למה אין אתר בעברית שמוקדש כולו לאבלוציה

למה אין אתר בעברית שמוקדש כולו לאבלוציה

עשיתי חיפוש במנוע חיפוש ולא מצאתי אתר כמו זה לדוגמה
Understanding Evolution

וגם האתר הזה
Evolution Documentary

יש שם הרבה סרטים שטוב לתרגם
האתר צריך לכלול גם תשובות לטיעונים של הבראתנים

Sophalin

New member
בגלל שבעוד

שהאתרים שאתה מציג פונים לכמה מליוני אנשים, אתר בעברית יפנה למאות אנשים אם לא אלפים בלבד...

Sophalin

New member
שוב

זה עניין של היצע וביקוש

זה לא שאין לך אתרים בעברית או סרטונים בעברית שמסבירים את האבולוציה הם פשוט מעטים יותר
באנגלית יש לך המוני אתרים שמוקדשים לנושא ולכן באופן טבעי יהיו אתרים איכותיים וטובים יותר ובארץ פחות

כנל לגבי ערוצי יו-טיוב. קיימים כאלו בעברית אבל מעט יחסית כי הביקוש לתכנים בעברית הוא קטן יחסית (בעיקר במדעים)

טוב לפחות הפורום הזה קיים והוא מאוד פעיל

אז אני מאחל לך לכול חברי הפורום שימשיך להיות פעיל

Sophalin

New member
תגובה

הוא ימשיך להיות פעיל לפחות עד שהממשלה תחליט לסגור אותו בהשפעת ש"ס (בטענות מצוצות כמו למשל שהוא עובד בשבת)

באופן יחסי

תנסה לחשוב :
כמה אחוזים מאוכלוסיית העולם יודע עיברית ברמה טובה , אינטליגנטי , ואיננו יודע אנגלית ?

וכמה אחוזים מאוכלוסיית העולם יודע אנגלית ברמה טובה , אינטליגנטי , ואיננו יודע עיברית ?

מה היחס בין 2 המיספרים שקיבלת ? אחד לאלף במקרה הטוב , אחד לעשרת אלפים אלפים במקרה היותר סביר .

אם אתה תראה את מצב עגום של האבולציה בישראל

למה אני מבקש את זה שם לב לקישרים הבאים
[URL]http://www.evolution.co.il/[/URL]
אתר שקורא לעצמו אבולציה אבל זה בעצם אתר אכסון אתרים
כתבה במעריב
בתיכונים כבר לא לומדים על האבולוציה
כתבה בהידען
רק 515 תלמידים נבחנו בשנה האחרונה על האבולוציה בבגרות בביולוגיה
אני לא יתפלא אם ישאלו תלמדים מה זה אבולוציה והם יגדו שזה אתר איכסון אתרים

אני מורה לביולוגיה והפסקתי ללמד אבולוציה השנה מזה שנים רבות לא לימדתי אבולוצה לצערי. ראיתי במקצוע הזה שליחות חינוכית והיה לי חושב שהתלמידים ידעו משהו על כך. השנה לא יכולתי ללמד כי אין ספר ראוי לשמו. בשנים קודמות היה ספר נוח לקריאה ( אבל לא מספיק טוב), אבל עזר לי מאוד בשיעורים ובעיקר לקריאה בבית. הייתי משלימה מתוך "הכוחות המניעים את האבולוציה" של דוד וול וגם "מדרווין עד הדנ"א" של דן גראור. השנה הספר לא יוצא יותר לאור ואזל.התוכנית היא בהשקפה דרוויניסטית ואינה מקיפה את כל התיאוריות. בעבר לימדתי גנטיקה בהרחבה ואז אבולוציה ממש הסתדרה יפה עם גנטיקה וחוק הרדי וינברג. אולם הפסקתי ללמד גנטיקה, כי זה יותר מדי קשה לתלמידים . על כן בלי רקע טוב בגנטיקה, הוראת האבולוציה היא קצת תלושה. לא רקע טוב ומתחבר בגנטיקה, האבולוציה אינה מושכת לב והתלמידים לא ממש אוהבים את זה.

כדי להחזיר את המקצוע לבמה, צריך לתת השתלמויות רציניות וגם לחבר ספר עזר טוב למורים ולתלמידים. אולי זה יעזור, לא בטוח. אני חושבת שהמורים לא מלמדים את המקצוע כי הוא תיאורטי מידי "באוויר". אני הייתי משלימה טבלאות ואפילו גרפים מתוך הספר של וול, אבל זה ספר קשה ורוב המורים לא מכירים אותו.

אני חייבת לציין שלדוגמא בפיסיולוגיה יש ספר טוב ורציני וגם באקולוגיה, כך שיש אפשרות להוציא לאור ספר אבולוציה. יש ספר נוסף חדש יותר, שהוא בעצם חוברת, אבל לא התחברתי לזה ולמרות מאמצי , חשתי שאיני יכולה ללמד מתוך החוברת הזו.

