למבינים בדגמי ימאהה - חוו"ד נדרשת

למבינים בדגמי ימאהה - חוו"ד נדרשת

ערב טוב. הנני חדש כאן במעונכם, לכן אציג את עצמי בקצרה. נגן חובב ודי ותיק המבקש לחדש ימיו כקדם ולמתוח אצבעותיו - לשדרג את פסנתרו. הביילורוס הישן והכבד נתבקש לפנות מקומו לימאהה רענן. הכלה - דגם M5J שנת 84 (נמוך) במצב נראה לעין מצוין - תוצרת יפן. לדברי הסויחער (חנות) כמעט ולא נעשה בו שימוש וכך גם דעתי הבלתי מלומדה. הפסנתר בכיוון כרגע אך מהתרשמותי הקצרה מדגם זהה - נעים רך ומשובח צלילים. המחיר הנדרש - 10000 שקלים. אשמח לשמוע דעות מלומדות על הדגם, עד כמה שניתן ללמוד שחיה בהתכתבות. תודה מראש.

gilka

New member
אני לא יודע על הדגם עצמו...

אבל אני באופן אישי ממש לא אוהב את ימאהה ואת שאר החברות היפניות ואני אנמק: כשאני מנגן על פסנתר אירופאי אז אני יכול להתחבר לפסנתר. להרגיש את כל ה500 שנה של היסטוריה של פסנתרים שבאה מאירופה. להרגיש את הנשמה של הפסנתר. הפסנתר היפני, לעומתו, הוא מתכתי מדי. אין לו נשמה. לפי דעתי במחיר כמו שאתה מדבר עליוט אפשר להשיג פסנתר משומש מאוד מכובד מאירופה, אולי אפילו גרמני במצב טוב מאוד. אבל הכי חשוב שאתה תאהב את הפסנתר שלך ותתחבר אליו.

אכן ישנם פסנתרים גרמנים במחיר כזה,

אך להדיוט כמוני הם מרגישים קצת "כבדי צליל וקלידים". מזכירים מעט את הרוסיים. עמימות מה. זו כמובן אינה הכללה אלא התרשמותי הכללית ממספר כלים. לבושתי אני אכן אוהב את הצליל היפאני הנקי - המסורת תחכה בצד. "צליל מתכתי" הייתי משייך לפסנתרים הסיניים/קוריאנים/טיוואנים הזולים ולא לימאהה. כך שכנראה באמת זה ענין של טעם. אם יש למישהו עוד דעה לתרום (אולי לגבי הדגם) - אשמח ואודה. יום טוב לכולם.

shykedmi2

New member
אני YAMAHA LOVER ../images/Emo13.gif

בסופו של דבר, על טעם וריח אין מה להתווכח. יאמהה הם אולי מתכתיים, אבל מי שמנגן על הפסנתרים האלה מספיק זמן, יודע איך לנצל את המתכתיות שלהם לצליל קסום, עד כדי חלומי. לי יש פסנתר יאמהה, דגם C108, וקניתי אותו לפני 6 שנים ב8000 ש"ח, כאשר מחירו הקמעונאי הוא 16000. מציאה של ממש, ולא רק במחיר. אני מאוהב בפסנתר הזה ממש. אבל אם מדברים על קונצנזוס, הגרמניים מדורגים ראשונים בסולם האיכות. נכון, הפסנתרים האירופים הם ממש מדהימים, עם סאונד ממש עמוק ולמעשה לא שומעים אף פעם את המתכתיות שלהם. אבל זה תלוי באלף ואחת גורמים. מה אתה רוצה לנגן, מה הסגנון האישי שלך, ואפילו המגע של הקלידים. ניגנתי על הפסנתרים של רוב הפירמות החשובות (ביניהם גם STEINWAY המפורסמים), ואני חייב להגיד שמבין כל הסטיינווים, רק מאחד באמת מצויין התלהבתי, בעוד מYAMAHA אני כמעט כל הזמן נהנה (בכל כלל יש יוצא מן הכלל. גם בסטיינווי, גם ביאמהה, וגם ברוסים), והיה איזשהוא פסנתר שאני אפילו לא זוכר את הפירמה שלו, ואומרים עליו שהוא גרוע, אבל אני זוכר שהרבה פעמים נהניתי מאוד לנגן עליו מבחינת הצליל שלו (ולפעמים לא). יש פסנתר KAWAI שניגנתי עליו ואני ממש שונא אותו, אבל אני בטוח שיש עוד המון KAWAIים מצויינים. גם הפסנתר הרוסי של המורה שלי הוא מדהים. בסופו של דבר, זאת לא הפירמה שמשנה. וגם לא הדגם. זה הפסנתר הספציפי. אני מציע שתלך, ותנגן על כל מיני דברים ואל תסמוך על אף אחד (כולל לא עליי), ותסמוך על האוזניים שלך. אם אתה משקיע בפסנתר של 10 אלף שקל, אני מניח שאתה לא תיתן לאוזניים שלך להפיל אותך. :) ואם להגזים? זה תלוי בפסנתרן. :) אבל זה כבר דיון אחר בפני עצמו. :) שי

למעלה