לליאת59

רוני1258

New member
לליאת59

היי ליאת,

תודה על המידע.
אשתי ואני קראנו על אוסטין, אכן מצוין שהיא אחת הערים המתפתחות בארה"ב, יחד עם זאת, מזג האוויר החם והלח נשמע גרוע יותר מאשר הקייץ בישראל... אוזכר שאוסטין בד"כ לא בנתיבי טורנדו אך כן יכולה להיפגע..
אם יש לך מידע בנושא: רצינו לדעת עד כמה מזג האוויר באמת נורא שם, איך זה לגדל שם ילדים (גילאים 5,9,13) ? יש שם קהילת ישראלים ? איך מוסדות החינוך ?

וכן נשמח לשמוע את דעתך על סאן דייגו, מזג אוויר מושלם, אך אנו לא יודעים מה היצע העבודה של הייטק באיזור הזה ואיך החיים שם...

תודה על העזרה.
רוני.

ranshe

New member
סן דייגו

ביוטק חזק מאוד
יש הייטק - בעיקר חומרה (קוואלקום ונגזרות) אבל גם תוכנה (בעיקר אמבדד מן הסתם, אבל לא רק)
&nbsp
החיים סבבה!

ליאת59

New member
היי

מזג האויר באוסטין אכן על הפנים בקיץ. ביולי-אוגוסט המזגן פועל 24/7 ויש קושי אמיתי לצאת מהבית, אלא אם זה למקום ממוזג או רטוב. הולכים המון לבריכה ולאגמים. מהבחינה הזאת זה לא שונה מהחורף בחוף המזרחי- פשוט מבלים יותר בתוך מבנים ופחות בחוץ.
בד״כ הוריקנים נחלשים ברגע שהם נוגעים באדמה. אוסטין נמצאת יחסית רחוק מהחוף ולכן לדעתי הסיכון לא גבוה, אבל מן הסתם אי אפשר לדעת כשמדובר בגרמי שמיים (דרך אגב, בצפון קליפורניה עכשיו יש שריפות ענק משתוללות וכל הסיליקון וואלי אפוף עשן וזיהום אויר, אז גם במקום שהוא בטוח יחסית אי אפשר לדעת).
לגבי ילדים אין לי כל כך מושג בתחום.. הכי טוב שתיכנס לקבוצות ישראלים באוסטין בפייסבוק ותשאל שם, ועוד יותר טוב אם תוכל להגיע פיזית לאוסטין ולהתרשם בעצמך. יש קהילה ישראלית לא רעה והתחושה היא שכל הזמן זורמים לפה עוד חבר׳ה, אבל זה עדיין שנות אור מגודל הקהילה בקליפורניה או בניו יורק (או בישראל).
&nbsp
לגבי סן דייגו, הייתי שם רק בביקור ולכן קשה לי להביע דעה על היצע העבודה. הבנתי שיש שם פחות משרות הייטק. מזג האויר מאוד נוח ובאופן כללי כל מי שדיברתי איתו משם אמר שהוא מאוד מאושר לגור שם. מעבר לזה אני לא מכירה..

למעלה