למבינים בביולוגיה...

rotrot

New member
למבינים בביולוגיה... ../images/Emo9.gif

אני תאומה (לא זהה) והייתי רוצה שביום מן הימים יהיו לי תאומים (עדיף תאומות אבל לא חייב). מישהו יודעת מה הסיכויים מבחינה סטטיסטית / ביולוגית לכך? יש כל מיני "אסכולות" וסיפורי סבתא לפיהם הסיכויים מדלגים דור ו"לאחיות שלי יש סיכוי גבוה יותר משלי לתאומים..." תוכלו לעזור

בדיוק?

אני יכולה לברר מה הסיכוי המדויק, זה ממש חשוב? זה לא מדלג דור. הנטיה של אימך לבייץ שתי ביציות בו זמנית מורשת לכל בנותיה ואכן יש לך סיכוי גבוה יותר ללדת תאומים מאשר לשאר הנשים בכלל האוכלוסיה. כמובן שאין ערובה לכך שיהיו לך תאומים ממש כשם שתכונות נוספות שמורשות לנו מהורינו לא תמיד באות לידי ביטוי בשטח. "גורמי סיכון נוספים להולדת תאומים הם טיפולי פוריות (במקום הראשון), גיל מבוגר (קרוב ל 40), מספר לידות קודמות גבוה, קומה גבוהה,משקל גוף גבוה ועור כהה (אתיופים, אפרואמריקאים וכ"ו).

rotrot

New member
וואוו - תודה רבה על התשובה המפורטת

אני אתחיל להתכונן נפשית לענין התאומים...

רות רות......ת´כונני לשלישיה......./images/Emo3.gif

ומה עם התמונה שלכן????????? אני אחכה עוד הרבה זמן?

rotrot

New member
רק שתדעו לכן... (סיפור אמיתי)

יש לי חברה שאחותה ילדה תאומות בהריון ראשון, באופן ספונטני ובלתי צפוי (לא היתה להם נטיה במשפחה). בקיצור הבחורה היתה די בהלם וכך גם המשפחה, לקח לה איזה 7 שנים להתאושש והיא נכנסה שוב להיריון. ויצאו לה שוב... תאומות.. באופן בלתי צפוי. קולטים? 2 הריונות, 4 בנות... קצת מפחיד...

למעלה