למאנטי וכל היפנים

אMור

New member
למאנטי וכל היפנים

לא צריך להרחיב ולספר אודות השנאה התהומית שיש לסינים כלפי היפנים. כל מילה המכילה את השורש י.פ.ן גורמת לסיני לעיוותים וניפוח הוריד בצוואר או במצח... שורשי השנאה ברורים וידועים לכל (ומי שמעונין, ארחיב או שמישהו אחר שמתמצא קצת יתנדב לעשות זאת בהמשך...), אך מה שהייתי מעונין לדעת זה מהו יחסו של היפני כלפי הסיני? אני משער שמילים בסגנון הערכה, כבוד וסימפטיה לא יהיו בתשובה, אבל מענין יהיה לשמוע אם יצא למישהו לשמוע מהיפני הפשוט את דעתו על הסיני - והאם הדעה הכללית גורפת כמו בסין, שהרי - לא תמצאו אף לא סיני אחד לרפואה שיאמר כי היפנים "בסדר" או שאין לו כל רגש או יחס מיוחד כלפיהם... שנאה תהומית עד כדי הכחדה מוחלטת של היפנים מהעולם היא הדעה השלטת בקרב כל הסינים - ותתפלאו - ישנם אפילו כאלה הבטוחים כי בשנים הקרובות זה הולך לקרות...

Tonjin

New member
לדעתי אתה מגזים בגדול...

אמנם בסין עדיין לא הייתי ומן הסתם המדגם (הלא מאד קטן) של הסינים שאני מכיר שגרים, עובדים ולומדים כאן ביפן איננו מאד מייצג אבל גם המכרים היפנים שלי שנוסעים על בסיס קבוע לסין למטרות נופש, לימודים או עבודה לא ממש מרגישים את "השנאה *התהומית* שיש לסינים כלפיהם.. חלקם אגב היו שם בתקופת המהומות של תחילת השנה, ולמרות שהודו שהיו קצת בלחץ ושבטלו חלק מהנסיעות הלא הכרחיות איני חושב שאף אחד מהם הרגיש בסכנת חיים, הם מספרים אגב שעם סיום המתח (קראתי אגב באותו זמן כתבה מעניינת שטוענת שלממשלה הסינית היה חלק גדול בעידוד ו"שווק" עיתונאי של המהומות הללו,אני צריך למצוא אותה ולהביא קישור) בצורה "רשמית" חזר המצב מייד לקדמותו. לגבי היפנים, כמובן שתמצא פה ושם מי שירטון שבגלל הסינים והקוראנים לא ניתן כבר להשאיר את הבית לא נעול או על ניסיונות החדירה של המאפיה הסינית וכו' וכו.. אבל מצד שני כמעט כל יפני יודע שתיים שלוש מילים בסינית, רבים נוסעים לנפוש בסין ורובם גם מודעים לכך שהרבה מהאמנויות והתרבות שלהם מקורן בסין. ההיסטוריה של שתי המדינות כרוכה יחדיו וגם יחסי השכנות הסבוכים משהו מזכירים (בהקשר של השאלה שלך) את היחס ביננו לבין בני-דודינו בשטחים: אני מעז לומר ולהאמין שאפילו במקרה שלנו (שלא היו לו 50 שנה להתקרר) הביטוי "שנאה תהומית עד כדי הכחדה מוחלטת" אינו נמצא בלקסיקון של הרוב השפוי בשני צדדיה של חומת ההפרדה. המצב בין סין ליפן הוא לדעתי הרבה הרבה פחות מתוח..

