ללמוד יוגה לבד?

incubusGIRL

New member
ללמוד יוגה לבד?

שלום, אני כבר המון זמן שומעת שיוגה, חוץ מזה שזה כמובן פעילות רוחנית, גם מעולה (!!!) לכושר הגוף. ואני חשבתי להתחיל לעשות יוגה בשביל חיטוב הגוף ורציתי לשאול אם לדעתכם כדאי לקנות ספר בנוגע היוגה או אולי איזה קלטת.. דיעות?

ריקי29

New member
לדעתי ספר יכול להזיק אם לא מכירים

את הבסיס. כדי לעבוד לבד צריך להכיר את ההאסנות (התנוחות) כדי לדעת בכל אחת איך נכון להרגיש ואיך לא ומה השלב שלך. בספר ברוב המקרים, גם אם יש תמונה של התנוחה בדרך כלל התמונה מראה את השלב הסופי של התנוחה ולא את כל שלבי הביניים. אם את לא שם, את עלולה להזיק לגוף שלך ולא להשיג את המטרה שלשמה את עושה יוגה. ספר הוא ערך מוסף בתרגול יחיד ולא תחליף להדרכה.

anatina

New member
מסכימה

קודם כל תתחילי עם מורה טוב שיוכל גם לתקן טעויות, וגם תקבלי אווירה הרבה יותר מתאימה ליוגה מאשר בבית. אח"כ כהשלמה אפשר לעבוד גם עם ספר או קלטת- לא במקום.

gaiegos1

New member
כן

לקנות ספר ולהתעניין כמובן שכדאי. אני ממליץ על "ספר היוגה השלם" של סואמי וישנו דבננדה, יש שם פרוט גם על תנוחות גם על תמורת היוגה לגוף וגם על הפילוסופיה המעניינת של היוגה. ללמוד לבד זה קצת קשה, עדיף לקחת מורה שיקצר לך את הדרך ויתן לך שיטה או בסיס מסוים לתרגול, אבל זה אפשרי. אם תצטרכי עצה מעשית לאיך להתחיל ללמוד לבד צרי איתי קשר במסר.

למעלה