22ק ו ס ם

New member
ניסית להשתמש בספר השען העיוור?

שם אין בכלל גנטיקה ונוסחאות מסובכות. אני דווקא חושב שאפשר ללמד אבולוציה בלי מתמטיקה מסובכת ויש לא מעט ספרים באנגלית ואתרים שעוזרים בזה. אני מבין שזה מסובך יותר כשאין ספר בעברית אבל לא חסר מידע שאפשר לבחור ממנו.

זה כל העניין, כנראה שלא הסברתי את עצמי לא היתה לי בעיה להשתמש בעצמי בספרים. הספר של דוד וול הוא מעולה מעולה, אין מילים. גם הספר של דן גראור בהוצאת האוניב' המשודרת ( מי שלא קרא, שישיג, ספר חובה!). הייתי צריכה ספר לתלמידים. זה מארגן אותם בשיעור. לא היתי בונה את השיעור על הסבר, אלא הספר שימש לכך שהתלמידים היו חייבים לעיין בו תוך כדי שיעור, כי בבית הם ממילא אינם קוראים ( רק למבחן). בשיעור הם נאלצו לעיין. דף שלא פתחנו בשיעור ולו רק לקרוא את הכותרת ( בספר טוב גם הכותרות חשובות) או התמונה - לא נחשב. הספר עזר לי מאוד בארגון השיעור, . בשנה הראשונה העברתי את המקצוע בלי ספר כלל , כי עוד לא היה כזה. לי לא היה קל ובשנה האחרונה- ויתרתי.

מאחר שאבולוציה מתבססת מאוד על גנטיקה ועל הסטיה מעיקרון הרדי וינברג ( הפרת שווי משקל), כלא מדברים על גנטיקה- המידע הוא הנטמע באמת ויכולת החשיבה - הם בהתאם. בשנים שלימדתי גנטיקה, רמת ההוראה שלי במקצוע אבולוציה, היתה גבוהה ביותר. הם יכלו להבין ניסויים שעשו ותהליכים שקרו ולהסבירם מבחינה אבולוציונית. אבולוצה זה לא רק תורת דארווין.

בשנים שלא לימדתי גנטיקה, גם יכולת הניתוח של התלמידים ירדה. הם ידעו לדקלם תשובות דומות לשאלות דומות. אם משהו היה חריג, הם כבר התקשו.

אם יש אינטרס למשרד החינוך להגביר את לימודי האבולוציה אז צריך להקל על המורים ולכתוב ספר צבעוני ורציני. מורים לא צריכים להמציא את הגלגל.

אני עדיין חושב שצריך לנסות להקים אתר על

אבולציה בעברית או לתרגם אתר באנגלית

אתר על אינו מחליף ספר התלמידים צריכים להחזיק ספר, משהו חומרי וללמוד לקרוא מספר. הספר צריך להיות בשיעור, לא רק בבית. הספר צריך להיות תואם לסילבוס של הקורס.

לעצמי נעזרתי בספרים רבים אבל אף אחד מהם לא עזר לי לארגן את ההוראה כמו ספר הלימוד שמתאים לדרישות משרד החינוך. היום זו לא בעיה למצוא חומר רב באבולוציה, זמין ומיידי. הבעיה היא שאין ספר לימוד להוראה בכיתה. נכון שבשיעור לא צריך להסתמך בעיקר על הספר, אבל הספר- הטקסט, התמונות, הטבלאות, התרשימים, הם הציר המרכזי של השיעור. אם לא פותחים ספר בשיעור, התלמידים לא יפתחו גם בבית, ואם ירצו לפתוח לקריאה לפני המבחן, הם יהיו אבודים! הם לא יקראו ספר שלם לפני המבחן, כמובן . רק ספר שקצת רפרפנו בשיעור יעזור.

ולגבי השען העיוור, הוא טוב , אבל אינו עונה על כל דרישות הקורס. לנו אגב לא היה לוח אינטראקטיבי בכיתות העליונות. יתכן שכאשר יתקינו לוח כזה, הצורך בספר יפחת. אבל אז המורים יצטרכו להקדיש המון המון זמן לתכנון כל שיעור ושיעור. אם משהו קורה למחשב, הלך השיעור.

22ק ו ס ם

New member
ניסית להשתמש בספר השען העיוור?

שם אין בכלל גנטיקה ונוסחאות מסובכות. אני דווקא חושב שאפשר ללמד אבולוציה בלי מתמטיקה מסובכת ויש לא מעט ספרים באנגלית ואתרים שעוזרים בזה. אני מבין שזה מסובך יותר כשאין ספר בעברית אבל לא חסר מידע שאפשר לבחור ממנו.

למעלה