למדו אותי לשתות...

מטופחתת

New member
למדו אותי לשתות...../images/Emo175.gif../images/Emo72.gif../images/Emo48.gif

אני בחורה צעירה שיוצאת שנהנית לשתות, אבל לא יודעת איך
התחלתי לשתות לא מזמן, בד"כ אני מבקשת תפריט ומזמינה איזשהי בירה משם שנראית לי.או קוקטייל שקורץ לי כמו :לונג איילנד, או סקס על החוף וכאלה... אני צריכה שתלמדו אותי איך לשתות.יש כל כך הרבה מגוון של אלכוהול שיש לי כאב ראש. נגיד בירה הולכת עם צ'ייסר אחריה, נכון? למשל חצי ויינשטפן עם צ'ייסר של ג'יימסון-הולך? אין לי מושג קלוש במה להזמין, עם מה, מה להזמין אחריו... במועדונים אני מזמינה וודקה-רד בול כי זה מה שאני מכירה, לא מכירה יותר מידי מה הולך, עם מה לשלב וכו'. מה זה צ'ייסר לעומת שוט? איך זה בא? איזה בירות טובות? אתם יכולים לתת לי פה יד? כששואלים אותי מה אני אוהבת לשתות אן לי מושג מה לענות, כי אני לא יודעת בעצמי! מודה לכם מראש
 

sea fox

New member
את יכולה לעשות כמוני

לכי לקורס ברמנים ותלמדי שם קצת על אלכוהול (ועל הדרך תטעמי כל משקה כמעט שקיים בארץ). יותר מזה לא תצליחי ללמוד מאף אדם אחר....
 

maxfain

New member
קודם כל

העצה הראשונה שקיבלת, בקשר לקורס ברמנים עניינית רק אם את רוצה להשקיע 3000 שקל בשביל ל"טעום" משקאות. בכל אופן, בכל בר שאת יושבת, יש ברמן. התפקיד שלו כולל גם התמודדות עם לקוחות מהסוג שלך, לכוון אותך ולעזור לך - אז אל תתביישי, פשוט תגידי לו את מה שכתבת כאן והוא ישמח לעזור לך. כמובן שאנחנו גם כאן, וננסה לעזור לך. בירה הולכת עם צ'ייסר, אחריה, במקור - לפניה. אבל לא נכנס ללוגיסטיקה
צ'ייסר לעומת שוט - צ'ייסר זה חצי משוט. איך זה בא? אני מניח שהתכוונת מה אפשר למזוג לתוך הצ'ייסר? אז הכל. חפשי מבצעים של בירה וצ'ייסר, זה מאוד נפוץ. איזה בירות טובות? זאת כבר שאלה שרק את תוכלי לענות עליה. הבירה שהכי טובה לי, לא תהיה טובה לחצי מהחברים שלי. הכל עניין של טעם, ולפתח את הטעם. מקוקטיילים היתי מציע לך קצת להזהר כי לרוב הם נעשים ממרכיבים בינוניים ועולים הרבה כסף יחסית לתמורה.
 

מטופחתת

New member
עוד משהו...

מה הכי כדאי לשתות במועדונים בשביל לקבל ראש טוב? ובכלל, מה אתם מזמינים במועדון?
 

yuvaldargan

New member
במועדונים בדיוק כמו שאתה שותה עכשיו

וודקה רד-בול. השילוב של כמו האלכוהול הגבוה בוודקה והעלאת לחץ הדם של הרד בול נותנת לך את הראש הכי מהיר. אבל גם מזיקה ממש הרבה.. ומחזק את מה שאמרו לפני לגבי הפאבים זה הכל עניין של התנסות במיוחד בכל מה שקשור לבירה ווויסקי.. תתחילי מהבירות הפשוטות הייניקן וכו' ואחרי זה תטעמי משהו אחר..
 

obbb

New member
אנסה לעזור...

קודם כל בשביל זה קיים הברמן - בשביל לעזור לך במקרים האלה. ספציפית לגבי לונג איילנד - זה קוקטייל חזק מאוד עם טעם שלרוב מזוויע (שילוב של המון סוגי אלכוהול שלא ממש הולכים טוב ביחד). לגבי בירות - תתחילי עם בירות קלילות יותר - ויינשטפן, הוגארדן, (אפשר גם קרלסברג והייניקן אבל אני אישית לא סובל) אולי לף בלונד. לאט לאט תטעמי ותנסי עד שתמצאי מה שאת אוהבת. אפשר להזמין שלישים כדי לא "ליפול בגדול". לגבי אלכוהול - מעט יותר בעייתי, אם את רגישה לטעם חזק של אלכוהול או וויסקי, לכי על ליקרים / שנאפסים דוגמאת באד אפל ושאר מותגים מתוקים אבל חזקים יחסית (במידה ורוצים ראש טוב). בעקרון שילובים של בירה וצ'ייסר - הכל הולך. מה שטעים לך. לגבי מסיבות - לצערי אאלץ להודות שוודקה רדבול אכן עושה את העבודה, הייתי ממליץ על וודקה - חמוציות (קרנברי'ז) לאוהבי המתוק או וודקה / ג'ין - טוניק לאוהבי הטעם העדין-מריר, אבל לא בכל המקומות יש את זה. לגבי קוקטיילים - אכן מקום טוב להתחיל ממנו, אבל לצערינו המרכיבים ברוב המקומות לא איכותיים במיוחד, וקשה מאוד למישהו שלא מבין באלכוהול לדעת מראש לפי סוג הבר וכו' באיזה אלכוהול הוא משתמש בקוקטיילים. עצה כללית - פשוט תתייעצי עם הברמן. בשביל זה הוא ברמן ולא מלצר.
 

Symbolic

New member
יש מלצרים שמבינים הרבה יותר ממך

גם בנתינת שירות וגם בידע אישי לגבי אלכוהול. אל תזלזל
 

obbb

New member
ידוע.. אך בכל זאת...

אני עדיין לא ברמן "מן המניין" וככל הנראה שהיא תתקל בברמן עם יותר נסיון עם לקוחות והתאמם טעמים ממני... ומלצרים יש מזוויעים ויש גרנדיוזים.. אני חס וחלילה לא מזלזל פשוט למלצר יש את ההתמחות שלו ולברמן יש את ההתמחות שלו, הברמן (אמור) לדעת יותר לגבי אלכוהול והתאמת טעמים, והתאמת משקאות ללקוחות. דווקא מבחינת שירות אני חושב שמלצר מקצועי הוא לא פחות מומחה בשירות מברמן, אפילו להיפך השירות שלו אף יותר מתבטא בפועל, אבל לא נכנס לזה כי אני לא במצב של לחפור על דקויות.
 
למעלה