ללמוד פסיכולוגיה?!

reuthi

New member
ללמוד פסיכולוגיה?!

הי לכולם,

השתחררתי לא מזמן, ואני בצומת דרכים של מה ללמוד.
התחום מאוד מעניין אותי וגם התעסקתי בו מעט בשירות הצבאי, אבל קצת מתלבטת. באמת בעיקר שהרבה מורידים לי את הביטחון בגלל התואר הקשה והרדיפה אחרי ציונים גבוהים לתואר שני (שגם לא בטוח יעזרו..)
עשיתי פסיכומטרי בזמן הצבא, והציון לא מספיק לי, אך אני בטוחה שאם אני אחרוש שלושה חודשים באופן אינטנסיבי אוכל להגיע לציון הרצוי, אך עוד פעם - השאלה אם זאת המטרה שלי בכלל..
אז- כמה שאלות יש לי:
1. אמרו לי שכתואר - התואר הראשון בפסיכולוגיה הוא לא מאוד מעניין ורק אם נעולים על להגיע לתואר שני כדאי להתחיל. מה אתם חושבים על האמרה הזאת?
2. עד כמה קבלה לתואר שני קשה ומסובכת? (גם מבחינת הציונים בתואר הראשון וגם מבחינת מבחני המתאם)
3. אם כן להתחיל ללמוד, אז באיזה אוניברסיטה הכי כדאי?
4. וגם, נאמר לי לא מעט, שהתחום הטיפולי הופך להיות מטושטש מאוד. זתומרת - מבחינת הכשרות, עו"ס יכול לטפל בדיוק כמו פסיכולוג קליני, השוק "פרוץ" יותר. ובנוסף העובדה שתחומי התרפיות השונות תופסים תאוצה גבוהה בשנים האחרונות וגם העובדה שיש רפורמה של "הנגשת" (מלשון נגיש) הפסיכולוגיה לכולם (כדוגמת הכנסת פסיכולוגים לקופ"ח - אני בטוחה שהקופ"ח פחות ישימו דגש על האם אתה פסיכולוג קליני/עו"ס/וואטאבר). האם כל זה לא יחליש את המקצוע הזה בצורה דרסטית מאוד? אני מדברת גם על המוניטין של המקצוע, וכמובן על היחס העצום בין ההשקעה המרובה להגיע ל"יעד" ובין מה שבתכלס- איך ה"שוק" מתייחס אל זה.

אשמח אם תוכלו לתת תשובות לחלק מהשאלות/ להאיר "הארות"....

תודה!!

AnandamiDemian

New member
פסיכומטרי שווה לשפר בכל מצב.

גם למקרה שתרצי לשלב פסיכו' עם משהו שדורש סף קבלה גבוה (ניהול\כלכלה) וגם אם תחליטי לשבור כיוון.

בנוגע לעניין - זו אימרה די מוזרה. לא כל התואר מרתק ולא לומדים לקרוא מחשבות - מישהו יתעניין ממש בפיזיולוגיה של מערכת הראייה ומישהו אחר ישתעמם מזה - אבל לומר שהתואר בכללותו משעמם?
הקבלה לתואר שני - מבחינת ציוני תואר, את צריכה להשיג 87 לפחות - כל ציון מעל יחשב כעומד בסף להגשת מועמדות ורוב האוניברסיטאות לא מכניסות את הממוצע עצמו לחישוב ממה שמספרים.
כל האוניברסיטאות (גם הפתוחה) מלמדות פחות או יותר את אותה הפסיכולוגיה. לכן הנושא האקדמי לא צריך להטריד אותך כל עוד מדובר באוניברסיטה.

ובנוגע לשאלה האחרונה - הרבה מילים כדי לשאול "האם זה ישתלם לי כלכלית בעתיד". התשובה הברורה היא כן, אבל זה לא אמור להוות מניע כל כך מכריע אם את באמת רצינית. גם המוניטין של המקצוע לא. זה לא מה שמשנה בתכל'ס, לא רק ספציפית לקלינית.

למעלה