ללכת למחליף?

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
ללכת למחליף?

בוקר טוד לכולם רציתי ללכת היום לרופאת משפחה שלי בעקבות הכאבים בפרקים ונודע לי שהיא לא תהיה שבועיים עשיו. אני לא רוצה ללכת לרופא מחליף כי הוא בטח לא מבין בזה כמוה ( היא רופאה מעולה וגם מנהלת המרפאה) אני לא יודעת מה לעשות. אולי אני אסבול וזהו. מצטערת שעל הבוקר היכבדתי עליכם עם בעייתי.

שני 4

New member
שירי בוקר טוב

לדעתי, אם זה רק כאבי פרקים תשתי כדור, או את יכולה ללכת למרפאה לעשות שקיעת דם. בקיצור אני לא חושבת שבגלל כל פיפס צריך רופאה .(אתם בטח אומרים למה אני מדברת כך, אולי בגלל שאני חולה הרבה שנים, וכאבי פרקים אפשר להתגבר עליהם. אנא זו המלצה בלבד, אם את רוצה בכל זאת ללכת זה הגיוני. יום טוב שני

3ויוי

New member
../images/Emo42.gif-מחשבה חיובית../images/Emo141.gif

ל.יקרה ההפיך טוב לשמוע ממך כל בוקר ,,ובכלל את לא מכבידה. אם את לוקחת את הפלקווניל (כמוני) אז לא יעזור לך שום תוספת של כדור אחר ,או מישחה להרגעת הכאבים, סתם חבל על הזמן,, אל תחשבי ,"אני אסבול וזהו" אלא מחשבה -ענינית חיובית אחרת- " זה יעבור" ותמשיכי לתפקד היום עד כמה שניתן,, תחשבי על המשפט שכתבה שאנל" חיה "עם" המחלה (או הכאבים)ולא "את" המחלה. שיהיה לך אחלה בוקר ויוי. נ.ב. הכלנית - זה בשבילך יפתי,, והשמש-זה סמל המזל שלי,,,

gaia20

New member
הי שירי, אני מסכימה עם שני

לא כל דבר מצריך רופא, חוץ מזה, זה רק לשבועיים, זה לא נורא כל כך מה שאת כן יכולה לעשות זה בכל זאת ללכת לרופא המחליף רק כדי שיתן לך הפניה למעבדה לבצע שקיעת דם. אל תדאגי, השבועיים האלו יעברו מהר. שלך, גאיה.

ל3

New member
באמת החלטתי ש....

אתן צודקות הבחלט. היום בבוקר כמעט ולא הלכתי ללימודים- לא היה לי כוח אבל בסוף החלטתי ללכת ( ועוד היום אני לומדת עד שבע בערב). אמא שלי הוציאה את התוצאות של בדיקות הדם שעשיתי לפני שבוע. יצא לי שקיעת דם 40. והמוגלובין 10.6. לגבי שאר הבדיקות הם לא הגיעו ואני מקווה שהכאבים יחלפו. מה שיותר מציק לי היא החולשה הנוראית שמפריעה לי לתפקד בכל אופן גם אני מעדיפה לא לרוץ כל הזמן לרופא שיהיה לכם לילה נפלא

שני 4

New member
שירי חמודה- אולי החולשה שאת

מרגישה זה בגלל שההמוגלובין שלך נמוך יחסית?המוגלובין תקין זה מ 12. לדעתי את צריכה קודם לא פחות חשוב מהטיפול בלופוס, לשתות ברזל! ככה אני חושבת ביי ביי שני

gaia20

New member
זה אכן הומוגלובין נמוך...

וגם השקיעה צריכה לרדת קצת. כמו ששני אמרה- לדעתי תגשי לרופא שיתן לך מרשם לכדורי ברזל כי באמת ההומוגלובין שלך בסימן ירידה והדבר הכי קשה זה להעלות הומוגלובין בחזרה (מתישהו המחסנים בגוף מתרוקנים ולוקח זמן עד שממלאים אותם מחדש) אז כדאי שתעשי כשיו משהו בנידון לפני שזה ירד עוד. שיהיה גם לך לילה נפלא, תרגישי טוב, גאיה.

