ללכת לארוחת החג?

koryz

New member
ללכת לארוחת החג?

(בתור קוראים יקרים לי, בתור אחרת שרושמת כאן מעל ומעבר... רציתי לשתף אתכם במשהו אתם מוזמנים להתעלם, להגיב ולעשות ככל שתרצו..) בתור אחת שלא סובלת אנשים, חגים תמיד היו בעיה להחליט אם ללכת, לאן, ובעיקר להיות תלויה באחרים לא כל כך משנה לי מה לאכול, עם מי לשבת וכו' אני פשוט צריכה ללכת הביתה מוקדם שעתיים וחצי, ואני מאבדת את הסבלנות הבעיה שהטרמפיסט(ית) שלי, הוא אדם, שאוהב לבלות מאוד עם המשפחה מה זה אוהב? נשאר אחרון. שתיים, שלוש לפנות בוקר לי מספיק בהחלט עד עשר. כך שאני הרבה פעמים מגיעה, ואז אני אומללה שם ופשוט לוקחת מונית לפעמים אני יוצאת לטייל שעה וחצי, אבל זה כמובן לא מספיק הפער בין מי שרוצה ללכת ראשון ואחרון הוא לפחות ארבע שעות. דווקא השנה המשפחה תהיה בפלח יותר נחמד אנשים שמזמן לא ראינו מהאנשים הכי מקסימים בארץ הזאת באמת שאני אוהבת אותם האמת שיכול להיות אפילו שהייתי יכולה לארגן לעצמי טרמפ יש הרבה אנשים שמסיימים מוקדם את ארוחת החג. אני הכי מוקדם. אני אהיה בבית הייתי רואה טלוויזיה, לו הייתה לי אבל לא חשוב היו לי כל כך הרבה סיוטים בערבי פסח שפשוט אני לא מוכנה לסבול שוב לעולם ודווקא פלח המשפחה הזה, אנשים כל כך טובים, חמים, מקשיבים כאן לעולם לא היה יכול לקרות לי מה שאז קרה נמאס לי מלקחת מוניות מה רע בלישון קצת מה רע בלרשום קצת בבלוג לשתות יין הייתי ממשיכה עם להתאבד, אבל לא ממש בא לי כרגע אמרתי להם, חכו. תוך 5 - מספר שנים בלתי מוגבל יהיה לי רכב, נכון? אז כשיהיה לי רכב, אני אבוא לכל המפגשים. יודעים מה פעם שמעתי שיחה של באוטובוס אתם יודעים איך זה, כשאנשים מדברים בקול רם כל כך שאי אפשר שלא לשמוע אז היא אמרה "אין לי בעיה להיות איתכם. כל עוד יש מי שמביא ומי שמחזיר אותי, אני באה". המשפחה שלי היו עושים שמיניות באוויר כדי שאני אגיע. הבעיה שהם נכשלו רבות במבחן המעשה לא נהניתי איתם! הם הולכים איתי ראש בראש, וחבל לי על הראש היפה שלי. דגים אני אקנה בשוק בעצם, מי אוכל בכלל דגים יש לי בבית מצה, ושוקולד דווקא השוקולד לא משהו. אבל המצה נפלאה. בשביל מה בכלל צריך משפחה.

היי...

היה לי קצת עצוב לקרוא את מה שכתבת... למה כתבת שהיית ממשיכה עם להתאבד..? באמת התכוונת לזה? מה כל כך רע לך......? אני אישית מייעצת לך כן ללכת, בעיקר כי אמרת שהשנה יהיו אנשים שאת יותר רוצה לראות... תמיד אפשר לקחת מונית... זה אמנם יקר (ובטח יקר במיוחד בליל הסדר) אבל אולי יהיה שווה את זה? לכתוב בבלוג ולשתות יין תמיד אפשר.... לילה טוב

