לליטל משנה אחרי = BLG

• פותח הנושא blg
  • פורסם בתאריך

blg

New member
לליטל משנה אחרי = BLG

משהו עשיתי ששינה את שמי ואני לא מצליחה להחזיר הגלגל לאחור. בעניני פוריות אני יכולה לספר לך על מחקר אצל בוגרות הודג´קינס שהגיע למסקנה שאחוז המתקשות להרות אחרי טיפולים (ABVD) דומה לזה של כלל האוכלוסיה, כלומר הם מניחים שאין לטיפולים השפעה על פוריות נדמה לי שאת המחקר עשה פרופ (דר´?) וויז´ניצר מסורוקה. אני עצמי מכירה מישהי שילדה אחרי שחלתה בהיותה בת 24 ואני מבינה שאת צעירה אף יותר. אני מוטרדת מעניין הפוריות משום שעוד לפני ההודג´ כבר ידעתי שיש בעיות להרות ואני לא מאמינה שטיפולי פוריות אכן לא מעודדים סרטנים מסוגים אחרים (שד, שחלות וכאלו שקשורים בהורמונים) אבל זה מעסיק אותי ברמה התאורתית - כי כרגע אין לי ממילא עם מי לעשות ילדים. אני בשלב שבו נוח לי באנונימיות לכן אני לא בטוחה שאני כבר יכולה להתכתב אתך במייל אבל אשמח לדבר כאן. ואני מקווה שיהיה לך יופי של טיול.

lital_helmer

New member
הבנתי....אבל

גם אני ועוד כמה...קיבלנו טיפול שכלל זריקות דקפפטיל..אם שמעת על זה שגם אמור לעזור בעניין הפוריות..כך שאת עודדת אותי אפילו עוד יותר. דווקא חשבתי שיהיה נוח במייל..כי זה לא בעיה גם שם לשמור על אנונימיות, אך אני מכבדת את בחירתך. הופתעתי לדעת שפה...ממש מול האוניברסיטה ישנו פרופ´ שעשה את המחקר שדיברת עליו..כי אני מתעניינת מאוד בנושא. ובכלל אשמח לשמוע..אם את מוכנה לספר...איך גילית את המחלה בזמנו ובאיזה שלב היית? (דרך אגב, ממה שאני יודעת ה ABVD דווקא פוגע יותר בפוריות יחסית ל MOOPABVI, שהוא היבריד של שני הפרוטוקולים ...) מצפה לתשובתך, ליטל

blg

New member
הנה היא באה (תשובתי זאת אומרת)

אני מודה שבניגוד לאופיי ברגיל, לא למדתי את הסרטן, די התנהלתי על פי הנחיית הרופאים מרגע שהבנתי שכולם מציעים פרוטוקול זהה לשלב 2B. יש לנו במשפחה כמה מומחים לנושא כך שידעתי שחילוקי הדיעות (ביחס להודג´) הן בד"כ בשלב האיבחון (איזה שלב) ואח"כ בסוף סבב הטיפול הראשון. לגבי לא היו לרופאים חילוקי דיעות כך שיכלתי לצוף עם הזרם. הגילו אחרי מס´ חודשים של כאבים בחזה שרופא המשפחה (וגם אני) לא התייחסנו אליו ברצינות ייתרה, דיממתי בזמן שיעול מה שכמובן שילח אותי מייד לצילומי חזה ולגילו גוש בקוטר 6 סמ´ שאובחן תוך שבוע כלימפומה חודש אח"כ כבר התחלתי טיפולים ו7 אחרי כבר הייתי בסיום 4.7.01 אתמול בדיוק ראיתי את הברכה ששלחו לי בגמר הטיפול. בלוטת התריס הבעייתית ממילא שלי הלכה פיפן, עדיין לא התאפסה אך אני מבינה ממה שכתבו לי פה שזה לא נדיר, אם כי אני מודה שמאוד מבאס אותי. דיכאון מטורף תקף אותי כמה חודשים אחרי בכללי אין לי מושג איך שרדתי את נובמבר עד אפריל. האמת היא שהדיכאון הזה היה הרבה יותר גרוע מהמחלה עצמה (אם כי ניתן לומר שהוא חלק ממנה) עכשיו?! מצב הרוח שלי הוא רכבת הרים (סינוסואידה אם תרצי) מתחלף תוך שעות מהיי לדאון וזה די בלתי נסבל. אני מנסה להציג חזות יציבה פחות או יותר כלפי העולם, בשבילי לא בשבילם. וגם כי בניגוד לסרטן שאנשים ידעו איך לאכול אותו, עם הדיכאון מקבלים עיצות / שאלות דביליות שלפעמים בא לי לחבוט להם בראש. ובכלל גלשתי, אבל האמת שבכלל לא שמעתי על הזריקות הללו. אני כן יכולה להגיד לך שמכרה שלי שחלתה בסוף שנות העשרים בסרטן השד בשני סיבובים היא 1. היום אמא (הריוןטבעית למרות שהיו קצת קשיים), וגם 2. הציעה לי כאשר סיימתי עם הטיפולים לשאוב ביציות למקרה שיחזור לי סיבוב שני - אפשר להפרות אותן (גם מתורם בבנק הזרע) ולהקפיא, זה מגדיל את הסיכויים שיהיו לנו ילדים אפילו אם נדרש לטיול הזה שנית. אני לא עשדיתי את זה אבל זו אופציה שאולי כדאי לבדוק עם האונקולוגים / מומחי פוריות. ואגב אוצי הפנו מהאונקולוגיה לייעוץ פוריות עוד לפני תחילת הכימו. זהו להפעם, נדבר.

