ללמוד בשביל ללמוד ללמוד...

sssmeir

New member
ללמוד בשביל ללמוד ללמוד...

שלום לכולם, אני בעל מגבלות קוגנטיביות ולקויות קשב וריכוז- מאוד מעונין להשקיע וללמוד. מאחר ולא למדתי שנים, המגבלות והבעיות החברתיות. אני רוצה לצעוד וללמוד... לאט לאט. בהתחלה עם קורסים פשוטים מענינים(כאלה שנוגעים לפרקטיקה ולחיים) ללמוד אסטרטגיות, לעבור איבחונים, וכשארגיש מוכן-אני לא לחוץ בזמן, אני אתקדם למכינה.. למישהו יש עצות לקורסים מסוימים או הערות לגבי הדרך? אודה, מאיר.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
קודם כל -כל הכבוד על הרצון ללמוד....

למרות שלא הולך להיות לך קל. ההצעה שלי היא שתקח את התחום הכי מעניין אותך-נניח פסיכולוגיה או תחום אחר, קח בו קורס קצר (קורסים שכאלו מצויים במרכזי הלימוד ובמתנסים למיניהם). חשוב שהתחום יעניין אותך מאוד על מנת שיהיה לך קל להתגבר על המגבלות הקוגנטיביות, לאט לאט תעלה בדרגת הקושי (שכוללת גם דברים שפחות מענינים). שיהיה לך הרבה בהצלחה!!!

ניטרוי

New member
בהמשך להמלצתו של בן חורין

במקביל - ממליצה על הכוונה ראשונית. בשביל הפרספקטיבה. לפעמים נסיון החיים אינו מצביע על היכולות והנטיות האמיתיות. מבדקי כישורים וכו (גרפולוגים למשל)עשויים לקצר תהליכים, ולסייע לך אולי כבר בבחירות הראשונות ואולי לאפשר לך לבנות תכנית לטווח קצר-בינוני.

sssmeir

New member
מבדקי כישורים גרפולוגים?

שלום, נשמע מאוד מענין, מבדקי כישורים ונטיות.. הכוונה לאיבחון גרפולוגי? או יועץ תעסוקתי(כאלה שנותנים בלשכת העבודה)? או.. אודה.

ניטרוי

New member
יש כמה סוגי יעוץ

זה שניתן בלשכת העבודה מיועד למבקשי עבודה ומטרתו לכוון למקום עבודה נדרשת או לקורס הכשרה/הסבה לעבודה. ההכוונה המקצועית מתבססת על מבדקים, ראיונות ויעוץ על ידי פסיכולוגים בהתאם לנתונים האישיים . האיבחון הגרפולוגי הוא בד"כ תהליך קצר יותר, ועדיף שייעשה על ידי פסיכולוג.

sssmeir

New member
היי עופר..

שלום, זה מאיר-קיבלתי לא מזמן תוצאות איבחון כתבת לגבי תעסוקה-מאוד מענין אבל לא מתאים כל-כך לתקופה שאני נמצא יש לי שאלות לגבי התאמות מסוימות ועזרה בכיוונים נוספים... יש אפשרות אולי לפגישה? או אחרת..

למעלה