ללמוד או לא ללמוד?

top12345

New member
ללמוד או לא ללמוד?

שלום לכולם, אני בן 23.
התכנון המקורי שלי היה להתחיל ללמוד בגיל 25(זאת אומרת לא בספטמבר הקרוב אלא זה שאחריו, ב-2015)
תכננתי לעבוד ואז לנסוע לחו"ל לטיול.
אחרי השחרור עבדתי ב-2 עבודות, את השנייה לא סבלתי אבל גררתי את זה 7 חודשים(זאת הייתה עבודה טלפונית) עד שנשברתי.
מצאתי לפני כמה שבועות עבודה טלפונית אחרת עם פחות שעות ויותר כסף, אבל כנראה שעבודות טלפוניות לא מתאימות לי כי גם שם אני לא סובל את זה.
לגבי הטיול חיפשתי שותפים ולא כ"כ מצאתי(ניסיתי בלמטייל וכל האתרים האלה וזה לא הלך)
מבחינה חברתית, אין לי כ"כ חברים כרגע. אני פשוט אובד עצות.
לא תכננתי בכלל להתחיל ללמוד השנה, היו לי כיוונים כללים אבל לא העמקתי בזה את המחשבה. מה גם שיש לי גם לפעמים קשיים במסגרות מבחינה חברתית(אני הולך לייעוץ בשביל זה ולכן גם רציתי לתת לעצמי את הספייס- לסיים את השיחות כמו שצריך ואז ללכת ללמוד)
יהיה מבאס אותי לוותר על הטיול אבל עם זאת אני לא רואה את עצמי עכשיו משוטט עוד פעם בחיפושי עבודה שאנשים במילא מתחלפים שם כל שני וחמישי וכשהחיים החברתיים שלי די ריקים(למעט החברה שלי שאולי גם איתה זה לא יימשך)
דיברתי עם 2 אוניברסיטאות ושלחו לי חומר על החוגים שאני רוצה להתקבל אליהם(ואני יכול להתקבל אליהם ע"פ הפסיכו' והבגרות שלי)
עם העבודה הנוכחית אני לא רוצה להמשיך אבל לחפש עכשיו עבודה עוד פעם זה פשוט מייגע בטירוף(את הנוכחית לקח לי חודשיים למצוא!)
כדאי לבדוק, לדעתכם, את העניין של לימודים? רעיונות אחרים גם כן יתקבלו בשמחה

היי

אתה נמצא במצב שרוב האנשים בגילינו נמצאים בו, התלבטות בנוגע לטיול לימודים ועבודה. אני חושבת שקודם אם אתה יודע בוודאות מה אתה רוצה ללמוד ויש לך אופציות להירשם לאוניברסיטה
תעשה קודם כל טיול, אם יש לך אומץ אז תיסע לבד ותכיר שם אנשים (המון אנשים שאין להם עם מי לנסוע נוסעים לבד), דבר שני אתה יכול למצוא פרטנרים בכל מיני קבוצות שגם רוצים לטוס
ואין להם עם מי. אחרי שתחזור מהטיול ותנקה את הראש תירשם לאן שאתה רוצה ובמקביל תחפש עבודה לסטודנטים - יש הרבה תחומים שאתה יכול לשלב בהם עבודה ולימודים, גם תלוי אם אתה לומד ערב או בוקר, בגלל זה עדיף לך קודם כל לסגור את העניין של הלימודים אחרי הטיול.
בעיקרון אין לך מה להפסיד אם תסע עכשיו לטיול כי גם ככה אתה נמצא בשלב של לבטים בנוגע לעבודה.

שיהיה בהצלחה!

In Another Time

New member
היום בשוק בישראל

לרוב, עבודה כללית שאתה מתקבל אליה ללא תואר, היא עבודה מעפנה, מעצבנת, ומרוויחים גרושים. רוצה להצליח כלכלית - תלמד את המקצוע הכי נכון לך שתוכל בעזרתו להרוויח כסף (בין אם זה שרברבות, הנדסה או פסיכולוגיה). מה גם שאם אתה מסיים ללמוד פחות או יותר בגיל 30, קשה בגיל הזה למצוא עבודה ראשונה אם אתה ללא ניסיון. במיוחד אם אתה כבר ממוסד ויש לך ילדים קטנים.
רוצה לראות עולם, צא.
אל תחכה.
השנים היפות שלך יגמרו הרבה יותר מהר ממה שאתה מתכנן.

