"ללכת"על קורס יקר אבל עם פוטנציאל עתידי גבוה?

"ללכת"על קורס יקר אבל עם פוטנציאל עתידי גבוה?

אני בדילמה ואשתי ואני זקוקים לעצה די דחופה ראיתי מודעה באתר של המכון לפילוסופיה יישומית שנפתח קורס הכשרה לפילוסופים יישומיים. הם נראים שם רציניים, דרישות הקבלה מאוד גבוהות, תואר שני במדעי הרוח והחברה וראיון אישי וכולי וכולי. הבעיה היא שהקורס לא קצר, ההסמכה רק בסוף דצמבר 2009. עכשיו מגיע הנקודה: זה קורס יקר!!! 16 אלף שקל בערך. זה המון אבל אני אומר שזה ממש לא המון אם זה נותן לי מקצוע ואם באמת התחום הזה עומד בפני פריצה כמו שראיתי שקורה בגרמניה למשל. אשתי פוחדת מההימור הזה... מה אתם חושבים?? למישהו יש מידע נוסף על התחום ובכלל?

goldy

New member
אפשר לעסוק בו גם בתור עצמאי?

האים הוא דורש אופי מסויים מהחברה בה הוא מיתקיים? האים ישנה היתאחדות ישראלית? האים מדובר בשפה גבוהה? אים תתורגם לשפת העם תאבד מאיכותה? עד כמה היא ישומית? אים הבעיה היחידה היא כסף אז אין בעיה. מכיוון שזה לא המצב, מהם שיקולייך הנוספים?

2 שאלות

שהייתי שואלת את עצמי במקומך: 1. האם המקצוע אכן בתאוצה בשוק? (ואת זה אפשר לבדוק לפי ביקוש בעיתונים, או באינטרנ, להתקשר לחברות ולשאול 2. אני אוהב את המקצוע הזה מספיק ע"מ לעסוק בו. במידה והתשובות לשתי השאלות חיוביות - לך על זה
בהצלחה.

תודה על התגובות המהירות!!

הרושם הוא באמת מאוד רציני. אתן יודעות איך זה, כאשר הלב רוצה אז שומעים מה שרוצים לשמוע... יש אגודה ישראלית לפילוסופיה יישומית שהיא נותנת את ההסמכה וזה סימן טוב. מצד שני מה קורה אם לא עוברים את הבחינות?? מצד שלישי שואלת גולדי על תרגום לשפת העם ופה אני חושב שזה תלוי באנשים יותר מאשר בתחום , כמו בכל מקצוע דרך אגב. אז שוב תודה ומי שמכיר את התחום וייתן טיפים אז כבר אני מודה מראש!!

גולדי אני מצטער

לא התכוונתי לעשות לך שינוי מין בלי הסכמתך... בכל אשמה איזו גולדי אחת שהיכרתי פעם. אז זהו, היתנצלתי, אתה עשר, וקדימה לעבודה...

Jonesee

New member
כמו בכל דבר בחיים יש פה מרכיב של אי וודאות

לא ברור אם אכן תמצא עבודה במקצוע ? לא ברור אם תעבור את הבחינות ? יש דברים בחיים שקשה למדוד ולתמחר
אתה גם צריך לשאול את עצמך אם הנושא מעניין ומושך אותך...בלי קשר להשתכרות עתידית
לדעתי אם הנושא מושך אותך את הידע אתה בטוח תרוויח
אל תשכח שלא מעט אנשים שלמדו מקצוע מסויים מצאו את עצמם לבסוף עוסקים בתחום אחר...
לא חושב שמישהו יוכל לענות לך באופן חד ערכי האם מדובר בהשקעה כלכלית שתניב פירות

אני לא חושבת שזה קורס יקר

ובעיני, כל קורס הכשרה שיאפשר לך לשדרג את היכולות המקצועיות שלך, נראה לי שווה את המחיר שלו. בסה"כ, מה זה אוניברסיטה? קורס הכשרה שעולה 40,000-60,000 ש"ח שמאפשר לך בסופו להרוויח יותר ממה שהיית מרוויח בלעדיו. ואיך אני אגיד את זה, זו לא ההשקעה הכי כדאית שאני יכולה לחשוב עליה (נגיד, בהשוואה לקורס מחשבים). התחום הזה לא נראה לי פופולרי מספיק כדי לספק עבודה לכל בוגרי הפילוסופיה בסביבה. וממילא, לא צריך לעבור את הקורס כדי לעסוק בפילוסופיה מעשית. בקיצור, לא נראה לי שזה יאפשר לך להחליף מקצוע בזמן הקרוב.

jol8

New member
יש הבדל קטן בין קורס

אחד שנוגע בדיסציפלינה מסויימת, לבין תואר אקדמי שלם שמקיף נושאים רבים ומגוונים אשר מאפשרים לרוכש התואר להמשיך וללמוד ולהרחיב את הידע. אני אישית לא מאמין בקסמים - הדרך להצלחה ל-90% מהאנשים עוברת דרך הכשרה ארוכה ורצינית ורק אחוזים בודדים מהאנשים יכולים להצליח ללא התמקצעות (זה נקרא כשרון) - וזה בדר"כ קורה בתחומים כמו עסקים ומכירות.

פילוסופיה מעשית

קודם כל תודה. אני חושב שמה שכתבת בחלק הראשון של התשובה שלך מאוד משכנע. הספקתי לעשות "חריש עמוק" בשעות האחרונות. מסתבר שזה תחום שנכנס היום למערכות רציניות כמו צה"ל, רשת אורט וארגונים גדולים אחרים. ממה שלמדתי... כמה כבר אפשר ללמוד בחצי יום.. לא התרשמתי שאפשר להיקלט בתחום הזה בלי ללמוד אותו ברצינות. כנראה שזה הגורל של כל מי שרוצה לעשות משהו ברצינות לא חשוב מה. בקיצור מאוד הועלת לי בתגובה שלך אפילו שלא הסכמתי לחלק האחרון שלה.

למעלה