים צריך איזון בכל

דבר. אסור להיות קיצוני לשום כוון כי בד"כ אף קיצוניות היא לא טובה! אנחנו עברנו קורס בגישה טבעית א-ב-ל דאגו להראות לנו את שני הצדדים של המטבע. אני חושבת שהאיזון הטוב בקורס נבע גם מהעובדה שהוא נוהל והועבר ע"י שתי נשים - האחת דולה (ומכאן הגישה היותר טבעית) והשניה מיילדת (ומכאן גם ההכרות עם הדברים החיוביים והשליליים שבכל פרוצדורה/התערבות רפואית). אני ניסיתי להתמודד עם לידה בלי אפידורל ובסוף למזלי גם הצלחתי (כי היתה לי לידה קצקצרה) וניסיני להמנע מחתך אבל לא בכל מחיר (ובסוף היה חתך קטנטן שנעשה ברגע הקריטי ונרפא צ´יק צ´ק). וזו הגישה שקיבלתי בקורס, לבוא עם הידע ולהחליט עפ"י הנסיבות ועפ"י מה שמתאים לנו באופי. אני מאמינה שאסור להגיע ללידה (ובטח לא לידה ראשונה כי אז בכלל אתה לא יודע מה אתה עומד לעבור בכלל) נעולים על דברים מסוימים. אפשר להגיע בשאיפה לכל מיני דברים אך להבין שדברים עשוייים להשתנות וחשוב לשמור על ראש פתוח ולזרום עם הלידה וההחלטות. חבל שגיסתך סבלה כל-כך ונקרעה כל-כך. חבל שאולי הם קיבלו בקור סצד אחד של המטבע. חשוב גם כאנשים לא לקבל שום דבר כתורה מסיני אלא להיות ביקורתיים ולהפעיל Common sense ושיפוטיות מצבית לגבי כל דבר. שירלי.

zimes

New member
זה נורא תלוי בקורס וביולדת

אנחנו בקורס למדנו את אותם דברים, ובנוסף - שירידת מים ללא פתיחה היא התחלה קשה של לידה, ולקחת בחשבון שאולי כן יצטרכו לזרז, להרדים, לחתוך... המנטרה היתה "שימוש בטכנולוגיה בתבונה". אז ממקרה אחד אני לא אסיק שקורסים כאלה לא טובים לאף אחת אף פעם.

שכחו להגיד לה בקורס את השורה התחתונ

אנחנו השתתפנו בקורס מאוד דומה. אמרו לנו את כל החסרונות של כל השיטות א-ב-ל, חזרו והדגישו לא לבנות תסריטים נוקשים לגבי איך אני רוצה ללדת ואיך תראה הלידה שלי. זה בסדר לרצות להמנע מכל האפידורל, פטידין וכו´ וכו´ אבל חייבים לקחת בחשבון שהתקדמות הלידה לא תמיד צפויה וצריך להתאים את עצמנו אליה. אני דווקא "ידעתי" שלא ארצה לקחת כלום, לא ארצה שיעשו לי כלום אבל סביר להניח שאקח אפידורל בגלל הסבילות הנמוכה שלי לכאב. בלידה דווקא התחבקתי שעות עם מסיכת הגז צחוק וזה סיפק את הכל... אני מאוד ממליצה על קורס להכנה ללידה, חבל שהמסר שקבלו היה כל כך פנטי. וסליחה שאני מוסיפה את ההערה הבאה אבל לפעמים אנחנו דווקא מקבלים מסרים מאוזנים אבל בוחרים לקחת מהם את הדברים שמתאימים לנו. יתכן שהקנאות הזאת נובעת מתוכם?? בכל אופן, מאחלת לה התאוששות מהירה, הרבה כוחות והנאה מהקטנצ´יק.

fonzi49

New member
אני מסכימה איתך אבל...

איפה פה שיקול הדעת של היולדת???? אין מה לכעוס על מעבירי הקורס, הם מעבירים את דעתם ולוקחים בחשבון שליולדת יש דיעה משל עצמה, ולבסוף תעשה מה שמתאים לה אז אם הבחורה שתיארת עשתה מה שמתאים לצוות שהדריך אותה ולא מה שמתאים לה, מי אשם??!