Manty

New member
ממש לא אקספרטית

אבל מסכימה עם התגובה מעלי. אני חושבת שליפנים יש רגשות עליונות כלפי הסינים (ואני חייבת לציין שנראה לי שלא רק ליפנים
) שבא לידי ביטוי בדרך בה הם רואים את סין כמלוכלכת, מסריחה (קוסאי - מילה אהובה על היפנים), ומאד backward (הכוונה פה זה למיין לנד צ'יינה), בקיצור מדינת עולם שלישי. לגבי ההסטוריה, אין הרבה הרגשות אשמה כי "זה קרה בהיסטוריה" בדיוק כפי שאין שנאה לאמריקאים בגלל פצצות האטום (בהירושימה אגב, באתר להנצחת הפצצה, המקום קורא לאחוות עמים ולשלום והמלחמה היא בתעשיית פצצות האטום). אך להבנתי, יש המון חורים בלימוד ההסטוריה שכוללים מעט מדי התייחסות לזוועות שהיפנים חוללו בסין... אני חווה את היפנים כעם שורר שלום, ללא רגשות שנאה כלפי אף אחד (אולי קצת לצפון קוראנים, בעקבות סיפורי החטיפות), אך בהחלט יש להם הרגשת עליונות על ארצות אסיה השונות , ונחיתות כלפי ארצות המערב...

Omiz

New member
אמור לא מגזים

תסלח לי על ה-M.... כל סינים שתדבר איתו יגיד לך שהוא שונא את היפנים. נקודה. אין לי כרגע כך להיכנס לכל הסיבות, אבל צריך להבדיל בין דיבורים למעשים: בדיבורים: כל הסינים שונאים את היפנים (שוב פעם, אל תקחו את המילה "כל" באופן מילולי, אני בטוח שיש רבים שלא שונאים, ואפילו שיש כאלה שזה לא מעניין אותם או שבכלל לא שמעו על יפנים בחייהם). במעשים: הם לא עושים עם זה יותר מדי. יש יותר מדי אינטרסים לשני הצדדים והשינאה הולכת ודועכת. גם במישור הדיבורים אם קצת תלחץ על הסינים, הם יגידו לך שכבר לא ממש שונאים אותם, שכל הסיפור הוא 过去 "עבר חלף". דרך אגב, מעניין שאתה שואל בחור סינית לגבי בחורות יפניות, הכל משתנה פתאום... אלטמן חרמן קטן....

GnomeBubble

New member
גם כל הישראלים ששאלתי אותם כמעט

(או שרק התחלתי מילה בצ') אמרו לי שהם שונאים את הצרפתים. אני לא יודע אם זאת אופנה, אבל אני בטוח במאתיים אחוז שיש יותר ישראלים שונאי-צרפתים מישראלים שונאי-ערבים. זה לא מתרגם לשום דבר במציאות, חוץ מברברת ישראלית טיפוסית, ואני חושב שגם במקרה הזה אם תביא לגברים בחורה צרפתייה שנראית טוב פתאום תראה איך השנאה מתפוגגת...

Benkok

New member
מעשה שהיה כך היה...