MemphisRaines

New member
כמה מילים לגבי בלטות התריס

בלוטת התריס שלי החלה להראות סימנים של חוסר תפקוד משהו כמו 2 וחצי אחרי גמר הטיפול ועד לא מזמן זה היה עדיין משהו נסבל ללא טיפול עכשיו רמת התיפקוד שלה ירדה והתחלתי לקבל טיפול תרופתי ( אלטרוקסין ) השינוי היה ממש מיידי יום למחרת כבר הרגשתי אחרת לגמרי הרבה יורת רענן והרבה פחות עייף ועכשיו כשזה כבר כמה שבועות אני בהחלט מרגיש יותר טוב סיכוי סביר המינון שלי עדיין נמוך מידי אבל זה נראה דיי בסדר שרון

blg

New member
שרון,

2.5 שנים או חודשים,מתי הבראת? מתי חלית? ובמה? עלה בדעתי שבשל ההצטרפות המאוחרת לפורום אני לא יודעת. וכיף לך שהתארגנה לך הבלוטה, יש למה לצפות...

MemphisRaines

New member
2.5 שנים

לפני כ 4.5 שנים חליתי בהודג´קין הבלוטה עוד לא התארגנה לגמרי את הטיפול לבלוטה התחלתי לקבל רק לפני כחודש יש השפעה ממש קיצונית , אני מרגיש הרבה יותר טוב במיוחד פיזית אבל גם מצב הרוח שלי טוב יורת ( יכול להיות שזה קשור גם להיותי מאוהב , אם כי זה משהו ממש ממש טרי וגם קודם הרגשתי הרבה יותר טוב ) יהיו עוד הרבה ירידות ועליות , החיים יפים ויש למה להביט קדימה
שרון

lital_helmer

New member
היי...

אני מאוד מודה לך שהחלטת כן לספר על מה ששאלתי אותך. אני לא יודעת...אבל מה שאת מספרת על חילופי המצב רוח שלך...אותו דבר קורה גם לי..אני מסוגלת להיות בהיי ואח"כ בדאון רציני. יחסתי את זה לבילבולציה של הגוף עם ההורמונים. גם אצלי ההודג´קין התגלה בשלב 2 אבל A, ללא סימפטומים. גוש בצוואר שהיה אפשר לראות אותו..ממש בולט אם הייתי מזיזה את הראש. לאחר מכן..התגלה שהיה לי גם גוש בחזה שלא ידעתי על קיומו ועל בית שחי שמאל...היום כבר לא רואים כלום באף אחד מהמקומות. אני מודה שלפעמים יש לי מחשבות מאוד מטרידות...על זה שאולי בעצם הכל חוזר עכשיו אצלי ואני אפילו לא יודעת. ואני מתה מפחד מהביקורת שלי בחודש ספטמבר שהיא הראשונה בסדרה הארוכה. מפחיד אותי לחשוב על סיבוב שני של המחלה למרות שאני יודעת היטב את הסטטיסטיקה. ליטל

blg

New member
כן, מפחיד

המצחיק הוא שגם סביבי יש אנשים שמפחדים, חברים / מכרים. אחרי שהם ראו אותי בריאה, באמצע החיים בלי גורמי סיכון (לא צללתי בקישון :)). גם אני בביקורת בספטמבר וכבר שבועיים שכואב לי פה ושם ואני בטוחה שבדיוק זה סימן שחזר... אבל אני לא מזיעה בלילות, לא מתגרדת מהבילורובין ובאופן כללי הבדיקות הקודמות היו מצוינות. אז מעריכה שגם הפעם יהיה טוב. חוץ מזה שכן, שבוע של היעדר תאבון נראה לי כמו סרטן - אז לפני הגילוי פשוט לא הייתי רעבה, אפילו לא ממש שמתי לב לזה, עד שאיזה חבר, שאפשר להחליף צבע שיער בלי שירגיש, אמר לי שרזיתי מאוד. מצחיק איך עכשיו חוסר תיאבון מתקשר לי אסוציאטיבית עם סרטן. לגבי הביקורות - אני מודה שאני מטפלת בהן על ידי התעלמות, אני לא מרבה לחשוב עליהן. ואמנם בהתחלה נבדקים די הרבה (אצלי הבלוטה התווספה וראיתי רופא כל חודש בחמישה הראשונים, אח"כ זה מתרווח, ובאמת יש מתח לפני אבל לא כל הזמן במחשבות. ולגבי חילופי המצב רוח - אני לא חשבתי בכלל על ההורמונים, האנדוקרינולוג שלי אמר את זה, בדרך אגב.הוא אפילו לא הציג את זה כתופעל לוואי וחבל -יש משהו קצת מרגיע בידיעה שזה הורמונלי ולא רק נפשי וגם אולי אפשר היה לשנות את המינון ולהקל עלי. ועם כל הפחד אני מנסה כל הזמן לזכור שהרוב - מחלימים החלמה מלאה. ועוד באופטימיות, אתמול פגשתי חברה וותיקה, דיברתי איתה על ההודג´קינס והיא סיפרה שחברה אחרת שלה חלתה בגיל 20 והיא אמא, אפילו הרתה לפני תום 5 השנים, חשבתי עליך.

