למה אין שלום עם סוריה ??????

• פותח הנושא mb72
  • פורסם בתאריך

mb72

New member
למה אין שלום עם סוריה ??????

אין את הסיפור עם המקומות הקדושים. לסוריה משטר יציב . זה יחליש את החיזבלה .או שיהיה שלום עם לבנון תמורת ויתור על שטח בגודל מגרש כדורגל . זה הרבה פחות שטח להחזיר מסיני . זה יוריד מהלחץ למדינה פלסטינאית. זה ישפר את היחסים עם העולם הערבי . זה יהיה מעולה לכלכלה . יהיה אפשר לינהוג מי ולאירופה . יבואו יותר תיירים גם. הם תומכים כרגע בטרור ,אבל גם כשסעדת הודיע שהוא נוסע לישראל עראפת ישב באותו אולם.... אז למה לא???

trigotrigo

New member
שלום עם סוריה לא ישפר דבר, כרגע.

את החיזבאללה זה לא יחליש. זה רק ימנע מישראל להגיב על תמיכה סורית בחיזבאללה, כי הכל נעשה "מתחת לפני השטח" ולא באופן גלוי; הסכם שלום עם סוריה רק יחליש את ישראל מול חיזבאללה. הרבה פחות שטח מסיני? הגודל לא קובע! לרמת הגולן חשיבות אסטרטגית הרבה יותר גבוהה מסיני. יוריד לחץ למדינה פלשתינית? אינך מבין שמדינה פלשתינית בשטחי עיו"ש היא בלתי נמנעת, וחייבת לקום במועד זה או אחר? מדוע לדחות את מה שברור מאליו? היחסים עם העולם הערבי יכולים להיות טובים גם ללא הסכם שלום. ראה לדוגמה את קטאר, מרוקו ותוניס. מעולה לכלכלה. איך בדיוק? מה סוריה יכולה לתת לנו שאנחנו לא יכולים לקבל משאר העולם? לנהוג מכאן לאירופה.. פחחח עדיף לי להשקיע חד פעמית בטיסה מאשר בכל הוצאות הנסיעה מכאן ועד עולם. גם אם יש כאלה ש"מתים" לנסוע קרוס קאנטרי, לעשות שלום עם סוריה בשביל זה הוא מניע אידיוטי. יבואו יותר תיירים. זה לא נכון בכלל. כמות התיירים הנכנסת לישראל אינה תלויה כלל ביחסים עם סוריה.

mb72

New member
מצרים תומכת בחיזבאללהלמהיש כבר מדינה בעזה צרי

את החיזבאללה זה לא יחליש. זה רק ימנע מישראל להגיב על תמיכה סורית בחיזבאללה, כי הכל נעשה "מתחת לפני השטח" ולא באופן גלוי; הסכם שלום עם סוריה רק יחליש את ישראל מול חיזבאללה. מצרים תומכת בחיזבאללה ??? הגודל לא קובע! לרמת הגולן חשיבות אסטרטגית הרבה יותר גבוהה מסיני. למה??? אינך מבין שמדינה פלשתינית בשטחי עיו"ש היא בלתי נמנעת, וחייבת לקום במועד זה או אחר? מדוע לדחות את מה שברור מאליו? יש כבר מדינה בעזה צריך לחכות לתהליך חילון ביוש. מעולה לכלכלה. איך בדיוק? מה זאת אומרת?? פחות כסף לצהל, מסחר, תיירות, וכולי לנהוג מכאן לאירופה.. פחחח עדיף לי להשקיע חד פעמית בטיסה מאשר בכל הוצאות הנסיעה מכאן ועד עולם זה גרוע להיות במצור. יבואו יותר תיירים. זה לא נכון בכלל. כמות התיירים הנכנסת לישראל אינה תלויה כלל ביחסים עם סוריה. כי הם יוחלו לינהוג מתורקיה.

trigotrigo

New member
איפה אתה רואה מצרים?

מה עניין שמיטה להר-סיני? אגב, אתה לא במצור. אתה יכול לנסוע לירדן ומצרים. אנחנו לא כלכלת אי, כמו שFasz משום מה קבע פעם. תיירים לא ינהגו מטורקיה לכאן. זה לא משתלם.

Fasz

New member
אנחנו לא?

אתה באמת יכול לנסוע עכשיו לקהיר, ולהעביר דרך מצרים סחורות לרחבי העולם? או אולי שמא, דרך ירדן?
עתה אתה אף מטיל ספק באכסיומות כלכליות? מה יהיה?

trigotrigo

New member
אה, שכחתי, הנפט שלנו משוגר לכאן

באמצעות טכנולוגית הדור השלישי... וואלה לא שמתי לב.. מצטער!

Fasz

New member
על מיכליות שמעת? או שמא אתה חושב

שהנפט מגיע אלינו ממצרים וירדן? קרא שוב את ההגדרה המדויקת ל"כלכלת אי", אשר הבאתי עוד בשרשור הקודם. דגש על:"היבוא והיצוא של מדינת ישראל נעשים בים או באוויר ולא ביבשה בגלל המצב הגיאו-פוליטי.."

Fasz

New member
בחלק נכבד המקרים, אגב,מדובר בכלל על

דלק מזוקק, ולא נפט.

trigotrigo

New member
אז חבל מאוד שזה מה שאתה חושב,

כי סחורות אכן עוברות מעבר לגבול. צר לי שבמקום לטעון אתה מנסה להעליב אותי אישית, באמת שצר לי. אני מבקש לא לגרור את הדיון הזה, הוא לא מכבד את שנינו.

Fasz

New member
היכן ניסיתי להעליבך אישית?

לא מדובר על סחורות בודדות העוברות לישראל ממצרים, ולאחר מכן רובן עושות את דרכן לשטחי הרשות (מצאת פעם בארץ תמרים מצריים שהובאו לכאן בייבוא ישיר?). מדובר על כך שרוב היבוא והיצוא של מדינת ישראל נעשים בים או באוויר ולא ביבשה בגלל המצב הגיאו-פוליטי. כך נוצרת כלכלת אי.

trigotrigo

New member
הממ, בוא נראה,

קראת לי בור, קראת לי פושע, לגלגת על החינוך שקיבלתי, וכל זאת בשביל מה? לא בשביל משהו חשוב, זה בטוח.

חוסני זעים

שמעת פעם את השם חוסני זעים? טוב, מסתבר שלסורים יש מסורת ארוכה של הושטת יד לשלום כלפי ישראל, כבר בשנות החמישים הם הציעו לישראל חוזה שלום אלא שבן גוריון העדיף לחכות ולראות האם כדאי לעשות 'עסקים' עם המשטר הסורי. ייתכן שאסד לא רציני וייתכן שכוונותיו אינן טהורות, אולם אם יסתבר שהוא באמת רצה שלום, כפי שרצה סאדת לפני מלחמת יום הכיפורים, ואנחנו החמצנו את ההזדמנות, זו תהיה בכיה לדורות.

למעלה