סליחה אבל...

אני כותבת בדעה אחרת לגמריי...

ממה שכתבת, אני פירשתי את זה -
שאתה רואה לימודים כרגע כברירת מחדל!

ולא כמשהו שאתה באמת רוצה.
יקירי,
תואר נמשך במשך 3 שנים שלמות
בסמסטר קיץ -אם אין אותו אז עובדים או שמשפרים ציונים! או שמוצאים מה לעשות.

אתה הולך ללמוד 3 שנים שלמות.
תחשוב היטב אם כרגע אתה מוכן לזה
כי תואר עושים באהבה, או לא עושים בכלל

במילים אחרות, לא ממליצה ללמוד תואר רק כי אין לך כוח לחפש עבודה\לחפש שותף לטיול.

תואר לומדים -רק כשרוצים, רק כשמוכנים לו
ורק כשיש תשוקה ללמוד את המקצוע הנל שבוחרים
אם לא
זה גיהנום רצוף במשך 3 שנים (מניסיון של חברים שלי)

אני לומדת מה שאני אוהבת, וזה, זה נותן לי את המוטיבציה ללמוד

Any991

New member
תראה

נראה לי שאתה לוקח את הלימודים קצת כקטע של מוצא אחרון ולכן גם לא כזה רציני.
אם אתה בראש של ללמוד ומוכן להתחיל את זה, וגם יש לך כיוון ואתה חושב שאתה תאהב ללמוד משהו, אז קדימה-אולי זה יוציא אותך ממצב "התקיעות" כביכול שאתה מרגיש, וגם תכיר עוד אנשים שזה אחלה. (אבל רק אם אתה לומד כי בא לך באמת לנסות ולא סתם מלחץ/כוח).
אחרת אולי כדאי לך לחפש את עצמך ולעשות את הטיול שאתה רוצה לעשות (ואם אתה לא רוצה לבד אז תחפש בלמטייל וכל אלו ובאמת תנסה)-יכול להיות שתהיה בלימודים כי בחרת בזה לא ברצון שלם, תחלום על הטיול, תגיד לעצמך מה אני עושה כאן ולמה אני לא מחפש את עצמי-אז לא בכוח, רק אם אתה מוכן רגשית

top123456

New member
הייתי בחו"ל אחרי השחרור לתקופה של 4 חודשים

3 חודשים הייתי בארה"ב(מתוכם חודשיים במשלחת)+ חודש טיול בארה"ב+ חודש בדר' אמריקה וטסתי לבד.
בארה"ב הייתי עם שותף שחזר לארץ אחרי החודש שם. בדר' אמריקה לא נהניתי מההחלפת שותפים התכופה הזאת(מוצאים מישהו שכיף איתו ואז אחרי שבוע הוא הולך לדרכו ואתה הולך לדרכך) בכלל וגם לא הסתדר לי להמשיך שם אז חזרתי לארץ אחרי חודש(למרות שהתכנון היה לכמה חודשים שם)- אני מבקש בלי כל מיני הערות של "זה הכי כיף בעולם" ו"ככה מכירים מלא אנשים חדשים"- זה אני, יותר כיף לי לטייל עם אנשים שאני מכיר מאשר עם שותפים מזדמנים
ציפיתי שהטיול הזה "ירפא" את השחיקה שהייתי בה בצבא, אבל כנראה שלא.
נורא הייתי רוצה להמשיך, אבל אם ניסיתי פעם אחת, חבל לי סתם לנסות ולהתאכזב(יותר מאשר ה"בזבוז" כסף)
אני בטוח שאם הייתי נוסע עם איזשהו חבר היה לי יותר כיף, אבל המצב הוא לא כזה.
אני עושה את החשיבה הזאת לגבי לימודים קצת בחוסר חשק אבל בודק את הכיוון למרות זאת(יש לי ייעוץ לימודים השבוע) ואז אח"כ שיהיו לי את כל הפרטים אני אחליט לאן פניי מועדות.

למעלה