koryz

New member
קודם כל, תודה

נחמד לשמוע אותך, אדם זר וכו', שאכפת לך. אז ככה, האמת שאני אדם די אנטיפת, לא חברותי וכו' נמאס לי בעיקר מעצמי, ובמיוחד כשזה בא עם עוד אנשים בניגוד לכל היתר ש"סובלים" את נוכחותי מפעם לפעם, עלי נגזר לסבול את עצמי תמיד. לא אוהבת סמול טוק. לא יכולה לסבול שיחה. מי שקורא את הבלוג שלי וסתם כך, כל אחד יכול לדעת מה אני עושה או לא עושה בחיים, זה לא סוד מצד שני אלו גם לא דברים שאני גאה בהם כל כך אני לא כל כך מחפשת את המוות. צריך סבלנות, כמו כל דבר וגם הוא יגיע לא שיש תלונות, זה לא שכל כך רע אם היה כל כך רע לא היה לי זמן לחשוב כמה רע. יש לי סתם זמן פנוי עם מחשב ואני מקטרת לכם... פשוט בושה (אבל זה יותר זול מייעוץ אישי), לא שאכפת לי מהכסף, פשוט בשיחות, יש מה שנקרא "שיחות" וזה כאמור לא כזאת אטרקציה. (בנוסף בניגוד לתגובות שלכם שם זה לדבר עם קיר. וקירות יש לי. גם ביקורת היא חשובה יותר מניטרליות. אבל, לא פשוט לשמוע). זה כל כך משעשע ... פעם ייעצו לי לקחת איזה איש מקצוע... אני מנסה להסביר, ניסיתי הכל, בחינם, בתשלום, היכן שאתם רוצים (לכולם יש רעיונות מקוריים. זה נחמד לדעת שאכפת) בארץ, בדרום, במזרח, דימיון מודרך והרבה אלטרנטיבות אז אומרים לי... כי אני שואלת, נו מה, אז אני צריכה ייעוץ? תביא לי שם מסתבר שגם שם הייתי פירנסתי הרבה מאד אנשים, מבחינה זאת דאגתי לכלכלה וזה חשוב (ובין היתר לעצמי כמובן, זה די ברור) האם יכולתי להרשות לעצמי להיות בצבא.... כל כך הרבה אנשים נפגעים וכו' (לא מגורם חיצוני, כמובן) וזה בכלל, לא מעניין, רציתי להרגיש טוב הלכתי לאנשי מקצוע. עשיתי כל מה שצריך, וחוץ מ ECT, שאני גם לא הולכת לנסות, ניסיתי (כמעט) הכל. לילה טוב, נו. (את רואה מה קורה כששותים יין? מקשקשים הרבה. וזה עוד כשרק חושבים על לשתות.) אני לא כאן אספר מה עברתי, איך זה שאני כאן (לי זה גם די תמוה), אני פשוט שמחה שהגעתי לפורום. שעדיין אף אחד לא העיף אותי מכאן (אוי כמה שאני מתרגשת) באמת, אין לי בעיה עם ביקורת. אני אדם פתוח כביכול. במציאות למרבה הצער אנשים שביקרו אותי עד היום די חיפפו אותי מהחיים שלהם והם לא היו אנשים ניטרליים כמו כאן. דווקא כביכול בטחתי בהם. רציתי להיות תמימה ומטומטמת ואני חושבת שעמדתי יפה בשני היעדים.

