למדתי היום לקח בחיים

Dimaya

New member
למדתי היום לקח בחיים

ואפילו לא יודעת, ממה להתחיל. יש לי תינוקת. יונקת. יש לי גם בבית קופסת מטרנה גדולה וסגורה, קופסת סימילאק והמון-המון דוגמיות של מטרנה, אותן אני מקבלת בדואר. כל זה עומד על השיש ותופס מקום. ברור לי שבזה אני לא אשתמש (אם יש צורך - הילדה מקבלת סימילאק ומסרבת למטרנה), אבל איכשהו היה לי מאוד חבל לזרוק, וגם החברות שלי לא זקוקות. אז שמתי היום הודעה בפורום (המקסים) "למען הקהילה", ובו כתבתי שיש לי תמ"ל בקופסה ודוגמיות, אותו אשמח למסור למי שזקוק. יצרה איתי קשר במסר בחורה, אמרה שמכירה משפחה שצריכה וביקשה את הטלפון שלי. כתבתי לה טלפון וחיכיתי לתשובה. חשוב לציין, שבמסר הבחורה שאלה אותי, לאיזה גיל מתאים התמ"ל, ולא שאלה אותי, האם ארצה לתרום משהו בנוסף. היום אחה"צ אני מקבלת שיחה. על הקו - גברת. אומרת שיש לה את המספר שלי "מהאינטרנט", וככה מתנהלת השיחה: היא: אני מבינה שאת נותנת מטרנות. איזה מטרנה יש לך? אני: מטרנה שלב 1 ודוגמיות שלב 1 ו-2. היא: מטרנה עם קורנפלור? אני: לא. היא: אבל שלב 1 לא מתאים לי. יש לי ילדה בת 9 חודשים, ואני צריכה שלב 3. אני (הלם מהול בקצת עצבים): זה מה שיש לי. היא: זה לא טוב. וגרבר - איזה גרבר יש לך? אני: סליחה? היא: אני צריכה גם גרבר. וטיטולים. יש לך טיטולים? אני: גברת, אני לא מחלקת לא גרבר ולא טיטולים. היא: זה לא טוב. ובכלל - אני צריכה לבוא אלייך לקחת את זה? איך אני אבוא אליך לקחת? אין לך מטרנה עם קורנפלור? אני: תהיי בריאה, גברת. אני בטוחה שמישהו ישמח לתת לך גרבר וטיטולים. סגרתי את הטלפון ונשארתי עם הרגשת ה"איכס" עד עכשיו (זה קרה לפני כמה שעות טובות). מחר על הבוקר אקח את המטרנה המסכנה הזאת לקופ"ח שלנו, ואבקש מרופאת הילדים, שעובדת גם באזור קצת יותר קשה בעיר שלנו לקחת את זה לשם. זה מה שעשיתי לפני כמה חודשים עם בגדים, שקטנים לבתי, זה מה שעשיתי עם על המוצצים, שנמכרים בזוגות ונשארו מיותמים, כי הילדה רצתה רק מוצץ מסוג מסוים. אני לא מבינה, למה לא חשבתי להביא את המטרנה לקופ"ח מלכתחילה. ולמדתי לקח. בהחלט.

../images/Emo4.gif

איכשהו זה קורה לפעמים עם נתינה. נותנים הרגשה של נאחס. בכמה פעמים שניסיתי להעביר דברים בצורה ממוסדת לאנשים שזקוקים ספציפית, ברובם נכוותי. בסופו של דבר העמדתי דברים ליד פח האשפה השכונתי והם נאספו כמעט מיד, ואני מקווה שע"י האנשים הנכונים. דווקא קיוויתי שדרך העמותות המסודרות (יד עזר לחבר, פורום עזרה לקהילה) הדברים יגיעו בצורה יותר ממוקדת, אבל שם נתקלתי בחומות של רצון טוב
. מצטרפת להרגשת הביאוס שלך.