שאנל

New member
חייבת להודות

שאני שומעת אותכם ומבינה עד כמה אני לא מבינה את תוצאות בדיקות הדם שלי. האמת מעולם לא קראתי אותם ואין לי מושג מה הן צריכות להיות.... וחבל

ל3

New member
כבר היה......

האמת שאתם צודקות. אומנם כבר היה לי יותר נמוך אבל זה באמת משפיע. הבעיה אצלי היא שגם במחסנים עצמם ( פריטיו) יש לי מחסור רציני. צריך להיות 20 ויש לי 5. אני מתעצלת לקחת את כדורי הברזל.

3ויוי

New member
את חייבת לא להיתעצל../images/Emo92.gif

היי ל. זה קשור בויטמין ב.12? אצלי יש גם חוסר בו והסימפטומים הם חולשה ועיפות ,אי רצון ואנרגיה ירודה כאבים בקרסול הרגל(זה קשור ). אז פעם בחודש או חודשים אני טורחת בכוחות על, לעשות זריקה , וכך החומר ניכנס ישר לכבד . ובאמת אחרי כמה שעות אני מרגישה את ההטבה והשינוי בכוחות . שלך ויוי

ל3

New member
אצלי זה לא ה B12 אלה...

הי הויטמין B12 דווקא בסדר. הבעיה היא בפריטין שזה הברזל עצמו ( שכן ההמוגלובין רק כושר את מולקולות החמצן לכדוריות הדם) שזה יותר בעייתי. הרופאה הסבירה לי שהפריטין הוא כמו "מחסן הברזל" וכשיש מחסור בזה אז לגוף אין ממה לקחת. אצלי אני מקבלת כדורים אני לא יודעת למה אני מתעצלת. סתם. תודה על האכפתיות

נועה בת

New member
היי שירי

שקיעה 40 זה לא ממש נהדר ומצביע על דלקת בגוף, וקורב לוודאי על פעילות . כאבי הפרקים הינם הסיפטום . אבל שקיעה 40 זה לא סוף העולם כיוון ששקיעה יכולה להיות גבוהה גם משפעת קלה, או סתם כאב שן . אני סחבתי שקיעה 100-120 כול ההריון , וההתלקחות היתה קלה ביותר ... ולגבי הברזל - תבדקי אם את יכולה לקבל ברזל ישר לוריד . זה ניקרא פרלציט, וזה נוח 5 דקות של אניפוזיה עושות לי בדר לחודש . תופעת לוואי יחידה היתה טעם מגעיל בפה בזמן הטיפול . וזהו . נשירת השיער נעצרה , וכול תופעות הלוואי עקב מחסור .

ל3

New member
איפה בודקים?

איפה אני יכולה לבדוק את זה. רופאת המשפחה לא העלתה בכלל את האפשרות הזו כך שאני לא חושבת שהיא רואה את זה כאופציה. אולי מצבי לא כל כך חמור שזה מצריך טיפול לוריד ( אני מקווה שלא)