אין על מה

וקודם כל- אני חייבת לומר לך שממש אהבתי את הצורה בה כתבת. תראי, לא חייב להיות לך "כל כך רע" כדי שתרוויחי את הזכות לקטר. וזו ממש לא בושה. אני גם לא חושבת שאת כותבת את מה שאת כותבת מתוך שעמום וזמן פנוי... אז נכון שכשעסוקים יש פחות זמן לחשוב על הדברים. כי עסוקים בלרוץ מנקודה א' לנקודה ב' וחזרה... "לחיות את החיים" עלק.... כשאת במצב שבו בזמנך הפנוי את כותבת שהיית ממשיכה להתאבדות אחרי כוס יין..... לדעתי- כל דבר אחר שתעשי בזמנך הלא פנוי- הוא הסחת דעת מהכאב. בעצם... מי אני בכלל עשיתי מעצמי מאבחנת דרך האינטרנט.... מה שכתבתי ב4 השורות האחרונות אני כותבת אלייך אך משליכה על עצמי. אני בטוחה שאת לא כותבת את מה שאת כותבת מתוך שעמום וזמן פנוי. לא כותבים דברים כל כך כואבים סתם. אז זה נכון שכשיש זמן לחשוב על הדברים הם כואבים יותר... עדיין, הם אמיתיים. כך לפחות אני מאמינה.ואולי אני סתם מקשקשת ואני בכלל לא בכיוון... אבל כך אני באמת מרגישה. בקשר לאנשי המקצוע- גם אני עברתי אחדים, עדיין לא יצא לי לפרנס אותם- בעיקר כי הייתי קטינה ולא ממש עבדתי וגם אם כן אז ממש לא התחשק לי להוציא את כספי על שיחות למיניהן... אני יותר הייתי בקטע החסכוני של להנות מהיותי חברה בקופת חולים כללית. וגם אני עדיין לא מצאתי את ה-אחד. המטפל שיעזור.... אבל אני דוגלת בלא להתייאש. שמעתי על הרבה אנשים שעברו המון מטפלים עד שהגיעו לאדם ששינה להם את החיים (כך הם מספרים...) וחוץ מזה- אם אין תקווה אז מה נשאר.... אני בטוחה שלא עברת על כללללללללל המטפלים בארץ. עצוב לי לשמוע שאת כותבת שבעיקר נמאס לך מעצמך. (מזדהה.) אני מקווה שתגיעי מתישהו להשלמה עם עצמך, שתלמדי לאהוב את עצמך ... כי זה קשה לסבול כך, מעצמך. אני לא צריכה להסביר למה ועד כמה. תרגישי טוב

koryz

New member
ואוו כמה קראת!

הגזמת לגמרי זו כתיבה קלילה, לקחת אותה ברצינות לפעמים אני מגזימה, אם כי בכל צחוק יש גם אמת התכוונתי שלהתאבד זה משהו שעושים מתוך שעמום צריך להיות עסוקים, לעבוד, להנות, את יכולה לקרוא לזה הסחת דעת. זה גם אולי נכון אז מה! זו עדיין לא סיבה בשביל להמנע מלעשות את הדבר הנכון. מידי פעם כשאני כותבת... אנשים מסוימים, במיוחד שלא מכירים אותי יכולים להגיב כמו..."זה רציני?" אם אני אתאבד וכו', זה נכון, חושבים, מהרהרים, זה עדיין לא קשור לביצוע אני כותבת בשביל לשתף, להקל על עצמי, ואם אפשר תוך כדי לזעזע, מה טוב. זה אפילו לא צריך להית "חביב" תאמרו לי שזעזעתי, אני אלך לישון בהרגשה טובה. ואם את כל כך מחפשת לא עדיף כבר להשקיע בבן זוג? אם את מעונינת כמובן חוצמזה מי שזה חשוב לו לא יחסוך את יודעת למשל כמה עולה מצבה? יותר זול ללכת לטיפול פסיכולוגי שהילדים שלנו ישברו את הראש (הנה סיבה למה משתלם לעשות ילדים.) מילה אחרונה לדעתי הצרות נובעות כי אנו אוהבים את עצמנו יותר מידי עד כדי כך, שאנו מעדיפים להנות, להנות ולהנות במקום לסבול בשביל להנות יותר.. מנסים לוותר כליל על הסבל. ולא, אני גם לא מנסה לעבור על כל המטפלים בארץ אפילו שגם זה יכול היה להיות מרגש;) אוהבת את התגובות שלך. ובמיוחד לדעת שזעזעתי.. אפילו קצת:) ובכייף תאבחני אותי, בחינם, למה לא אם לא הייתי רוצה תגובות.. לא הייתי רושמת דבר.. הרגישי חופשיה, הרטיטי את ליבי:! (שם מדהים, לא חושבת? שזכה גם באוסקר)