בביקור האחרון שלי בגוונגז'ו יצאנו לארוחת ערב עם אחד הספקים שלנו. בשולחן ישבו: 1 סיני, בעל בית של מפעל תכשיטים, מדבר סינית ואנגלית שבורה (להלן- הספק) 1 סיני, הנהג שלו (שהוא גם מן הסתם קרוב משפחה אז הוא הרבה הרבה יותר מנהג, מדבר סינית וYES,NO,OK להלן - הסנג'ר) 1 יפני, לקוח משותף שלנו ושל הספק, בעל רשת חנויות סילבר ביפן. כבר ארבע שנים לומד סינית פעמיים בשבוע אחרי העבודה. (להלן - היפני) 2 יפנים, כיאה לכל יפני מכובד שנוסע ל"ביזנס טריפ", הם הדור הצעיר של המנהלים בחברה (אחד מעצב והשני קניין, להלן - הנספחים) 1 ישראלי, הבוס שלי לשעבר, 10 שנים ביפן (מדבר יפנית חלקה, להלן - הבוס) 1 ישראלי, עבדכם הנאמן (יודע להגיד NI HAO...) 1 קרוקודיל (לא יודע איך הוא התגלגל לאמצע השולחן, אני בטוח לא הזמנתי אותו...) היפני מדבר עם הספק בסינית, הסנג'ר מדבר עם המלצרית בסינית, הבוס מדבר עם הנספחים ביפנית, ואני מדבר עם הקרוקודיל... השיחה מן הסתם גלשה לפוליטיקה בינ"ל, מצב השוק העולמי וכו'... באיזה שהוא שלב התחיל הספק לדבר על יחסי סין-יפן וההבדלים ביניהם. בשניה שהנושא עלה, היפני חזר ואמר "סליחה"... (מיותר לציין שהיפני הגיע מלכתכילה לשולחן מעמדת "כוח" כלקוח מאוד חשוב שלנו ושל הספק) בכלל, במשך כל הערב הוא נתן הרבה הרבה כבוד לספק, ואפילו לסנג'ר. (אני חשבתי שזה כבוד מלאכותי מתנשא, אבל הסתבר לי מאוחר יותר שלא) נכון שיש כאן אינטרס מטורף של כל הצדדים להיות בסדר (בכל זאת, זה לקוח של 2-3 מיליון $ בשנה) אבל עדיין... לקרוקודיל שלום. (לפחות למה שנשאר ממנו) דרך אגב, המסעדה הזאת יושבת על הנהר של גוואנגז'ו (יש שם באיזור טיילת נחמדה), מסעדת סי-פוד גדולה (ועושה רושם מצליחה מאוד) באיזור של הלנדמארק הוטל, מומלצת ביותר.

Manty

New member
ו...

בעלי (היפני) בנסיעות העסקים לסין, גם נשאל מספר פעמים על ההסטוריה, ותגובתו היתה - התנצלות. בניגוד לישראלים (ואלי גם לסינים?) היפנים אינם אוהבים התנצחויות וויכוחים, וממהרים להתנצל (גם כשאינם אשמים ו/או מתכוונים לכך) בכדי להחזיר את אוירת ההרמוניה (WA) החשובה כל כך ביחסים הרשמיים.

אMור

New member
בקשר להתנצלות, אתם כנראה לא מבינים

דבר פשוט: זה שיפני מתנצל בפגישת עסקים, זה בערך כמו שמכר ערבי יתנצל בפני משפחה שכולה שאיבדה מישהו בפיגוע...או משהו בסגנון. זה לא ממש יזיז להם כל עוד המדינה ממנה יצא המפגע לא תביע סלידה ותתנצל על מה שקרה... וההשוואה היותר מתבקשת היא למה שקרה לנו באירופה במלח"ע ה- II ולא ליחסינו עם בני-דודינו המשופמים. הגרמנים התנצלו ועדין מתנצלים בפני העם היהודי על אירועי השואה ומוקיעים את הנאציזם מתוכם. מי שהיה בגרמניה תקופה, אולי נתקל ביד הקשה של השלטונות נגד הניאו-נאצים. האיבה הכ"כ גדולה של הסינים כלפי היפנים היא לא אישית כמו שהיא לאומית. יפן לא התנצלה ומסרבת להתנצל באופן רשמי על מעשי הרצח והאונס האכזריים שהתרחשו כאן (בסין, כן) במלח"ע ה- II - וזה מנפח ורידים אצל הסינים. אני לא מגזים ולא מנפח. אני אדם שחוקר אנטרופולוגית את השטח בכל מקום בו אני נמצא, וחלק מהתהליך הזה הוא שלב "השאלה הזהה" שאני מפנה למקומיים - ובהקשר היפני - התשובות והתגובות לא דומות אלא - זהות! (וגם בהמון תחומים אחרים, אגב...אני ואשתי מכנים את הסינים: "שטאנץ"). סיפרתי כבר במקום אחר אודות מלוכסן ששאלתי לכיוון מסוים בדאון-טאון של שנז'ן כשהלכתי לאיבוד - ולהפתעתי - הוא ענה לי באנגלית רהוטה. כששאלתי אותו לפשר האנגלית, הוא ענה לי שהוא יפני, אז אמרתי בתגובה ובקול קם ומתפלא: "וואלה, יפני???"
הבנאדם ברח! בריצה!
תגידו - הוא לא קצת הגזים?