ענת, את ממש צודקת

לפעמים מעבירים לנו אינפורמציה חלקית, בכל מיני נושאים מתוך הרגשה שמה שברור למרצה, ברור לנו. אני יכולה להעיד שאנחנו עברנו קורס הכנה ללידה מלא באינפורמציה במסגרת פרטית. מי שהעבירה לנו את הקורס כל הזמן הבהירה לנו שהלידה היא שלנו שונעביר למיילדת מה אנחנו רוצים ואיך אנחנו רוצים. היא נתנה אינפורמציה לגבי שיטות אלחוש - אפידורל, פטידין, גז צחוק וכו´ ללא הפחדה, אלא אינפורמציה נטו. כנ"ל לגבי תהליך הלידה, אפשרות של הנקה וכדומה. את ממש צודקת!!! אבל איפה שיקול הדעת??? מה שהמרצה אומרת זה קדוש??? אפשר לאסוף אינורמציה מספרים, אינטרנט, חברים וכו´. בכל מקרה שיהיה

vered4

New member
אני אורחת מחינוך לגיל הרך../images/Emo49.gif

בהחלט נכון, אבל לפעמים היולדת צעירה, חסרת נסיון, מפוחדת ורוצה להשען על מישהו שיודע. ולפעמים לומדים רק מהנסיון

../images/Emo45.gif

מה שצורם לי במגמת ה"חזרה לטבע" ששוטפת את הארץ היא לא האפשרות ללדת טבעי. זה נפלא, זה מקסים, זה נהדר - למי שרוצה את זה. זה ממש ממש לא מתאים לכל אחת ויש גם נשים מודעות, נבונות, שבוחרות שלא ללדת בלידה טבעית. ואז מתחיל הלחץ - "מה, לא טבעי?", "מה, עם אפידורל?" אלוהים ישמור. ומתחיל דיון שלם בכך שהאם העתידית לא מודעת לסכנות שהיא ממיטה על ילדה שטרם נולד ועל חוסר האחריות שלה. שמעתי כאלה די, גם בקורס שבו הייתי טרם הלידה (כשאמרתי שאני יודעת כבר באותו זמן שארצה אפידורל בלידה הסתכלו עלי כאילו אני גדולת הפושעות עלי אדמות). שמעתי דעות כאלה גם אחרי הלידה. שמעתי די. נמאס מהשלילה של כל דבר שאינו טבעי, נמאס משלילת הגישה של הצד האחר שכל כך מאפיינת את הארץ. רוצים ללדת טבעי/לא טבעי/פרטי/לא פרטי/בכל בית חולים שהוא? יופי. אבל אל תחשבו שכל מי שחושב אחרת הוא אויב העם. תנו לחיות.

מזל טוב והערה.

אנחנו עשינו קורס בקופ"ח מכבי ברעננה, ודווקא המרצה מאוד המליצה על אפידורל, אבל היפה הוא שהיא לא דחפה לכיוון זה או אחר, אלא דיברה על כל האפשרויות ועל הסכנות שבכל בחירה, ועל היתרונות והחסרונות. אני דווקא לא נתקלתי בנטיה לכיוון מסוים, של טבעי או לא טבעי. אני תכננתי מראש ואכן כך עשיתי - לקחתי אפידורל והיתה לי לידה קלילה וזריזה, והכי חשוב זה שבשלב הלחיצות הייתי רעננה וחזקה, ותומר יצא אחרי ארבעה צירים ורבע שעה בלבד. חברה טובה שלי אומרת שהאפידורל הוא מה שמבדיל אותנו מהבהמה... כמובן שזו אמירה קצת בוטה, אבל יש בזה מן האמת - אם אפשר למנוע את הסבל והכאבים וכן להקל בשלב הלחיצות- למה לא? למה לא להפוך את הלידה לחוויה נעימה במקום סיוט מתמשך, שאני בטוחה שזה מה שהיולדת המדוברת חשה היום. בכל אופן, אני דווקא כן ממליצה לעשות קורס הכנה ללידה, ולא בהכרח לשם הלימוד אלא מכמה סיבות אחרות: כך מכירים זוגות שגרים באיזור והם גם נמצאים במצב שלכם, ושנית, זה מכניס את אבא לענינים בצורה פנטסטית. בד"כ אבא לא ישב ויקרא חומר מקצועי על לידות לפני הלידה, ואם הוא משתתף בקורס, הוא יודע לקראת מה הולכים, מבין על מה מדברים בחדר לידה, ולא נלחץ אם חס וחלילה קורה משהו ומתחילים לדבר על מצוקה עוברית. בכל אופן, מזל טוב, ושיהנו מהאפרוח הקטן.

למעלה