Dimaya

New member
שפראיירים לא מתים

שגם אם אני אישה בוגרת, אמא לילדה, שחושבת שמבינה משהו בחיים - אז הנה. כנראה שלא.

בימבילי

New member
במקומך, הייתי לומדת את הלקח הבא:

מזלי שיש לי חיים כל כך מאושרים ושאני לא נזקקת לחסדי אחרים. לא הייתי מנסה לנתח מעשים ואפילו לא דרך ביטוי של אשה נזקקת. בעיני הלקח שלך הוא על גבול ההתנשאות.

boringvered

New member
אני אולי מסתכנת כאן

אבל היא ניסתה לעזור ולא מגיעה לה תשובה כזו. מאוד יתכן שאותה גברת מסכנה לא אשמה בכל מה שקרה, אבל גם DIMAYA לא, ואולי באמת האדם שמקשר בין הנותנים והנזקקים צריך להיות מעורב כדי למנוע אי נעימויות כאלה. כאן זה המקום לשפוך לחשוף... בסך הכל DIMAYA סיפרה לנו על התחושה שלה... מכאן ועד להגיד שזה גובל בהתנשאות? לא הוגן... ורד

Dimaya

New member
את לא במקומי. ואת גם לא מכירה אותי

כשאישה צועקת עליי בטלפון (ממש כועסת צועקת), שאיזה מין דבר זה, שהפורמולה שברשותי לא מתאימה לה, כאשר אותה בחורה, שקישרה בינינו, ביררה איתי במפורש לגבי סוג הפורמולה - צר לי שאני לא מגלה גדלות רוח.

mummy

New member
נשמע לי בסה"כ אי הבנה

לא נעים אולי, אבל לא יותר מזה. נשמע כאילו שהבחורה מפורום למען הקהילה נתנה את המספר שלך לזו שכנראה צריכה מטרנה כזו, והיא כנראה רגילה לשיחות כאלה על יותר מאשר מטרנה אחת. לא נראה לי שאת צריכה להעלב או להסיק מסקנות בעניין תרומות ונתרמים. "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו" וכן הלאה. או במילים אחרות: קצת פרופורציות?

lulyK

New member
לא בטוחה שזו אי הבנה

(כבר קראתי התנהלויות דומות, של אנשים שהגיעו לקחת משהו ואל היו מרוצים מטיב "הסחורה"). אולי כן בעיה של תיאום ציפיות - לרוב האנשים שאנחנו רוצים לעזור להם מסרבים לקחת עת עצמם את התפקיד כמו שאנחנו מדימיינים אותו..... ניסית לעזור, מול הבחורה הזו זה לא הצליח, אני בטוחה שהרופאה תמצא למטרנה כתובת מתאימה (בד"כ בטיפת חלב גם יודעים מה לעשות אם זה. תבדקי רק את תאריך התפוגה).

mummy

New member
מסכימה לגמרי בעניין הציפיות

ובעיקר ההלם לנוכח התגלית שהצד השני לא מממש את התפקיד שייעדנו לו בדמיוננו. זה תמיד לא פשוט לגלות, ולא רק בהקשר הזה.

