למאמנות/ים וספורטאים באשר הם

אמא לה3

New member
למאמנות/ים וספורטאים באשר הם

http://tirosh.info/coach/555.pdf זהו הקוד האתי שנכתב למאמנים/ות. אני אישית רואה חשיבות עצומה לעיניין. מה דעתכן? הייתן מוסיפות עוד נושאים?

chuch1

New member
אני אישית

נורא התחברתי ואהבתי את הקוד האתי של בריטניה. מנוסח ונוגע בצורה נכונה כל כך...

אמא לה3

New member
ומוסיפה עוד שאלה...

האם יש מקום ל"קוד אתי" לענף ההתעמלות ספציפית?

chuch1

New member
לדעתי

לא. הקוד אתי צריך להיות מנוסח כך שיגע בכל תחום , תחרותי או לא העיקר שהוא קשור לספורט ולכן אני לא רואה מקום לקוד אתי במיוחד לענף ההתעמלות.

אמא לה3

New member
בנק' הזאת אני חולקת עלייך

ההתעמלות היא לא ספורט ככל שאר הענפים. במיוחד לא בארץ. אם נתייחס לכמה נושאים מתוך הקישור, אז... קודם כל מס' המתעמלות התחרותיות בארץ קטן משמעותית כך שכן יש כאן, או יכול להיות, מקרים של "גניבת" מתעמלות. הרי אם יש 4 בנות עם פוטנציאל ברור שכמאמנת הייתי מאוד שמחה שהן יהיו שלי (ויש מאמנים שלא בוחלים בשיטות להשיג כאלה...). מלבד זאת, אין כמעט שום ענף ספורט שבו המאמנים צמודים, ממש פיזית למתעמלות. הרי כל השמירה באלמנטים היא שמירה פיזית אז ראוי שיהיה כן קוד שמורה מתי מותר ואיך לנגוע במתעמלת, מה עוד שכאן הרבה פעמים נכנס החשיבות של מאמן זכר מול נקבה. בנוסף יש לנו איגוד, הנהלה, הורים שמולם אנו צריכים לתת את הדין על תוכניות עבודה למתעמלות... הייתי שמחה להוסיף על יחסי מאמנים להתעמלות - תקשורת, רק שלצערי אין היום יחסים כאלה משום שהענף לא "מוכר" ע"י התיקשורת והלוואי שזה ישתנה.... מה דעתכם?

chuch1

New member
ולהלן ההגדרוה לפי המאמר שאת פרסמת-

קוד אתי:"משמעותו פרומליזציה של התנהגות שהייתה קיימת ממליא, ניסוח ההתנהגות הרצויה מבעלי מקצוע בתחום הזה". לפי מה שאת אומרת, צריך לנסח קוד אתי לכל ענף בנפרד. בכל ענף ישנה אופצייה של התנהגות מינית לא הולמת וכו' וכו'... לגבי גניבת ספורטאים ממאמן אחד לשני- זה יכול לקרות בכל מקום שיש קבוצות ואגודות, זה כבר קשור לאופי המחור*@ של המאמנים הנ"ל (ויש לי הרגשה שאני יודעת על מי את מדברת :) ) ובגלל האופי הזה- שום קוד לא יעזור... אז גם לכדורסל חשוב לנסח כי שם יש מכירת וקניית שחקנים על ימין ושמאל וחשוב לדוגמא להבהיר כי הם בני אדם ולא חתיכות בשר שנמכרת מאחד לשני וחשוב לשמור על יחסי אנוש בתהליכי הללו וכנ"ל גם בכדורגל... אני חושבת, שמאמן הוא מאמן- ולא צריך להגביל אותי לפי חוק אתי שיגדיר לי איך אני צריכה להתנהג בתחום העבודה שלי- אני שוב ממליצה בחום- קראי את הקוד האתי של בריטניה ותגידי לי בכנות האם הוא לא מספק אותך ואם עדיין את חושבת ומאמינה שצריך לנסח אחד במיוחד בשביל ההתעמלות... לדעתי זו כבר קטנוניות...

למעלה