לליאת ולחבר´ה מתכון למרק עוף

יעלי2

New member
לליאת ולחבר´ה מתכון למרק עוף

לסיר בגודל בינוני גדול (לא יודעת כמה ליטרים). 3 כרעיים 1 גרון של הודו 2 בצלים קצוצים 3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפיה גסה תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות בטטה אחת חתוכה לקוביות צרור גדול של פטרוזיליה+שמיר+סלרי (העשבי תבלים הם לפי טעמכם האישי). ההכנה ===== מטגנים בשמן רגיל את הבצל עד שנעשה שקוף מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים עוד קצת מכניסים את שאר הירקות ואת העוף (לא מטגנים את העוף) ומעליו את צרור עשבי התיבול מכסים עד כ 2 ס"מ מעל העוף (לא יותר). מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף ומביאים לרתיחה לאחר הרתיחה טועמים את המים ומתקנים את התיבול בפלפל ואם חסר מלח. סוגרים את המכס ומבשלים על אש קטנה הרבה זמן (לפחות שעה וחצי-שעתיים). בתום הבישול מוציאים את עשבי התיבול (אמא שלי מאוד אוהבת לאכול אותם אז היא משאירה). הגרון של ההודו והכרעיים גם מעשירים את המרק בריח ובטעם וגם מספקים ארוחה שלמה בצלחת אחת. זה מספיק ל 3 ימים ומאוד ביתי וטעים. את המתכון של הקרפלך אני מצרפת בהודעה נפרדת כדי לא להעמיס.

יעלי2

New member
מתכון לקרפלך (והערה בקשר למרק עוף)

מכסים עד 2 ס"מ מעל העוף = הכוונה במיים כמובן. מתכון הקרפלך של 1מדינת ישראל מפורום מתכונים: ============================================ קרפלך מעולה נוסה בהצלחה. מומלץ. החומרים לבצק ------------ 2 כוסות קמח רגיל 2 חלמונים 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח למלית ----- 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן 1 כוס בשר טחון כפית מלח פלפל שחור 1 ביצה 1 כף פירורי לחם הכנת הבצק --------- בקערה שמים את הקמח, ליצור גומה. לטרוף את החלמונים עם המים ולצקת לתוך הגומה. לערבב וללוש כ-5 דקות ליצור כדור בצק ולהניח בצד מכוסה במגבת לאחר הכנת המלית לפתוח את הבצק על משטח עבודה לעלה, לקרוץ עיגולים בכוס, למלא במלית ולסגור את השוליים תוך כדי הידוק. הכנת המלית ---------- לטגן את הבצל הקצוץ בשמן והזהיב להוסיף את הבשר הטחון להוסיף את המלח והפלפל לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת להוסיף את פירורי הלחם לערבב היטב את כל החומרים לבשל את הכיסוים כמים רותחים ולסנן. * אפשר להכניס למרק עוף או מרק אחר ואפשר לטגם כמנה נפרדת. אני טיגנתי קלות ואחרי שטיגנתי בצל והוספתי את הבשר הטחון העסק היה קצת גושי לטעמי. טיגנתי עוד בצל (ברצועות) ואת הקרפלך למחבת לטיגון קל - יצא משהו אש.

יעלי2

New member
מקפיצה לליאת

לליאת ליאת יאת את ת את יאת ליאת לליאת לליאת ליאת יאת את ת את יאת ליאת לליאת

דפי26

New member
יעל,סחטיין על היצירתיות

יצאה לך הודעה ממש יפה (משחק השם)

kisses

New member
המון המון תודה יעלוש ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

בהחלט ינוסה היום