ללמוד יפנית ביפן

forester404

New member
ללמוד יפנית ביפן

שלום,
יש פה במקרה מישהו שלמד יפנית ביפן ? אם כן הייתי שמח לשאול כמה שאלות.
תודה רבה.

forester404

New member
טוב, ננסה

2 הנקודות שהכי מעניינות אותי:
1- אני מנסה להעריך כמה הסיפור יעלה, ואני מבין שזו שאלה שמאד קשה לענות עליה, אבל אני מנסה לקבל מושג, אפילו אם הערכה מאד גסה. אני מדבר על שנה אחת, לרווק, לא בהכרח בעיר גדולה ומרכזית, סוג מגורים גמיש , וכולל בית ספר לשפה כמובן. תשובות חלקיות גם יתקבלו בשמחה.
2- קראתי שויזת סטודנט באופן כללי לא מתירה לעבוד, חוץ ממקרים בהם מקבלים אישורים מיוחדים של משרד ההגירה, האם נכון להניח שלא סביר לקבל אישור כזה ?
תודה רבה

mishel s

New member
ממ

אכן, לא מקבלים אישור לעבוד, רק ללמוד. הרי סטודנט ה סטודנט.
וחוץ מזה, לכל עבודה בסיסית עדיין לא תהיה לך את רמת היפנית הנחוצה כדי לעבוד. אחרי שנה של לימודים חלק מבתי הספר מנסים לעזור לך למצוא עבודה אבל זה גם לא הבטחה וגם אם תמצא עבודה, רק בתלות באיזו עבודה מצאת תוכל אולי להמיר לויזת עבודה.

לגבי מחייה, אני לא יכול להגיד לך על מקומות נידחים כי אני הייתי בטוקיו אבל לגבי טוקיו, מחיה תעלה לך בין 50 אלף יין ל 100 אלף יין בחודש.
כולל מים חשמל גז ואינטרנט והמחיר תלוי באם אתה רוצה להיות לבד בחדר פרטי או אם לא איכפת לך שיהיה לך שותף לחדר (שיכול גם להיות יפני, אולי כדאי לסטודנטים של יפנית).
לגבי מחייה בסיסית בטוקיו, מצרכים ואוכל וכו, אני מניח שתוכל להסתדר עם בין 40 ל 60 אלך יין, בלי לצאת למסעדות יוקרה או בילויים במועדונים וכו.
כך שבסך הכל אפשר להגיד שהכל כולל הכל יכול לנוע בין 100 אלף יין ל 180 אלף יין לחודש. כלומר בין שלושת אלפים חמש מאות שקל בערך לשש ומשהו אלף שקל. הכל תלוי באיפה אתה גר, ומה תבחר לאכול.
שותף בחדר בבית משותף שאוכל בנטו או מבשל לעצמו כמובן ישלם פחות ממי שרוצה לגור לבד ולאכול כל יום במסעדות.

milly12

New member
מותר לעבוד

יש תקופת המתנה. אני לא זוכרת אם זה חודש או שלושה חודשים אבל אחרי זה מותר לך לעבוד עד 28 שעות בשבוע. יש הגבלה מסויימת על התחומים בהם אפשר לעבוד.

johnny d

New member
3 חודשים

ואחרי 3 חודשים של לימודי יפנית ביפן, אם השקעת מספיק תוכל למצוא עבודה כלשהי אם אתה לא מפונק במיוחד.

forester404

New member
תודה מישל, אני מבין

שבחישוב שלך שכר לימוד משהו כמו 70-80 אלף לחודש או משהו כזה ?
מה לגבי ביטוח רפואי, האם מסתמכים על ביטוח נסיעות\דיוויד שילדס, או שצריך לעשות משהו מקומי ?

mishel s

New member
נכון

שכר לימוד לא החשבתי בחישוב למעלה אבל כן זה משהו כמו שאמרת בערך.

לגבי ביטוח, אתה עושה ביטוח מקומי שם שגם עולה לך יותר זול מהביטוחי נסיעות שתעשה מפה.
כשאתה מגיע (בהנחה שאתה מגיע ליותר משלושה חודשים) אתה צריך ללכת ולהכין לך כרטיס של חייזר ואז אתה יכול ללכת ולעשות ביטוח מקומי.
בדרך כלל בבתי הספר ידריכו אותך לגבי כל זה.

herouth

New member

EmilyNeko

New member
אני למדתי שנה בבית ספר ליפנית.

למדתי שנה בבית ספר שניקרא Shinjuku nihongo gakkou
* עלה לי בערך 38 אלף שקל לשנה. (לא כולל הספרים)
* לגבי ביטוח, אתה הולך לעירייה כדי לעשות ביטוח. רוב בתי הספר נותנים לך החזר כספי במיקרה והלכת לרופא. הביטוח מכסה לך 30% עם אני זוכרת נכון. אבל רוב בתי הספר (חלק מהאוניברסיטאות גם) מחזירים את הכסף במלואו על רופאים (אצלי זה לא כלל רופא שיניים - אז כניראה תלוי איזה רופאים הם מחזירים).
* לגבי ויזת עבודה, הכרתי כמה אנשים מבתי ספר יפנית אחרים, ולחלק נתנו איך שהם באו ליפן. הבית ספר שלי נתן אחרי 3 חודשים. (ולהיות במשרד ההגירה כדי לקבל אישור עבודה לוקח מלאאא שעות חח)
אבל נורא קשה למצוא עבודה פה אם לא עברת מבחן N1 ביפנית.

forester404

New member
תודה !

האם התחלת מאפס, או שידעת כבר משהו כשהגעת ? באיזה רמה היית בסוף השנה ?

EmilyNeko

New member
הייתי רמה אמצעית כשהגעתי

היה לנו 7 רמות בבית ספר, התחלתית 1-2, מתקדמים 1-2, ורמה גבוהה 1-3
התחלתי מרמה מתקדמת 1, והגעתי עד רמה גבוהה 2 בשנה. כול 3 חודשים עליית רמה.

EmilyNeko

New member
ואו, לא יודעת איך להסביר חח

רמת הדיבור שלי לא השתנתה בהרבה לדעתי. למרות שנוספו לי יותר אוצר מילים.
למי שיכול לזכור הרבה קאנג׳ים אז יכול להשתפר בהרבה. אני עדיין כשל בקריאה. אבל אני כן מבינה הרבה יותר טוב ויכולה לקרוא יותר מבעבר.
היו איתי בכיתה אנשים שכבר יכלו לקרוא עיתונים וספרים. זה בעיקר מה שהתעסקנו ברמה הגבוהה 2.
אני עדיין לא ברמה של לעבור את N1 במבחן. אבל כן עברתי את N2 בציון של 108 מתוך 180.
בבית ספר ליפנית שלמדתי בו, למדתי גם ביולוגיה וכימיה, אז גם מושגים רפואים אני יכולה להבין. ובהתחלה היה לי די קשה להבין מה המורה אומר.
קשה להגדיר בדיוק איזה רמה אני. אבל זה מאוד משפר לדעתי.

למעלה