1ט ל י

New member
B12 ואנמיה

קודם כתבתי מגילה ארוכה שמסבירה את ההבדל בין אנמיה וחוסר ב B12. אבל..... כששלחתי, הכל נמחק. אז עכשיו אני אכתוב בקיצור. יש אנשים שאצלהם החוסר ב B12 נובע מאי יכולת של הגוף לספוג את ה B12. לבעיה זו קוראים "אנמיה ממארת". לחוסר ב B12, יש גם סימנים של חולשה. בנוסף על כך עלולות להווצר בעיות בזיכרון, דיכאון, כאבי גב, ודברים דומים, מאחר וה B12 פעיל גם ביצירת תאים במח העצם, על ניצול החומצה הפוליתופחמימות המזון וגם נחוץ לתחזוקת מערכת העצבים. אנמיה, נגרמת ע"י חוסר בברזל (Ferrum, Iron), שהוא המרכיב העיקרי בהמוגלובין, הפיגמנט שבעצם אחראי על נשיאת חמצן, ובמיוגלובין, פיגמנט המאכסן חמצן בשרירים לשעת מאמץ. בנוסף הוא מעורב בקליטת חמצן ע"י התאים ובהפיחת סוכר בדם לאנרגיה. הסימנים כוללים עייפות, חיוורון, קוצר נשימה ודפיקות לב. עלולים להופיעאדישות וירידה בהתנגדות הגוף לזיהומים. קובי, אם אתה יודע יותר מזה, אני מקווה שתוסיף. שירי- אין רע בלי טוב. את מודאגת שלא קיבלת מחזור, אבל במחזור את מאבדת עוד ברזל, אם היית מקבלת מחזור כל חודש בארבעת החודשים האחרונים, מצבך היה עכשיו הרבה יותר גרוע. שלכם, טלי.

ל3

New member
הייתי מוכנה לספוג את הרע הזה

טלי מאיפה את יודעת את כל זה? זה נכון שאין רע בלי טוב אבל את הרע הזה הייתי מוכנה ליסבול. עוד מעט זה כבר 5 חודשים שאני לא מקבלת והמעצבן הוא שכל פעם אני מרגישה כאילו זה מגיע אבל לא. בנוסף קיבלתי היום עוד בדיקה שמראה שיש לי בעיה בהורמון נוסף ( נראה לי הטוטסטרון) שיש לי אותו גבוה. אני כבר מחכה לפגישה עם האנדוקרינולוג ונראה מה הוא יגיד. הבעיה היא שזה עוד חודש

1ט ל י

New member
אני מסכימה איתך,

אבל עדיין, יש צד "חיובי" להביט בו. נכון, זה שירדתי במשקל בגלל המחלה, לא הופך את העובדה שאני חולה למשהו טוב בעיקר מאחר שאני לוקחת סטרואידים נגד האסטמה, אז זה עולה לאט לאט). אני מכירה מישהי שיש לה אנמיה רק בגלל מחזורים קשים. בבדיקות דם שלי כתוב שיש לי טיפה מעט מידי כד´ דם אדומות, אבל ההמוגלובין שלי בסדר גמור (14.5, כמו תאריך הלידה שלי). אני אשאל את הרופא מה זה אומר.

פריטין נמוך - ולחץ קבוצתי

היי לך קצת מתקשה להבין את הקושי בלקבל את הזריקה שתעלה לך את מחסני הברזל. קחי יוזמנה, לכי לרופאה, קבלי הזריקה ותרגישי בשינוי. כולנו מחכות כאן לשמוע על הזריקה שלקחת.... אולי נחליט ש"מבלבלים" לך המוח במסרים אישיים, עד שתלכי! מה דעתך? האם לחץ קבוצתי עובד עליך? בקיצור, זריקה נעימה כוכי

ל3

New member
באמת תודה

הי כוכי. אני באמת אשאל. הבעיה היא שהרופאה שלי תעדר כשבועיים אז אני אצטרך לידחות את זה קצת. בכל אופן תודה

נועה בת

New member
היי שירי - זריקת ברזל ???

זריקה מדאיגה אותך ?.?? תחשבי עלי , פעם בשבוע אינפוזיה של 6 שעות . אז מה זריקה של שניה וחצי ??? קטן עליך !!!!!!

ל3

New member
ממש לא מפחדת

אני ממש לא מפחדת מזריקות זה לא מדאיג אותי. פשוט זה לא הוצע לי ע"י הרופאים. קיבלתי רק כדורי ברזל.

למעלה