ללמוד להיות מאמנת/מאמן אישי/ת

tlingit

New member
ללמוד להיות מאמנת/מאמן אישי/ת

איך צריך להיראות מסלול ההכשרה לאימון אישי לדעתכם? השאלה אמנם עולה מדי פעם מצד אנשים המתעניינים בנושא (ואנחנו רואים זאת פה בפורום) אצלם היא נשאלת כשאלת הכוונה – מתוך רצון לדעת איך להגיע למטרתם. מה אתם, עם הנסיון והידע שצברתם חושבים על העניין מתוך הפרספקטיבה המקצועית?

הכשרה / לימוד

tlingit - השאלה שלך מזכירה לי את הסיפור על היהודי שזקוק לשני בתי כנסת; אחד בו הוא מתפלל ואחד שאליו הוא שונא ללכת....
אני מודה התלבטתי רבות בסוגייה האם האימון הוא מקצוע בכלל. זאת מאחר ומקובלת עליי יותר הדיעה שאימון הוא דרך חיים ולא פרופסיה מוגדרת. אם זאת, אימון הוא דרך חיים עם מתודולוגיה הדורשת מיומנות הפעלה מסוימת ומכאן הצורך בתהליך הכשרה. לדעתי, ההכשרה צריכה להתמקד בלמידה של המתודולגיה ובתרגול של המיומנויות הנדרשות ליישומה. למידה של מה עושים? מהן הנחות היסוד, העקרונות, הפרדיגמא שבבסיס האימון.
וגם של איך עושים? מיומנויות הקשבה, שיקוף, מיקוד, שאלת שאלות, מסגור מחדש .... קורס שישכיל להתמקד במה? ובאיך? יקנה למשתתפים כלי עבודה וידע בסיסי להתנסות באימון בעצמם! אשר יסייע להם לחבר את הנקודות ולהבשיל. בעיניי כל הדיבורים על זילות "המקצוע" בפתיחת "גופי הכשרה" המקבלים כל אחד.... מזכירים לי תקופות אפלות. גם במהלך לימודיי יעוץ ארגוני נתקלתי בתגובות אלו וחבל. חברים תנו לכוחות השוק ולשכל הישר לנפות את המוץ מהתבן.
אני מאמין שיש מספיק מקום לכולם.

מסלול הכשרה

בלי קשר לסוג האימון (אישי, ארגוני, מכירות, welbeing וכו') צריך לדעתי לכלול מספר שלבים 1. לעבור ולסיים אימון אישי. מלא. שלם. רציני. כזה שכלל מטרות ויעדים ואת הדרך, על חלקיה הקלים והקשים יותר, למימוש היעדים. זה תנאי ראשון. חיוני. הכרחי. אי אפשר לאמן בלי לעבור אימון אישי מלא. אחרת אתה "מדבר על" אימון ולא מאמן. 2. היכרות עמוקה עם דיסציפלינת האימון כמקצוע - כפי שיינון פרט. ללמוד את הראציונאל, את עיקרי השלבים, את מיומנויות האימון בכל שלב ואת המיומנויות הרכות הנילוות אליו. 3. צבירת ידע וכלים (קורסים, סדנאות, ספרים, לימודים במסגרת כזו או אחרת) בעולם התוכן שאליו אתם מתכווננים באימון או חיבור עולם תוכן שאיתו הגעתם אם מישהו מגיע מעולם הארגונים ורוצה לאמן מנהלים או לעסוק באימון מערכתי ארגוני - זה השלב בו ייחבר את עולם התוכן אל עולם האימון. אם מישהו רוצה לעסוק באימון אישי - זה השלב בו פונים לרכישת ידע בתכנים הקשורים לאימון אישי כמו: מודעות עצמית, התפתחות אישית וכו'. 4. הדרכה או סופרוויז'ן בתחילת הדרך האימונית. אני חושבת שחשוב להקדיש זמן גם ללימוד האימון וגם ללימוד עולמות תוכן שייתמחו בתחום האימון אותו אתם בוחרים. אני לא מאמינה בקיצורי דרך. איפה עושים את זה ? איך עושים את זה ? זו כבר שאלה של היצע ושל הבחירה המתאימה לכם ביותר. אור ואהבה ענת

ללמוד להיות מאמנת/מאמן

אני תומכת מאד בכל שנאמר. אני רוצה להוסיף כי החניכה או כמו שענת מגדירה סופרויז'ן הוא לדעתי שלב חשוב והכרחי בדרך בלהיות מאמן. אימון "בחסות הסופרויז'ן" הוא כמו אימון בתנאי מעבדה, מחזק את הבטחון של המאמן שבדרך, מאפשר למאמן להתלבט יחד עם... ולא רק עם עצמו, מאפשר בצורה טובה ומהירה לאתר את הנקודות הפחות חזקות אצלו באימון כדי שיוכל לחזקם.

ללמוד להיות מאמנת/מאמן

אני תומכת מאד בכל שנאמר. אני רוצה להוסיף כי החניכה או כמו שענת מגדירה סופרויז'ן הוא לדעתי שלב חשוב והכרחי בדרך בלהיות מאמן. אימון "בחסות הסופרויז'ן" הוא כמו אימון בתנאי מעבדה, מחזק את הבטחון של המאמן שבדרך, מאפשר למאמן להתלבט יחד עם... ולא רק עם עצמו, מאפשר בצורה טובה ומהירה לאתר את הנקודות הפחות חזקות אצלו באימון כדי שיוכל לחזקם.

למעלה