תעשי רק מה שאת אוהבת

רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב.. (ותודה לגלי עטרי ששרה ולמאיר גולדברג שכתב..) את האמת ? עד לפני חצי שנה הייתי אומר לך ללכת לארוחת החג.. אומר לעשות את המאמץ, אפילו הייתי אומר שהסבל שווה את זה. אבל היום אני במחשבה של "האקונה מטטה". לשים את העבר מאחוריך ולהנות מכל רגע ורגע בחיים. אני, כמוך, נהנה לשבת בבית, עם התה התה והלימון והספרים הישנים..(טוב.. עם הפפסי, הלימון והמחשב..) כמו שאמר פוליקר - חופשי זה לגמרי לבד.. (וואו.. כמה ציטוטים משירים.. אני מקווה שלא צריך לשלם זכויות יוצרים) ובהחלט מה רע בלישון, לשתות יין ולהתפנק במצה (עם ריבת הקוקוס שהכינותי מראש..) ? זהו הפסח הראשון שלי לבד מזה שנים. בלי משפחה, בלי חברים, רק אני, המיטה והמקלדת (טוב.. וגם קצת טלוויזיה) אות יודעת מה ? זה מרגיש לי הכי נכון והכי טוב.. אז פשוט תעשי מה שטוב לך, (ותכתבי משהו כדי שיהיה טוב גם לנו
וחוץ מזה.. תמיד יש גם את הפסח הבא.. Just in case...

koryz

New member
איזה כייף!

לקבל ממך כזאת תגובה בהתחלה קצת התעצבנתי, מה פתאום אתה מסכים איתי? אפילו אני נמנעת אבל אז הבנתי שכמובן אתה צודק (היה לי זמן להבין כי המחשב עשה לעצמו ריסטרט וכל מיני) תאמת, לא רציתי לקחת מונית. אבל זה לא רק זה. בלתי ניתן להסביר. לא ברור לי מה כל כך טעים בלימון, ועל ריבת קוקוס לא שמעתי. אז מה,היא כשל"פית? בתור אחת שלא מבשלת ואין לה טלוויזיה המחיר כביכול "כבד", אלא שזה לא כך העניין הוא שהייתי רושמת, בכייף, המון הודעות, אבל צריך גם להתחשב בשאר הקוראים... גם אמרתי לכולם כל כך הרבה זמן מראש שאני לא באה, שנדמה לי שזה מה שאני רוצה מילא, כמו שאתה אומר, יתכן ויהיו עוד חגים (עד עכשיו הגענו, כנראה נמשיך) תודה על תגובתך

לימון מוסיף המון

לפחות כך אומרים...את האמת.. הוא משפר את הטעם של הפפסי מקס..(חשוב מאוד גם להוסיף קרח - והמון..) ברור לי שזה לא רק בגלל המונית או נושא התחבורה בכלל. את האמת לא צריך אפילו להבין מאיפה זה בא. כל עוד זה שם ואת שלמה עם זה, זה מה שחשוב בסופו של דבר. אז נכון שאולי(רק אולי) יותר קל לי כי אני מבשל (היום בערב יש סיני..), והטלוויזיה מארחת לי חברה די נחמדה לתוך הלילה (ואם YES שמים דברים משמימים תמיד יש את האימיול הישן והטוב..), אבל השאלה פה, שוב, היא לא מה המחיר, אלא איך אנו מרגישים לגביי הבחירות שלנו. נכון שלפעמים אני חושב שהלוואי ויכולתי לעשות ריסטרט כמו המחשב ולמחוק את כל הבעיות במקום להתמודד עימן, אבל תמיד (טוב.. כמעט תמיד..) אני שלם עם הבחירות שלי ומרגיש טוב איתן. אז שיהיה לך כיף, הכי כיף בדרך שבה בחרת.. ואם את זקוקה או מרגישה צורך לספר או לשתף או סתם לפטפט..טוב.. יש פה כמה וכמה אנשים טובים שיישמחו לארח לך חברה, אפילו אם רק וירטואלית.. אה.. כן..ריבת קוקוס.. שנים שאני מכין ריבת קוקוס...וכן.. היא כשל"פית בכל רמ"ח אבריה (אם היו לה אברים..), טעימה מאוד לאכילה עם מצה או סתם עם כפית ארוכה מתוך הצנצנת לתוך הלילה.. המתכון די פשוט.. 500 גרם קוקוס 2 כפות מי ורדים מעט מים 300 גרם סוכר 2 כפות מיץ לימון (שוב הלימון הזה..-) ) מערבבים את הקוקוס עם מי רדים ומים עד שהוא מקבל מספיק לחות כדי ללוש אותו. מכסים ומשהים כמה שעות. בסיר עם תחתית עבה מכנים סירופ מסוכר, מיץ לימון וחצי כוס מים. כאשר מסמיך, מוסיפים את הקוקוס ומחזירים לרתיחה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב. כשלא רואים עוד נוזלים מורידים מהאש ומעבירים לצנצנת.. בתיאבון...

