ללכת למיונים לפני הוצאת פטור?

ebg4

New member
ללכת למיונים לפני הוצאת פטור?

היי. אני בת 18, ורוצה להוציא פטור משירות צבאי (על נפשי) ולאחר מכן להתנדב. אתמול קיבלתי אסמס שמזמן אותי למיונים לגל"צ ודו"צ. עוד לא הוצאתי את הפטור. האם ללכת למיונים או לא??? תודה מראש!!

ebg4

New member
נ.ב

אגב שכחתי להוסיף שאני מאוד מעוניינת לשרת בשתי היחידות הנ"ל

Run for a Fall

New member
הבהרה

מצטער לנפץ לך את התוכניות, אבל בדר"כ מי ש"מוציא" פטור על נפשי צריך להעלות פרופיל כדי לשרת (מה שאומר שירות רגיל ולא התנדבותי) ולא נפתחת בפניו האפשרות להתנדב.
האפשרות להתנדב לאנשים בעלי פטור נפשי פתוחה רק אם לאותו אדם יש מחלה/הפרעה נפשית ספציפית מוגדרת שבגללה הוא *קיבל* את הפטור ולא "הוציא" אותו. (אם זה אכן המקרה אז אני מצטער על חוסר ההבנה)

אם באמת חשוב לך לשרת תחסכי מעצמך שטויות שתתחרטי עליהן כל החיים - באמת ששירות התנדבותי לא שונה משירות רגיל ככה שלהוציא פטור בשביל להתנדב נשמע לי אבסורדי.

ebg4

New member
תגובה

לא הבנת נכון. הבעיה במינוח כניראה. נאי צריכה פטור מצה"ל- יש לי מחלה/הפרעה נפשית ואני עדיין רוצה לשרת. העניין הוא שעוד לא הגשתי בקשה לפטור. במקרה כזה- האם ללכת למיונים? אני לא יכולה לשרת כחיילת רגילה. בכל מקרה אצטרך תנאי מתנדבים.
תוכל להתנסח יותר בעדינות אגב.

Run for a Fall

New member
אוקיי

הניסוח של "להוציא" גרם לי להבין לא נכון, ולכן הוספתי את המשפט שאם הבנתי לא נכון אני מצטער על חוסר ההבנה. הקונוטציה של המילה "להוציא" הכעיסה אותי כי אני מכיר הרבה אנשים שעוד לפני גיוסם מתכוונים לשקר ו"להוציא" פטור. מצטער אם נפגעת.

בכל מקרה - לשאלתך, לא רואה סיבה לא ללכת למיונים. ניתן לפתוח בהליך ההתנדבות במקביל למיונים קדם צבאיים.

Run for a Fall

New member
הייתי ממליץ בכל אופן

להתחיל כבר את תהליך ההתנדבות (הגשת הבקשה וכו') אם את כבר בת 18 - תהליך ההתנדבות לוקח זמן ארוך, וחבל שזה יעכב אותך יותר מדי.

בהצלחה!

למעלה