Dimaya

New member
לגבי הציפיות

כוונתך לגביי יחוס תפקיד ל"אחר" ברורה לי, אך זה לא המקרה. לא היו לי במקרה הזה שום "ציפיות". כולה מטרנה, - לא תרומת כליה. הייתי מסתפקת ב"תודה" וזהו, כי המעשה לא נבע מרצון שלי להרגיש "גיבורה", "כל הכבוד ל-X שיורדת אל העם ועוזרת לנזקקים". פשוט היה לי חבל לזרוק משהו, שמישהו אחר יכול היה למצוא לו שימוש (ואני יודעת מחברות, שמשתמשות בפורמולה על בסיס קבוע, שקופסה אחת נגמרת תוך 3 ימים, אז מדובר בהוצאה כפסית לא מבוטלת). אז הרגשות שלי לא נובעות מכך, ש"אישה מסכנה לא עמדה בציפיותיי". נו, באמת. פשוט איכשהו באמצע הדרך אנשים רבים חושבים, שאם למישהו קשה בחיים - אז התנהגויות ותכונות, עליהם אלה ש"לא כל-כך קשה להם בחיים" מקבלים ביקורת - פתאום מותרות ומקובלות בקבוצת ה"נזקקים". כי אם הייתי מספרת כאן סיפור, שרציתי לתת לחברה שלי קופסת מטרנה, והיא הייתה כועסת עליי, שמדובר בפורמולה לא מתאימה, ועוד דורשת טיטולים וגרבר - הייתן, כנראה, נדהמות מהחוצפה של אותה "חברה". אבל אם זו מישהי, שבחיים לא פגשתי, שאני ממש, אבל ממש לא חייבת לה שום דבר, והיא מרשה לעצמה להתעצבן עליי, כי אני לא עומדת בציפיות שלה, - זה איכשהו בסדר. ולמה? כי היא "מסכנה". אז - מצטערת. יש דברים בעיניי, שהם רלוונטיים ואוניברסליים ונדרשים לגבי כל רבדי האוכלוסיה. נימוס בסיסי - אחד מהם.

T noki

New member
אני נתקלתי באישה שקיבצה נדבות

והיה לי כסף קטן, ריחמתי עליה (למרות שאני אף פעם לא משוכנעת שלא עובדים עלי, אבל מעדיפה לתת בקטן ולהסתכן שמישהו עובד עלי מאשר להרגיש שלא נתתי למישהו שזקוק...). אז היא התעצבנה למה אני נותנת לה 5 או 10 ש"ח (לא זוכרת איזה מטבע היה לי), היא הציצה לי בארנק ואמרה לי - למה את לא נותנת לי שטרות? אני רואה שיש לך בארנק שטר של 50... חוצפה, לא?

ו שתי

New member
אם את באיזור תל אביב

היתה השבוע כתבה קורעת לב- באגודה לקידום החינוך ביפו אוספים ומחלקים מזון לנזקקים ובעיקר צריכים שם מזון תינוקות.

lulyK

New member
מנצל"שת: תרומות בגדים ונעליים

איפה? אנחנו עוברים דירה ויש פה מלא שקיות שצריכות כתובת (באיזור ת"א. משהו שאפשר להגיע ולתת, לא הפקה מסובכת).

ו שתי

New member
ויצ"ו במרכז בברודצקי

מתחת לחנות האופניים. אפשר להכנס עם הרכב מרח' נח. כל בוקר מ-8 עד 12.

ruhyk2

New member
הלקח לדעתי הוא שונה לגמרי

אני חושבת שהלקח הוא להבין שהתפיסה שלנו יוצרת את המציאות בה אנו חיים. אישה נזקקת זו תישאר תמיד כזו לצערי עם הגישה הזו של "להאשים את האחר" ולא לקחת אחריות על עצמך

חבל מאוד שזאת ההרגשה, מבאס מאוד

שיתפת את מנהלות פורום למען הקהילה בתקרית הזאת
לדעתי הן צריכות לדעת מה קרה כדי למנוע הישנות מקרים כאלו בעתיד. אגב - דוגמיות את יכולה גם לתת בטיפת חלב.

כל כך מוכר

בגלל זה שאני תורמת - אני נעזרת בצד המתווך. קשה לתת לצד הנזקק ישירות - כי תמיד יש לי איזה רגשי אשמה שלי יש ולהם אין - ואני ממש לא בטוחה שזו רק הרגשה - המבט הזה שנתקלתי בו לא פעם של ה"מגיע לי" הכעס על כך שאני נותנת "רק" ABC ולא גם את DEFG. ובאמת אין לי הרבה עודפים - יש תקופות שמצבינו הכלכלי על הפנים ויש תקופות שאנחנו צפים - אבל יש משהו בלתת לאחרים - שעושה הרגשה טובה. חבל שיש אנשים שלא יודעים לקבל.

למעלה