ללמוד בחו"ל - מה עדיף?

Iwannaknow

New member
ללמוד בחו"ל - מה עדיף?

נניח שאני רוצה ללמוד בחו"ל (בריטניה/ארה"ב) . מה עדיף לי מבחינת תנאי קבלה ונוחות: לעשות תואר ראשון בארץ במוסד נחשב ואז לנסות להתקבל לתואר שני שם, ומקסימום, אם לא הלך, לחזור לארץ, או שעדיף ללמוד שם תואר ראשון ואולי גם שני? אגב, מה היחס בארץ לתואר אקדמי שנרכש בחו"ל? (לא בשלוחה, כמובן)

אליןלין

New member
תלוי כמה כסף יש לך....

מבחינה כלכלית, בהנחה שאין לך קומבינות ודרכון זר, הכי משתלם לעשות ראשון בארץ, ושני בחו"ל. לתואר ראשון לרוב אין כל כך חשיבות והוא משמש בסיס כללי ביותר, מבין הרבה פקטורים אחרים, להערכת מועמד לתואר שני. וכולנו יודעים שעם תואר ראשון אין הרבה מה לעשות מלבד לשמש מדרגה לתואר שני. אם יש לך מלאתלאפים כסף וקומבינות ברור שכיף ללכת לעשות תואר ראשון ושני בחו"ל - אם אין לך - לך על ראשון בארץ כי כאמור הוא לא ממש משנה כל עוד תוציא ציונים טובים (ואלא אם כן כוונתך למקצוע מסוים, מה שלא ממש משתמע מההודעה ואז יש לשקול אוניברסיטה לא לפי מיקום אלא לפי דירוג עולמי) .

WC

New member
זה לא מדויק

גם בארץ תואר ראשון הוא יקר ביחס למקומות אחרים, כמו צרפת או איטליה, לדוגמא, שהשמועה הרווחת היא ששם ממש זול. אבל במקומות דוברי אנגלית תואר ראשון הוא בהחלט יקר, ואפילו יותר משני, מפאתי זמן (לומדים יותר שנים) ומפאתי מחיר. מה שנכון זה שתואר ראשון הוא בפרוש מדרגה לתואר שני. ואפ אתה פוזל לתואר מסוים, רק כידע כללי, לאוניברסיטאות בארץ שם דבר, והן נחשבות למאוד סלקטיביות, במיוחד בתחומי הכלכלה, הרפואה ומדעי החברה. האסלה סבורה, שיותר פרטים יעזרו לכולם למצוא מאיזה חזית לתקוף את שאלתך. אז יאללה, די לקמצנות! מי? איפה? ולאיזה כיוון? WC תפוס

zraviv

New member
לימודים בחו"ל

אני עכשיו בעיצומם של לימודי הדוקטורט באוניברסיטת מישיגן (אן-ארבור) וגם את התואר השני עשיתי בארה"ב (אונ' ברנדייס בבוסטון). מנסיוני, עדיף לעשות את התואר הראשון בארץ - גם במוסד טוב וגם בציונים טובים - ולאחר מכן להרשם למספר אוניברסיטאות בארה"ב. בהתאם לציוני התואר הראשון, יחד עם תוצאות המבחנים הנדרשים מסטודנטים זרים בארה"ב (טופל, ג'י. אר. אי וכו')ישנו סיכוי לקבל מלגת לימודים - כמעט בלתי אפשרי לתואר ראשון. עובדה זו חשובה מאד, אם לוקחים בחשבון שבאוניברסיטאות הנחשבות בארה"ב שכר-הלימוד נע בין 25 - 35 אלף דולר בשנה (לא כולל מחייה).

למעלה