לליזי בדיחי

טלה בר

New member
לליזי בדיחי

(ואפשר לדעת למה לקחת לעצמך את שמה של הגיבורה הבלשית של שולמית לפיד?) לדעתי, יש כאן בעיה של הגדרה, מהו טבע ומה קשור לטבע ומה לא. כפי שאני רואה את הדברים, הטבע כולל את כל הצדדים הפיזיים של העולם, לא רק כדור הארץ אלא הקוסמוס כולו, וכל דת שעוסקת בקוסמוס יש לה קשר עם הטבע (למשל, היין והיאנג הסינים מתייחסים לזוגיות הקיימת בטבע, גוידיון שעץ המילה מקודש לו, או הדיסקורדיאנים המאמינים בכאוס - שהוא מושג הקשור בפירוש בטבע הפיזי). שני סוגים של דברים אינם שייכים לטבע בעולמנו. ענייני הרוח, כמו מוסיקה, מוסר, פילוסופיה, וכדומה, ודברים שהאדם המציא כמו הכסף או הטכנולוגיה - ולא נראה לי שאף אחת מהדתות שמנית (הסתכלתי בחלק מהן ואחרות אני מסיקה משמותיהן) קשורה אם ברוחניות טהורה או במעשי ידי האדם, ולכן בדרך זו או אחרת כולן קשורות בטבע גם אם מאמיניהן אינם מודעים לכך.

אני אוהבת את הספרים של לפיד

ואת דמותה של ליזי בדיחי במיוחד, לכן אימצתי את השם. ליזי בדיחי היא לדעתי אחת הדמויות החמות והמעניינות ביותר בספרות העברית. אני מבינה את ההגדרה שלך, ומה את אומרת. כמובן שזכותך להחזיק בכל תפיסת עולם שהיא. העניין הוא שכמו כל הגדרה פרטית, נוצרת בעייתיות בדיון/אינטארקציה עם אחרים, שמגדירים דברים אחרת. (הדתות שאת תופסת כקשורות לטבע לא תופסות את עצמן כך).

טלה בר

New member
הזדהות מוחלטת

יש כאן אולי דוגמה להבדל בין מה שאדם רואה את עצמו לבין מה שאחרים רואים אותו. אל תשכחי שלעתים מבחוץ רואים טוב יותר מאשר מבפנים. ד"א, האם יש בך משהו מאופיה החיובי של ליזי בדיחי, או שזו שאיפה בלבד? סליחה על השאלה החודרנית, אבל אי אפשר ללמוד אם לא שואלים שאלות.

למעלה