למבינות- שאלה לגבי מינון גונאל וביוץ

orange star

New member
למבינות- שאלה לגבי מינון גונאל וביוץ

הי לכן..

אני מטופלת בגונאל F החל מחודש שעבר. בפעם שעברה הרופא אמר להזריק כל פעם 50 - הזרקתי במשך 7 ימים ואז אוביטרל והזרעה. היו לי שני זקיקים, לא זוכרת בדיוק את הגודל אבל לפני ההזרקה האחרונה של הגונאל נראה לי 19 ו 13 ס"מ.
החודש, העלה את המינון ל62.5. אני שוב אחרי 7 הזרקות, היום - יו"מ 11- הייתי במעקב זקיקים ראשון החודש, ולא ראו כלום
אין אף זקיק מוביל. בבדיקות דם - e-2 214, LH 10.

יכול להיות מצב כזה שבחודש אחר מינון 50 הספיק,
ובחודש אחר (אם נגיד זו השחלה השנייה שאמורה לבייץ) המינון - על אף שהוא גבוה יותר- לא מספיק?

בביוץ הטבעי שלי אני בדר"כ מבייצת מאוחר יחסית (בסביבות יו"מ 16-17).

מה דעתכן?
תודה

foofoo77

New member
זה קורה לפעמים

בחודש אחרי טיפול שהביוץ נדחה.
זה קרה לי תמיד אחרי האיקקלומין וההזרעות דווקא בהפריית מבחנה זה לא קרה.

anguly

New member
כן זה קורה...

הרבה פעמים אותו טיפול מניב תוצאות שונות לגמרי.
לא ממש ברור למה.
אבל במקרה שלך האם לפני שהתחלת הכל היה מאופס?
הE2 מאד נמוך מתאים ליום 2-3 במחזור, אבל הLH גבוה.
האם את פוליציסטית?

orange star

New member
עונה

הי אנג'י,

זה סבב רביעי של הזרעות אצלי, מתוכם סבב שלישי עם טיפול הורמונאלי. כשאת כותבת לפני שהתחלתי הכל- למה את מתכוונת?
בעיקרון, אם אני מבינה נכון -אז כן הכל היה בסדר.
המצב אצלי מבלבל -
מצד אחד יש לי FSH 9.7 , ומצד שני בתמונת האולטראסאונד יש לי מראה כביכול "הפוך" (כלומר שלא מעיד על רזרבה שחלתית שאולי מתחילה להיות נמוכה) כי יש לי שחלות עם מבנה פוליציסטי. יחד עם זאת, לא אובחנתי עם "תסמונת השחלות הפוליציסטיות" כי זה לא בא לידי ביטוי בפרופיל ההורמונאלי שלי ברמות הFSH+LH, וגם אין לי את התסמינים הנלווים.
בנוסף לפני שהתחלתי את הטיפול היה לי ביוץ סדיר ומחזורים סדירים (רק מעט ארוכים מהרגיל, 32 יום בממוצע).
לגבי הe-2, זה פעם ראשונה שזה קורה.

אני מתלבטת אם אולי להפסיק את הזריקות החודש. הרופא העלה לי למינון של 75, אבל זה עושה לי כאבי ראש ואני מתלבטת אם להפסיק..

אגב, בתחושה הפנימית שלי יש לי הרגשה שאולי השחלה השמאלית שלי לא מבייצת כמו שצריך. קשה לי "להוכיח" את זה אבל עד כה תמיד היה אצלי חודש ימין/חודש שמאל
כאשר בחודשים האחרונים הפעם היחידה שהיה זקיק מוביל בשמאל היה בחודש היחיד שניסיתי איקק' אז יכול להיות שזה בגלל זה. אבל לדעתי טבעי היא לא מתפקדת כמו שצריך כי לפני שהתחלתי את כל הטיפולים, הייתי מרגישה את כאבי הביוץ בגוף רק פעם בחודשיים בצד ימין .... וגם רק אחרי חודשים שידעתי בודאות שהיה ביוץ (על פי א.ס ובדיקות) אז זה היה בימין ואחרי זה הרגשתי את תופעות העלייה בפרוג' מה שאני לא מרגישה בחודש של שמאל. מקווה שהבנת
סליחה שחפרתי

anguly

New member
התכוונתי לפני שהתחלת להזריק

האם בדקו שהמערכת מאופסת - בדיקת דם וUS ביום 2 למחזור.

לגבי כאבי ראש - כן יש כאלה שזה עושה להן כל מיני תופעות לוואי כאב ראש זה בהחלט בתוך הרשמה

orange star

New member
כאבי ראש מגונאל/פיורוגן, מישהי חוותה?

הי בנות,

בסבב שעבר היו לי כאבי ראש בקטנה בימים שהזרקתי אבל זה היה נסבל.
בסבב הנוכחי כשלא הייתה תגובה למינון 62.5 שלשום הרופא אמר לעלות את המינון ל75.
מאז אתמול בבוקר כואב לי הראש. העברתי הודעה לרופא דרך האחיות ורופא אמר שאם זה מחמיר להפסיק את הטיפול
בכל מקרה כבר אתמול בערב לא הזרקתי. והשאלות:
1) מישהי מכירה? חוותה?
2) מה זה בעצם אומר לגבי ההמשך ? אני ביו"מ 13, יש בכלל סיכוי שעוד החודש יהיה ביוץ טבעי אחרי ששלשום לא ראו זקיק מוביל בUS?
(יש לי ביוצים טבעיים לפני הטיפול)
ובעצם אם זה עושה לי רע יש בכלל טיפול אחר.. ?
3) השלב הבא היה אמור להיות הפסקה / IVF אבל אני תוהה איך אתמודד עם מינונים שאמורים להיות גבוהים -
האם בהכרח IVF כולל את הטיפול ההורמונאלי לפני?

למעלה