ללכת לקבן?

ללכת לקבן?

(אני כותב מניק של ידידה) אני סובל מדיכאון כבר זמן מה. זה לא משפיע באופן מובהק על השירות שלי , ולא הגעתי למקומות קיצוניים. אני פשוט מודע לבעיה ומעוניין לטפל בה גם כדי שהשירות שלי יהיה יותר טוב במשך השנה וחצי שנותרו לי. חשבתי ללכת לקבן ואז הבנתי שאם אני הולך לטיפול דרך הצבא או אפילו רק נפגש עם קב"ן זה משאיר כתם רציני בתיק האישי ואף פוגע בשירות עצמו. אני לא רוצה לפגוע בשירות שלי. אני משרת כלוחם וטוב לי בתפקיד. מה עושים? תודה רבה.

D i a n e

New member
שאלה טובה

זה הרבה עיניין של הקרבה עצמית, והשאלה כמה אתה מוכן לקחת את הסיכון? שאלה נוספת שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה חושב שהכלים שהקב"ן יכול להקנות לך, יסייעו לך לבסוף להגיע לפתרון או לפחות להתחיל בתהליך של החלמה, או שאולי, את הכלים אתה יכול לרכוש ממשפחה אוהבת ומהרבה רצון שלך?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ללכת לקב"ן...

נראה שרק אתה תוכל למצוא את התשובה ואנחנו לא בטוחים שה"כתם", לכאורה, שישאר בתיק שלך צריך להיות השיקול המרכזי בהחלטתך. פנייה לקב"ן גם לא יוצרת כתם באופן אוטומטי, זהו הליך שגרתי כמו פנייה לרופא ואולי חשוב שתדע את זה. יקר, אולי כדאי שתלמד מהו דיכאון וזה אולי יקל עליך להחליט אם אתה באמת נמצא בקטגוריה הזאת. אם תגיע למסקנה שכן אז אולי תבין שדיכאון קליני הוא מחלה, כמו כל מחלה, ולפעמים הדרך להחלמה דורשת טיפול מקצועי. אנחנו מבינים את החשיבות של השלמת השירות הצבאי בעיניך, מאמינים שתצליח להשלים אותו, גם אם אולי תצטרך להאט את הקצב. אתה יכול לפנות גם לרופא אזרחי ולקבל אבחון מדויק, נראה לנו שחשוב שתטפל בעצמך, שתחזור למיטבך, ואלי הכי חשוב שתזכור שהחיים בעצם מתחילים אחרי הצבא. מאמינים וחושבים שיש בך את הכוחות והיכולות לקבל את ההחלטה המתאימה בשבילך, נשמח אם תחזור לספר מה קורה, איך אתה מרגיש. בהצלחה

navyseal78

New member
לא יזיק לפנות ...לנסות.

"אני סובל מדיכאון כבר זמן מה..." רבים האנשים בימינו המשוכנעים שהם סובלים מדיכאון , במיוחד בגיל השירות הצבאי. חצי שנה הינה זמן טוב לפנות לטיפול, אפשר להספיק לא מעט ולנסות לסייע לך אם אכן אתה בדיכאון, או שמא אתה לא בדיכאון אלא בבעיה אחרת שאתה מתקשה לתת לה שם. לגביי הכתם: חייל יכול להפגש עם קב"ן עשרות פעמים והדבר לא ישאיר שום כתם, חייל אחר ייפגש פעם אחת, יקבל הפניה לפסיכיאטר ויהיה :"עם כתם". הכל תלוי בך . אם אתה רוצה טיפול, ולא תקבל פרופיל אין בכך שום כתם. יש הרבה מפקדים, קצינים שמגיעים לטיפול קב"ן ומשרתים כרגיל.

ea53

New member
הייתי מציע...

ללכת לפסיכולוג פרטי, אמנם זה עולה יותר כסף , אבל לפחות אתה יודע שהמידע שנשמר הוא סודי.

AAA432

New member
מסכים איתך..

וגם לפי הניסיון שלי.. הקב"ן לא יעזור לך לפתור את הבעיות, הוא יעזור לך להסתדר איתם בצבא עדיף ללכת לפסיכלוג אזרחי

למעלה