למאוכזבי הסדרה

BuzzLightyear

New member
למאוכזבי הסדרה

יש המון אנשים שמאוכזבים כאן מהסדרה משום מה...אני חושב שיש בכך המון ילדותיות ופינוק...אני אישית...כבר לא ילד, אני בעל מקצוע חופשי ומשפחה בן 36, ראיתי המון סרטים וטלוויזיה בימי חיי, אני צרכן תרבות אובססיבי בהמון אספקטים גם מטעם אופי המקצוע שלי, אני חייב להגיד, שהסדרה הזו היא מהטובות אם לא הטובה שראיתי בימי חיי הלא הכי קצרים, מספקת סיפור סוחף מרתק ואניגמטי, ולא תמיד צריך לצפות לאמת מזעזעת ושוברת יקומים על מנת לא להתאכזב, מספיק סיום הולם ולא בנאלי במידת האפשר. הבעיה שיש אנשים שהפכו את הסדרה ליותר ממה שהיא, ערימות של קונספירציות ותיאוריות שהתנפצו אחת אחרי השניה אל סלעי האמת התסריטאית הדי ברורה: מים...מערה..אור...איש קדוש איש טמא. למה לחפור יותר מזה? לכולם יש את האמיתיות ואת המטען הדתי/רגשי/רוחני להבין את מאבקי הטוב והרע...לא הכל מוסבר מן הסתם. צריך להנות מהסדרה כפי שהיא,לא לסגוד לה ולתיאוריות המופרכות והאור הגדול שכביכול מצפה למישהו בקצה השידור...זה לא יקרה, מה שכן יקרה הוא סגירה יפה ורועמת ל6 שנים יפות ומשובחות מאוד של טלוויזיה קולנועית ברמה הגבוהה ביותר. ואני מודה ליוצרים על כל השעות המופלאות שהעניקו לי לאשתי ולמליונים בעולם, בסדרה שפרטה על כל המיתרים הנכונים שאפשר. אני אישית אתגעגע.

22ק ו ס ם

New member
יפה שאתה מכנה את המאוכזבים בשמות

אני לא מבין למה צריך להגרר להאשמות אישיות וכל מי שלא רואה את הדברים כמוך הוא ישר ילדותי או משהו אחר. צריך לקבל את זה שלאנשים שונים יש חוויות שונות גם אם הם רואים את אותם הדברים. מבחינה אישית, שלוש העונות הראשונות היו מופתיות בעיניי שבהן הייתה ציפייה עצומה לכל פרק חדש. אחרי זה, התחילה האכזבה ובעוד אני ממשיך לצפות כבר אין לי את אותה ציפייה לפרק חדש. אני דווקא חושב שטוב שהסדרה נגמרת כי אם הייתה נמשכת עוד עונה זה היה הרבה יותר גרוע ולפחות בניגוד לסדרות אחרות היה להם הרבה זמן לתכנן את הסוף אז זו תהיה סגירת מעגל. עם זאת, אני לא יכול להסכים לזה שזו טלביזיה קולנועית. טלביזיה קולנועית זה סופראנוס שם יש הקפדה על כל פרט הכי קטן בכל פרק. אבודים מתאימה בדיוק למדיום הטלביזיוני ומנצלת אותו בצורה הטובה ביותר וזה בין השאר סוד קסמה.

BuzzLightyear

New member
לגבי כינויים ושמות

לא כיניתי בשמות אף אחד, טענתי שיש "ילדותיות ופינוק" אך לא כיניתי כך אף אדם, אינני דוגל בהשתלחויות אישיות או פוגעניות, רק תיארתי סוג של התנהלות, אם יש מי שנפגע מכך אני שולח התנצלות אישית, לא לכך הייתה הכוונה.

yanish83

New member
תמיד חשבתי מה זה אומר

"לשמור" על האי. עד היום ההשארה שלי הייתה שהכוונה היא לשמירה פיזית על האי מפני סכנות חיצוניות, אבל האמת אחרי פרק 15 שאנחנו מבינים שהאחים לא יכולים לפגוע אחד בשני השתנתה דעתי ועלתה בי מחשבה שהכוונה ב"לשמור" היא פשוט ההמצאות הרוחנית של ג'ייקוב מול אחיו שהיא בעצם איזה שהוא איזון של משהו שאולי אפשר לקרוא לו קארמה או גישות ערכיות שונות. אולי התוכנית הזאת-להטביע את האי- הייתה תמיד בראשו של ג'ייקוב וכדי לבצע אותה הוא היה צריך למות (ע"י בן שכנראה היה מיועד לעשות זאת ולכן קיבל יחס מוזר ומתסכל ע"י ג'ייקוב לאורך השנים שכביכול יביא אותו לעשות זאת). אבל כנראה בזמן שבין המוות של ג'ייקוב עד להטבעת האי היה צריך עדיין את אותו איזון ששומר את סמוקי באי ולכן הוא דואג שמישהו ישמור על האי על כל המשמעויות של המושג "לשמור", עד להשלמת התוכנית AKA פרק הפינאלה. קצת נשמע אגואיסטי מצדו של ג'ייקוב אבל אל נשכח שמישהו כמוהו שהפך להיות מה שהוא עם החשיבות עצמית שהוא קיבל חייב לפתח אילו שהם תסביכי אלוהות לא???!!!

y o s i k a t z

New member
תצא קצת מהפורום

ותקרא באתרים שונים באינטרנט - האכזבה בהחלט לא נמצאת רק כאן. לכנות אכזבה מסדרה אהובה "ילדותיות ופינוק" זה למעשה עניין די ילדותי בפני עצמו. אתה כותב - "צריך להנות מהסדרה כמו שהיא", אבל לדעתי אנחנו כצופי טלוויזיה (בוגרים וצרכני תרבות כמוך) צריכים לדעת גם להיות ביקורתיים כשאנחנו מרגישים שהדברים לא עובדים.

מוגלי7

New member
../images/Emo45.gif

המחשבה של לאהוב את "אבודים" רק בגלל שהיא "אבודים" היא שגויה. כשיש פרקים רעים, צריך לדעת להגיד את זה.

למעלה