למה אגדות

• פותח הנושא max2k
  • פורסם בתאריך

max2k

New member
למה אגדות

כשהאחים גרים (או האנס כריסטיאן אנדרסון) פירסמו את הספר שלהם האנשים טענו שהם לא מתאימים לילדים. אולי הם צודקים? האגדות שילדים גדלים איתם כוללים אפקטי פחד: בינהם מכשפות מכשפות מפחידות (שבהצגות כדיי לעדן אותם הופכים אותם לשלומיאליות) זאבים וכדומה, האגדות גם מציגות סטנדרטים גבוהים שלפעמים הם כמעט בלתי אפשרים להשיג (סינדרלה העניה היא אוטומטית יפה שהופכת לנסיכה.) אז למה אנחנו מספרים אותם? כי הם מפתחים את הדימיון ומהנים. אין לזה פואנטה סתם רציתי לדעת מה דעתכם (ולעורר קצת את הפורום)?

ej2dj

New member
אה...

יש משהו בדברייך....אני חושב שממעיטים בערך של יכולת פיתוח חשיבה של ילדים, ובגלל זה נותנים להם אגדות שהכל בהם הוא אוטומתי, לא מציאותי, או מפחיד. אבל יש הוחכות שילדים מבינים הכל, מאלימות, ועד אטימות של חושים..... וכן, את צודקת, הפורום הזה דיי מת זמן האחרון *שיעול-עידן*

scooby4

New member
הנה תשובה יותר מדוייקת...

אני יותר יודע על האחים גרים אז אני אפרט עליהם: האחים גרים כתבו אגדות עם. כמו כיפה אדומה וכאלה... אבל האגדות עם האלה לא היו תמיד נגמרות בסוף טוב, והם היו עם פרטים מפורטים של רצח וכו´... אז ככה המבוגרים בעם קיבלו את האגדות האלה. אם תחפשו טוב באינטרנט תוכלו למצוא את הגירסא האמיתית של כיפה אדומה, בה יש פירוט מדוייק של הזאב אוכל את הסבתא, ופירוט איברי גוף שונים כמו מעיים וכו´. (וד"א, לא היה צייד שהציל את המצב בסוף.) אבל אז הייתה בעיה, איך ילדי העם ידעו את האגדות האלה ? כי הרי אף אחד לא רוצה לחנך ילדים בפרטים מזעזעים. אז האחים גרים פתרו את הבעיה. הם שכתבו את כל האגדות שלהם מחדש ופירסמו אותן, במיוחד לילדים. כך שיהיה מוסר השכל, בלי ספרות פסיבית, ולא חינוכית.

max2k

New member
זה ידוע

גם בת הים הקטנה הרי מתה בסוף. אבל התכוונתי לעובדה שגם המצונזרות מכילות דמויות ואירועים שלא מתאימים לילדים.

scooby4

New member
הנה התשובה השניה שלי אליך מקס...

קח לדוגמא 2 גרסאות של כיפה אדומה, גירסא שהיא לא מצונזרת, וגירסא שהיא מצונזרת, אבל עדיין מבטא את מה שהיא רוצה להביע, במילים אחרות - לילדים. לא מצונזרת: "...והזאב ניגש אל הסבתא, הכניס את ראשו לתוך פיו והכל ללעוס ולטרוף. הדם השפריץ לכל הכיוונים, מרב שכעס על כיפה אדומה שלא התייחסה אליו. הוא הפשיט את בגדיה, אנס וטרף, אנס וטרף." (ואני מצטער לכל חברי הפורום שכתבתי את זה
) מצונזרת: "...והזאב ניגש אל הסבתא, ובלע אותה במהירות. ניגש לארון, לקח את בגדיה הרגילים, ושכב במיטה וחיכה לבואה של כיפה אדומה עם המתוקים הטעימים." וד"א, פעם פירסמו פה את הגירסא האמיתית של בת הים הקטנה... זה לא רק שהיא מתה בסוף, זה משהו עם סכינים ברגליים שלה, לא זוכר כל כך... - למי שיש זמן וכח, בבקשה לחפש, דיסכסנו על נושא דומה לזה פעם בפורום.

Me 4eVer

New member
../images/Emo5.gif

לא יודעת מה איתכם, אבל אני הייתי מעדיפה לא לשמוע על זה בשנות השיא שלי..
(גילאים 5-7 ככה..
)

max2k

New member
הסכינים-

כל דריכה שלה תהיה כדריכה על אלף סכינים חדים ביותר. האמת יש לי את הספר לידי, אני אבדוק לעומק

max2k

New member
אבל זה לא משנה

בכל הגרסאות מובאים הרעיונות של הפחד והקריצה לקאניבליזם (אחרי הכל זאבים אמיתיים לא מדברים.)

Idan91

New member
ע-לק!!! ../images/Emo187.gif

יו!!! איפה מצאת את זה??? ובקשר לבת הים הקטנה, זכור לי שדיברנו על זה, אבל לא פירסמו ממש נוסח שלם, אלא רק קיצרו ואמרו מה היה..

Me 4eVer

New member
נראה לי..

שיש את המלא במאמרים של דיסני.. או באחד הטאגליינים.. לפחות היה..!

מרב881

New member
היא תסבול

בכל צעד כאילו היא דורכת על אלפי סכינים או משהו כזה... זה גם נגמר כשהנסיך מתאהב בנסיכה אחרת ומנשק אותה ואז בת הים הקטנה הפכה לקצף הגלים. או משהו כזה...

StooSh²°°³

New member
אתם יכולים

לשים פה סיפור,או קישור ,או אתר עם הגירסאות האלה? תודה מראש

ד ג י

New member
בבת הים הקטנה בסוף

היא הורגת את הנסיך והופכת לקצף גלים

max2k

New member
אם אני לט טועה

הגלים זה אחת מהגירסאות המצונזרות יותר. או שאולי הגירסא המצונזרת יותר היא שהיא עולה לשמים. בקיצור בניגוד למה שדיסני ניסה לדחוף לכם, אריאל הקטנה והחמודה שלנו מתה מוות לא מזהיר.

StooSh²°°³

New member
עד גירסא נקודותים../images/Emo6.gif

קודם כל קחו בחשבון שאין לי מקלדת אז אין סימני פיסוק טוב אי שמעתי שבת הים עפה עם בועה שמים

ej for all

New member
מישהו הראה לי פעם

בספריה של הבית ספר שלי את אגדות האחים גרים הלא מצונזרות, והיו שם דברים איומים. ובת הים הקטנה הופכת לקצף הגלים, אם אני זוכר נכון

scooby4

New member
לא יכול להיות...

בת הים הקטנה זה של האנס כריסטין. גם הברווז המכוער, ועוד מלא...

למעלה