MemphisRaines

New member
היי ליטל ו Blg

ממה שאני יודע אין פגיע משמעותית בפורויות של נשים וגם אצל גברים הנזק אינו משמעותי אני מכיר כמה וכמה שהרו אחרי הודג´קינס ללא בעיות מיוחדות ואחת מהן הרתה אפילו בגיל 42 ונולדה לה ילדה מקסימה
שרון

היי בנות ובנים../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

אני מבינה אתכם טוב מאוד ,מה שאתן מתארות הוא תהליך שקיים אצל כל מי שעבר מחלה או טיפולים מהסוג שאנחנו עברנו,אני חושבת שאם הטיפולים היו פחות קשים אפשר היה להתמודד יותר בקלות, אבל זה מה יש, אתן צעירות כל החיים לפניכן תהנו מהיום והרגע ועל תיתנו למחשבות שליליות לחדור. וזאת כותבת לכן אחת שהייתה מה זה בפחדים שבמשך שנה לא רציתי לראות את התשובות שלי לא מהניתוח ולא דמים,ראש באדמה וקודם כל להבריא,אחר כך עבדתי על החששות הפחדים והמצב הרבה יותר טוב.

blg

New member
מחשבות שליליות

איך לא נותנים להן לחדור? השבוע חברה מאוד קרובה לי אמרה שאני צריכה לספר לבחור שפגשתי שהייתי חולה (יצאנו רק פעמיים ואני עוד ממש לא רוצה לספר לו). היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שהיתה יוצאת עם בוגר אונקולוגיה, גם אחרי שהיא ראתה את ההתמודדות שלי ואת הבראתי. איך אפשר לא להתבאס מזה שיכול להיות שמישהו ירצה לא להיות איתי בגלל זה? וזה מתיישב יופי על הביקורת הקרבה ואני לא מצליחה להמנע מהמחשבו מה אם? מה יהיה אז?

MemphisRaines

New member
את לא צריכה לעשות שום דבר

שאת לא רוצה ברגע שתרגישי בנוח ספרי לבחור את עברך הרפואי אל תעשי את זה כדי לקבל רחמים עשי את זה כדי להראות אמון ותראי שהוא יקבל אותך כמו שאת ( מדבר מניסיון ) ואם הוא לא יקבל את זה באותו רגע הרי שזה לא ממש משנה כי הוא לא יקבל את זה לעולם וגם לא עכשיו לכי עם ליבך ולא עם ההורקאות של חברתך 0 גם אם היא החברה הכי טובה ) שרון
השבוע יצאתי עם מישהי בפעם הראשונה במהלך הדייט השיחה התגלגלה להמון כיוונים ודהיגיעה גם לנושא הזה היא לא התרגשה מזה מחד ומאידך נתנה לי את ההרגשה שהיא מקבלת אותי כמו שאני וכרגע הקשר נראה טוב ( אני מאוהבבבבבבבבבב
)

blg

New member
האהבה שלך גורמת לי לחייך, זה

משמח!!!! מקווה שזה יהיה כמו אצל חברים שלי שנישאו השבוע אחרי אהבה ממבט ראשון. וחוץ מזה רחמים לא בלקסיקון שלי בכלל, אני לא חושבת שקרה לי משהו מעורר רחמים (עניין, ריגוש, סקרנות, חשש אצל אנשים מסויימים - זה כן). אני אגב, גם לא מרחמת על חולי סרטן(או מחלות אחרות) אחרים. לא שהייתי מזמינה את זה, אבל כמו כל קושי בחיים אפשר לבחור התמודדות עם זה. וגישה. הבחור הקודם שאיתו יצאתי לא התעלף כשסיפרתי לו. ולגבי החברה (המאוד!!!! קרובה) הבנתי שדעתה בכלל לא צריכה להיות לי כל כך חשובה. הנה עוד אירוע שמזכיר לי שאני צריכה לשים אותי במקום ראשון - אז מה אם היא חושבת שאני טועה, שוב ושוב אני צריכה לזכור לשמור על הגבולות שלי.

למעלה