למה אין לי חלומות צלולים?

dorit916

New member
למה אין לי חלומות צלולים?

היי!
חזרתי לתרגל את שיטת החלומות הצלולים כבר מסוף אוקטובר(זה שיטה שאני כבר מכירה שנים אבל לא תמיד התמדתי)הפעם לקחתי את זה ברצינות וחוץ מחלום אחד צלול שהיה לי בסוף אוקטובר שגם לצערי התעוררתי ממנו לאחר כמה דקות אין לי עד עכשיו שום חלום צלול!

יש לי יומן חלומות ליד המיטה שאני רושמת בו חלומות ואפילו הבזקי חלומות שאני זוכרת מהלילה.
אני עושה בדיקת מציאות כמה שאני יכולה.אני עושה בדיקת מציאות במחשבה שאני מסתכלת מסביב ושואלת את עצמי איזה מקסימום חצי דקה מה אני עושה כאן ואם יש משהו מוזר וכו...(האם זה בסדר לעשות בדיקת מציאות שאני פשוט מסתכלת על כפות ידי ותוהה אם זה חלום, צריך להוסיף עוד אלמנטים)
בקיצור,האם אני עושה משהו לא נכון, למה לא הולך לי?

ravehor

New member
מבאס אבל ככה זה

קודם כל תוודאי שאחרי כל כך הרבה זמן את לא לוקחת את בדיקות המציאות כמובן מאליו, כל בדיקה צריכה לכלול פקפוק אמיתי במציאות, וכדאי גם לגוון לפעמים את שיטות הבדיקה.

יש עוד אפשרות שמצאתי יעילה: בזמן האחרון השכן מלמעלה התחיל במהלך הבקרים לגרור רהיטים בצורה שעושה הרבה רעש. בהתחלה זה עצבן אותי כי זה לא מאפשר לשקוע בשינה עמוקה, אבל מצד שני מצאתי שזה בדיוק המצב שמעודד חלומות ארוכים ומפורטים, חוויות שקשורות לחלימה צלולה - וגם מאפשר לזכור אותם טוב עקב ההתעוררויות התכופות.

נסי משהו דומה עם שעון מעורר שמצפצף כל כמה זמן, עדיף אפליקציה שמשחקת עם העוצמה של כל צפצוף ומאפשרת לו להיכבות לבד כדי שזה לא יעיר אותך יותר מדי.
מן הסתם זו שיטה ידועה ולא משהו שאני המצאתי, אבל כן הופתעתי מהיעילות שלה - גם אצלי אם אני לא כותב יומן או מבצע בדיקות מציאות, אני לא אזכור שום דבר ובטח שלא יהיו לי חלומות צלולים. ובכל זאת עם הזרז הזה אני זוכר חלומות מפורטים בכל בוקר, ולפעמים יש גם חוויות שקשורות למודעות, כמו התעוררויות כוזבות או דיבור על חלומות בזמן החלום. אז אני מניח שאם אתחיל להתאמן בחלימה צלולה השילוב הזה יהיה אפילו עוד יותר אפקטיבי, ואין סיבה שזה לא יעבוד גם עבורך.

החסרון היחיד הוא שכמו שאמרתי, אחרי זמן מה זה יכול להתחיל לעלות על העצבים שיש משהו שמעיר אותך כל כמה דקות. אבל היי - לפחות את תוכלי להפסיק אם זה ימאס לך
.

dorit916

New member
שאלה בקשר לבדיקת מציאות...

היי שוב
יש לי איזה קופסה שיש לי בחדר אז כל פעם שאני מסתכלת עליה זו הבדיקת מציאות וזה מספיק? או שאני צריכה להסתכל עליה ואז להסתכל מסביב ולשאול את עצמי בראש אם זה חלום או מציאות, זו בעצם הבדיקה המלאה?
תודה , אשמח לתשובה

וולפהרט

New member
לשאול את עצמך

אם זה מציאות או חלום?
לא הבנתי איך זה אמור לעזור.
את בעקרון צריכה להאמין שאולי את בחלום ולאמת את זה ע"י בדיקת מציאות. את יכולה גם לפני או אחרי הבדיקת מציאות יכולה לחשוב על מה היית עושה עכשיו אם את מגלה שזה חלום. זה יעזור לך להתמקד כשתגלי שזה כן!

dorit916

New member
בדיקת מציאות שלי כרגע...

היי!
כרגע הבדיקת מציאות שלי היא להסתכל על כפות הידיים ולבדוק שיש 5 אצבעות בכל יד ,האם זה מספיק או שאני צריכה להסתכל על כפות ידיי ולשאול את עצמי אם זה חלום או מציאות או שמספיק להסתכל ולספור אצבעות?

תודה!

וולפהרט

New member
שוב

לא הבנתי את שאלת ה: "האם זה חלום או מציאות?" הרי ברור שבצורה הזו תמיד תחשבי שאת במציאות, גם כשאת בחלום.
האם את סופרת פעם אחת את האצבעות? נסי לספור שלוש פעמים, ובין לבין להסיט את המבט. את יכולה גם לעשות בדיקה כזאת עם שעה או כיתוב, שלוש פעמים לקרוא, עם הסטת המבט בין לבין, ואם השעה\הכיתוב משתנים- את בחלום.
בדיקות מציאות עובדות באופן שונה לאנשים. אם הרבה זמן ניסית בדיקה אחת, נסי להחליף לאחרת, או לעשות אחת אחרי השניה.
יש גם בדיקת מציאות שבה את מנסה לשחזר איך הגעת למקום שבו את נמצאת, ללכת אחורה בזכרון עד לרגע שבו קמת בבוקר מהמיטה, אם זה חלום, תתקעי מתישהו, תגלי שאת לא יודעת

dorit916

New member
אומנם אין לי עדיין חלומות צלולים אבל יש משהו חדש שקורה...

היי!
לצערי עדיין לא היה לי חלום צלול ( חוץ מפעם אחת והתעוררתי ממנו אחריי כמה דקות,מאז שחזרתי לתרגל את השיטה לפניי כחודשיים כמעט) אבל יש לי קטע חדש ששנייה לפניי שאני נרדמת אני לפעמים מרגישה שהנה אני נכנסת אוטוטו לחלום במין מצב בניים כזה ואז אני מאבדת את המודעות ונרדמת רגיל.
יש לכם איזה עצה איך לנסות מהמצב הזה להגיע לחלום צלול, פשוט "להחליק לתוך החלום"...ניסיתי לדמיין את עצמי מסתובבת או לדמיין איזה שיר ולהתרכז בו, מה אתם אומרים?

תודה, אשמח להכוונה!

וולפהרט

New member
לדמיין פעולה חוזרת על עצמה

כמו עליה במדרגות, וכל הזמן להזכיר לעצמך משהו כמו "אני בחלום" או משהו אחר, מלל פשוט

למעלה