Omiz

New member
סיפר גדול ../images/Emo45.gif

להלן "הסיפור"....באמת מצחיק ומשקף את יחסי הכוחות (או הכסף)....

Dublinoa

New member
../images/Emo6.gif

אני משתדלת לא להתערב לכם כי אני לא שייכת...
(אני מהשכנים) באופן חד פעמי, בגלל הסיפור (ואני מקווה שבן יסלח לי), הלכתי לחפש את התמונה שהיתה אצלינו- - היה קרוקודיל....

Benkok

New member
../images/Emo6.gif זה ה"לפני"...

באותו בוקר הקרוקודיל הזה לא חלם שהיום שלו ייגמר ככה... רציתי להעלות את השרשור הזה (הוא של תמונות שצילמתי בסין...) אבל לא מצאתי אותו...

GnomeBubble

New member
הממ...

אני דווקא פגשתי כמה סינים שאמרו שאין להם שום דבר נגד היפנים, ואם לשפוט לפי מבחר הסרטים היפנים (למרות שיש יותר קוריאנים), מספר המדפים שמוקדשים בחנויות לספרי לימוד יפנית, חנויות הכל-בו היפניות המצליחות וכל הכיתובים ה"מאגניבים" וחסרי המשמעות ביפנית (לא כמו באנגלית, אבל לא הרבה פחות) על מוצרים בסופר-מרקט... הייתי אומר שעדיין יש לא מעט סינים שנמשכים לתרבות היפנית. בכל מה שקשור ליפנים, פגשתי הרבה יפנים שאוהבים את סין, אבל זה מדגם קצת מוטה, כי פגשתי את כולם מטיילים כאן בסין...

אMור

New member
אם כבר ספרים...

באמצע השנה שעברה, יצא ביפן ספר לימוד היסטוריה שהשמיט את כל מעללי היפנים בסין במלח"ע ה- II. שלא תדע איזה הפגנות מחאה עצומות ואף מלוות באלימות היו בסין וגם הפגנה מסודרת ושקטה בהונג קונג, כיאה לאי שומר החוק והסדר הזה.. ההפגנות וההתיחסות של התקשורת גררו תקרית דיפלומטית, כאשר הו ג'ינטאו, הנשיא הסיני ו"עמיתו" היפני שהו בועידת עסקים בתאילנד. הסינים קיוו שבנאומו של קואיזומי, הוא סוף סוף יתנצל, אך גם הפעם זה לא קרה... לא צריך להיות סיני בשביל לדעת כמה רעל (או פטריטיזם) יכולים אמצעי התקשורת להזריק לעם - והסינים, למי שלא יודע - הם עם שמחובר לטלוויזיה עם אינפוזיה... מענין אם היחס של הסינים כלפי היפנים ישתנה יום אחרי שראש הממשלה היפני הבא יתנצל רשמית בפני האומה הסינית על אותם המאורעות בשנות ה- 50... הרי זה ברור שזה רק ענין של זמן...

Mei11

New member
זה גם קשור לאום

ולכניסה של יפן למועצת הביטחון, צעד שסין מאד מתנגדת לו. יש פה איזשהו אינטרס לשמור על האיבה הזו ולהשתמש בה לצרכים פוליטיים. אבל כמו שאמרו פה, זה דומה יותר ליחסי ישראל-גרמניה מאשר לשתי מדינות אויבות. יש המון קשרים בהווה, אבל עדיין יש רגשות איבה. וזה לא עוזר שיפן מעולם לא נאלצה לעבור את אותו תהליך שגרמניה עברה, כלומר תשלום פיצויים לקרבנותיה לשעבר.

למעלה