לליאת ולחבר´ה מתכון למרק עוף
לסיר בגודל בינוני גדול (לא יודעת כמה ליטרים). 3 כרעיים 1 גרון של הודו 2 בצלים קצוצים 3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפיה גסה תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות בטטה אחת חתוכה לקוביות צרור גדול של פטרוזיליה+שמיר+סלרי (העשבי תבלים הם לפי טעמכם האישי). ההכנה ===== מטגנים בשמן רגיל את הבצל עד שנעשה שקוף מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים עוד קצת מכניסים את שאר הירקות ואת העוף (לא מטגנים את העוף) ומעליו את צרור עשבי התיבול מכסים עד כ 2 ס"מ מעל העוף (לא יותר). מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף ומביאים לרתיחה לאחר הרתיחה טועמים את המים ומתקנים את התיבול בפלפל ואם חסר מלח. סוגרים את המכס ומבשלים על אש קטנה הרבה זמן (לפחות שעה וחצי-שעתיים). בתום הבישול מוציאים את עשבי התיבול (אמא שלי מאוד אוהבת לאכול אותם אז היא משאירה). הגרון של ההודו והכרעיים גם מעשירים את המרק בריח ובטעם וגם מספקים ארוחה שלמה בצלחת אחת. זה מספיק ל 3 ימים ומאוד ביתי וטעים. את המתכון של הקרפלך אני מצרפת בהודעה נפרדת כדי לא להעמיס.
לסיר בגודל בינוני גדול (לא יודעת כמה ליטרים). 3 כרעיים 1 גרון של הודו 2 בצלים קצוצים 3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפיה גסה תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות בטטה אחת חתוכה לקוביות צרור גדול של פטרוזיליה+שמיר+סלרי (העשבי תבלים הם לפי טעמכם האישי). ההכנה ===== מטגנים בשמן רגיל את הבצל עד שנעשה שקוף מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים עוד קצת מכניסים את שאר הירקות ואת העוף (לא מטגנים את העוף) ומעליו את צרור עשבי התיבול מכסים עד כ 2 ס"מ מעל העוף (לא יותר). מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף ומביאים לרתיחה לאחר הרתיחה טועמים את המים ומתקנים את התיבול בפלפל ואם חסר מלח. סוגרים את המכס ומבשלים על אש קטנה הרבה זמן (לפחות שעה וחצי-שעתיים). בתום הבישול מוציאים את עשבי התיבול (אמא שלי מאוד אוהבת לאכול אותם אז היא משאירה). הגרון של ההודו והכרעיים גם מעשירים את המרק בריח ובטעם וגם מספקים ארוחה שלמה בצלחת אחת. זה מספיק ל 3 ימים ומאוד ביתי וטעים. את המתכון של הקרפלך אני מצרפת בהודעה נפרדת כדי לא להעמיס.