למבינות בנושא אי ספיקה של צואר הרחם

etti34

New member
למבינות בנושא אי ספיקה של צואר הרחם

בימים האחרונים אני מרגישה מין לחץ באיזור הנרתיק כאשר אני עומדת או מתהלכת זמן ממושך. אין לי שום לחץ או כאבים בבטן בדרך כלל, רק באיזור הנרתיק. אני בשבוע 12, ולא ברור לי האם זה אמור להדליק אצלי אור אדום, או אולי לרמז על אי ספיקה של צוואר הרחם או משהו דומה. כאשר אני שוכבת או נחה זה עובר. מנסיונכן - האם כאשר יש בעיה בצוואר הרחם - מרגישים משהו ?? האם מה שאני מתארת נשמע מוכר למישהי ?? נראה לכן שזה מחייב פניה דחופה למוקד ?

תראי, יש מידה של לחץ שהיא נורמלית

בשלב הזה. את בדיוק בשלב שבו הרחם עדיין לא יצא מחוץ לאגן (הבטן עדיין לא יצאה), אבל הוא כבר מספיק גדול כדי ללחוץ (ואת בטח מרגישה את זה בגיחות תכופות יותר לשירותים....), כך שנורמלי להרגיש לחצים בזמן הזה. מה שאת מתארת גם לא נשמע כמו צירים. אני גם יכולה להגיד לך, שלצערי אי-ספיקה של הצוואר היא בד"כ שקטה, ז"א שלא מרגישים אותה, אלא היא מזוהה באקראי (או כשכבר מאוחר מדיי
). א-ב-ל, אני בעד ללכת להיבדק בכל מקרה. אין כמו מדידה והערכה מקצועית של צוואר הרחם כדי לשפר את תחושת הבטחון (במיוחד אם אפשר להציץ בעובר/ית באותה הזדמנות....). כך שלדעתי כדאי לגשת לרופא/למוקד כדי להחזיר את החיוך. עדכני אותנו! עתליה

etti34

New member
טוב, אז הייתי במוקד ....

החלטתי שאין טעם להסתובב עכשיו עם חששות עד הבדיקה הבאה. ובכן - צוואר הרחם ארוך וסגור, והכל שם נראה בסדר גמור. גם הרופאה במוקד אמרה בדיוק את מה שאת ציינת, שמדובר ביציאה של הרחם מהאגן, וזה מפעיל לחץ. אז תודה עתליה, כתמיד. וחג שמח !!!

מא2שי

New member
היי

את מתארת בדיוק מה שאני הרגשתי בזמן הריון. אצלי יש הסטוריה של הסטרוסקופיות וגרידות וזה מעלה דרסטית את הסיכוי לאי ספיקת צוואר הרחם. לצערי אף אחד לא התייחס לזה ואני לא הייתי מודעת בכלל לסיכון הגבוה של הדבר.... האם יש לך הסטוריה כלשהי עם הרחם?

etti34

New member
היי מא2שי

ובכן, אפשר לאמר שיש לי הסטוריה - לפני כחצי שנה עברתי גרידה בשבוע 7. מצד אחד - אני מבינה שגרידות מעלות את הסיכון לאי ספיקת צוואר הרחם, מצד שני - זה בסך הכל נחשב שבוע מוקדם יחסית לביצוע הגרידה, ולכן אני לא יודעת אם מפעילים בגרידה כזו לחץ על צוואר הרחם. האם את רוצה להגיד לי שכאשר באת לרופא עם תלונות כאלה - אף אחד לא מדד את צוואר הרחם אצלך ?? באיזה שבוע זה היה ?? אצלי הלחץ היה אפילו בנרתיק עצמו, ולא רק בבטן התחתונה. זה אומר לך משהו ?

מא2שי

New member
מדדו לי את צוואר הרחם

וכמעט לאורך כל הזמן הוא היה ארוך וסגור. הבעיה היא שאם מגלים בעיה, היא יכולה להיות פתאומית, ואם זה בשבועות מאוחרים, לא תמיד יש מה לעשות. קשה לי להבחין אם הלחץ היה על הנרתיק או על צוואר הרחם. אני יודעת שהרגשתי שאני לא יכולה לשבת הרבה זמן שלא לדבר על ללכת. שכיבה היתה מועילה מאוד. וזה היה כבר מתחילת ההריון. משבוע 10 בערך (זה היה הריון תאומים).עם הזמן זה רק החמיר - הייתי כבדה בצורה מחרידה... אולי שווה שתעלי את ההשערה לגבי צוואר הרחם לרופא שלך ותראי מה הוא יגיד...

etti34

New member
זה ממש מפחיד מה שאת מתארת.

כי בעצם - אם מדדו את צוואר הרחם וראו שהוא ארוך וסגור - אז בעצם איך אפשר לדעת שצריך אולי לעשות משהו מראש ?? (כגון תפר בשבוע מוקדם יותר). כלומר, פתאום חלה החמרה מיידית, שלמרות שבדקו מראש - לא צפו אותה, והיא שגרמה לך לאבד את ההריון היקר הזה. זה ממש מפחיד. אצלי הסימפטומים בכל זאת שונים קצת, אין לי בעיה לשבת, וגם ללכת. פשוט אחרי הליכה או עמידה ממושכים אני מתחילה להרגיש את הלחץ הזה, ואז אני חייבת להתיישב או לשכב. ואני לא זוכרת שהיה לי ככה בהריון הקודם (זה שהסתיים בלידה, להבדיל מהשאר שהסתיימו בהפלות). קראתי עכשיו את כל מה שכתבת למטה, ואני כל כך משתתפת בצערך. זו פשוט טרגדיה של כמה טעויות ברצף, וזה מזעזע ! זה רק מחזק את הגישה שלי - שאנחנו חייבות תמיד להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק, לחקור ולדעת כל מה שקורה איתנו ומה ההשלכות של זה, כי פשוט אי אפשר לעצום עיניים ולסמוך רק על הצוות הרפואי שיידע לקבל את ההחלטה הנכונה ברגע הנכון ולתת לנו את הטיפול הטוב ביותר. את זה אני כבר למדתי על בשרי. מתוקה, אני מאחלת לך שכן תזכי להרות בקרוב מאוד ולחוות הריון שבסופו אושר גדול ולא דמעות.

למעלה