מקנאה בך:\

אם הייתה לי אפשרות לא להגיע... גם אני שונאת ארוחת משפחתיות... או יותר נכון להגיד שאני שונאת את המשפחה שלי. אבל אצלנו- כל המשפחה הולכת לארוחה, כל הבית, ומכיוון שאני עדיין חלק מהבית, ומהמשפחה-מסתבר- אז אני חייבת ללכת. כי כולם הולכים... פשוט מכניס אותי לדיכאון רק לחשוב על הערב הסיוטי הזה... נכנסים לאוטו ומיד מתחילים להתפתח ריבים בין כולם שנמשך לאורך כללל הנסיעה, או לפחות עד שמחליטים לשתוק ולפתוח רדיו, מגיעים, סבתא שלי מציקה לי, אמא שלי מציקה לי, בנות דודות שלי משגעות אותי, אבא משתכר, אוכל מגעיל, אנשים שאני לא מכירה, ואז כשכבר ממש מאוחר וכולם עייפים עוברות שעתיים עד שמצליחים לקחת מאבא שלי את המפתחות, נכנסים לאוטו כשכל הדרך שוב מתפתח ריב בין אחיות שלי ואז גם ההורים שלי מתחילים לריב.. ואני רושמת לי נקודות נושא בראש לשיחה עם הפסיכולוגית בשבוע הבא.

koryz

New member
בזמן האחרון כולם מקנאים בי

האמת? לא ברור למה:) ואני דווקא, "מפסידה" משפחה ממש מקסימה.. דווקא הארוחה היא הקטע הדי נחמד נראה שמרגש אצלכם... הגזמת אבל, בטח יש שם משהו טעים (המרור?:) לפחות יש לך שם משפחה מלוכדת נראה שכולם מסכימים על ה"לריב":) אצלינו לא אוהבים לריב. לא שזה עוזר להם! נו, את לפחות עובדת על השיחה השבועית, זה גם טוב... וגם יהיה לך מה לרשום בפורום. שזה פנטסטי... לא?

לא בטוחה שאני בפורום

אני אישית הייתי מעדיפה לשבת במסעדה בים עם אנשים שאני אוהבת, ולהנות מהדבר הקטן הזה, מהשיחות, מהמוזיקה, מהאוויר, מהחופש... קודם צריך למצוא אנשים כאלה, אגב.

koryz

New member
צודקת

אין כמו חברה טובה ולא פשוט למצוא אנשים כאלו בכלל אם את כבר פונה אל מישהו במסר, רוב האנשים לא ישרים מספיק בשביל להגיד לך בפרצוץ "את לא מעניינת" הם יעדיפו לרשום איזו הודעה כללית שתרמז על כך במילא, טעות שלי. הרי מי בסופו של דבר רוצה (בקמץ) להכיר מכאן? ואם כבר להכיר, לפחות אנשים שמעוניינים באנשים.. יש כאלו שהם עצמם מספיקים להם והם מבינים אותך אבל אני מעריכה אנשים ישירים. בימינו, הם נדירים לגמרי, יותר מעבר לנחוץ. אולי בגלל זה נהוג שגברים "מתחילים", כי לגמור אין להם אומץ.. או שזה רק מי שאני הכרתי נשים הן עם קשקשן, שלא יודע להתמודד עם ה"לא". לכן, מה פתאום שנדבר (אנחנו, הגברים) דוגרי? בכלל, מה הקטע הזה של נשים בלהכיר גברים זה דבר מיותר לחלוטין לפחות בכל הנוגע למדיות אם כבר אנשים, הייתי מציעה לך למצוא חברה היא לפחות תתייצב מולך כמו גבר.. :) וגם אם היא ממש לא מעוניינת, יהיה לה אומץ לספר לך את זה בפרצוץ, כלומר במסר פרטי

למעלה