למה אין MMA בארץ???

משה קיץ

New member
למה אין MMA בארץ???

שאלה זו מופנית לכולם ובפרט לאורי צבי ויניב שכן אלו מעורבים בצורה משמעותית בתחרויות זירה המשודרות בטלוויזיה. כמו איגרוף,קיק בוקס מואי תאי ועוד, MMA כיום הינו ענף ספורט לכל דבר. במדינות כמו יפן וברזיל הוא אף יותר פופלארי מהענפים שציינתי כמו גם מענפי ספורט אחרים. בארה''ב ואירופה הפופולאריות שלו גואה מיום ליום ויותר אירועים עם סיקור טלוויזיוני נרחב וכלל עולמי מהווים את מנת חלקו של ענף זה. אז למה בארץ לא??? לא נראה לי שיש בעיה לערוץ הספורט לשדר קרבות כאלו תוצרת הארץ.הרי הם שידרו כבר פרייד ו UFC בעבר. עם החוקים המתאימים אין הבדל לפי דעתי בין "האכזריות" שבענף זה לאגרוף למשל או לקיק בוקס,להפך באיגרוף 90% מהמכות מכוונות לראש ולכן זה אף יותר מסוכן(ומזיק לבריאות). מה ההבדל בלחטוף נוקאווט מאגרוף בעמידה או בקרקע? קרבות הfree fight במתכונתם הנוכחית,ממש לא מייצגים את הmma .והחוקים החדשים שגורסים שבעמידה מותר להכות בפנים ובקרקע אין מכות,מפלים לטובת הסטרייקרים.הרי המטרה בקרקע להגיע לפוזיציה עדיפה,לשלוט במצב לרכך עם מכות ולהכניע(או בעזרת מכות או חניקה/בריח). מעבר לכך השימוש בכפפות מגביל את היכולת של הגרפלר באחיזות(לדוגמא-קשה יותר להכנס לחניקה)והרי את המכות בקרקע לקחתם לו,אז מה נשאר(חוץ מהאפשרות של הסטרייקר להכות בכל הכח בלי חשש). לכן אם רוצים לערוך קרבות כאלו,זה צריך להיות במתכונת של MMA אמיתי,שלכל אסכולה יאפשרו להשתמש בכלים שלה. לפי דעתי הפופלאריות של "הזירה" הייתה עולה לאין שיעור אילו היה מוכנס ענף זה לרפרטואר. בברכה משה

dascalu jacob

New member
אני חושב שמשה בגדול צודק

הבעיה בקרבות MMA היא שלא יווצר מצב בו לקרב יעלו שניים שיחליםו ביניהם מהלומות ללא תכלית על הקרקע. הסיכון במצב כזה הוא באגרופים לראש למי שלא יודע קרקע. אם השניים ברמה טובה - הקרב יגרר לקרקע והוא פחות מסוכן מאגרוף או אגרוף תאילנדי. בסופו של דבר - אחריות מאמנים ושיפוט קפדני זה שם המשחק.

mickeym

New member
אין מספיק מקצועיים, זה די פשוט

את מספר הקבוצות הותיקות של BJJ (יותר מ-5 שנים למתאמן) אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת, וחוץ מכם אני לא התרשמתי שיש עוד הרבה מקצוענים בתחום הלחימה המשולבת (גרפלינג ועמידה) בארץ, פשוט כי הבום של ה- MMA הגיע אלינו שנים באיחור והוא עדיין משהו שמעט מאד עושים. תנסה לחשוב על קרבות MMA ועל כמות האנשים שיכולים להשתתף בהם? לדעתי מספר האנשים הרציניים באמת בארץ שיכולים לעמוד בקרב כזה היא קטנה. אחרים הם או חובבים או פנטזיונרים שמאמינים שהם יכולים לגמור קרב במכה אחת. ואחרים הם סתם חנונים אשכנזים כמוני.

משה כנס.......

אני אשאל את רענן, ואכתוב כאן את תשובתו. מחר בכל מקרה אני נוסע אליו הביתה לפלוש לספרית האגרוף שלו, ולשונרר משם דברים מענינים לפורום. יניב

broccoli

New member
מחזק ומוסיף

כשיהיו קרבות MMA, אז יתפתחו לוחמי MMA. כמו שקרה בארה"ב. ב-UFC-ים הראשונים מעטים היו מוכנים באמת. היום גם בליגות השוליות בארה"ב מראים יכולות מרשימות. בעיה שראיתי בקרבות ה-free fight בארץ, מעבר לחוקים המוזרים, היא השיפוט: שופטים של תחרויות אגרוף שפטו ב-free fight, והם לא היו טובים בזה כלל. עם שיפוט כזה יש חשש אמיתי לפגיעה מיותרת של המתחרים. דוגמה: לעיתים לוקח כמעט 2 שניות מהכניעה לבריח ועד שהשופט עוצר את הקרב (ומשחרר את הבריח), פחד אמיתי.

zoti

New member
מהם בדיוק החוקים כרגע בארץ

ותחת איזה איגוד נלחמים MMA ? כאן בטקסס כל הקרבות בזירה נערכים תחת הפיקוח של איגוד האיגרוף. רק לפני כמה חודשים שינו את החוקים ומתירים איגרופים לראש. עד אז ניתן היה להכות רק ביד פתוחה.

RoyceGracie

New member
ממה שאני יודע...

אפשר לעשות קרבות MMA בליגה של ג'ו ג'יטסו, יש שם רמה גבוהה מאד למדיי אבל הם לא מוציאים תחרויות גדולות כל כך ובתדירות נמוכה. אפשר בליגה המקצוענית, לעשות קרב FREE FIGHT, לרוב אלו קרבות ללא מכות כשאתה על הקרקע. אבל זה תלוי במתחרים ומה הם סוגרים לפני הקרב. המאמן מכרמיאל (שכחתי את שמו) אחראי על הקרבות מסוג זה בליגה. למרות שלא ראינו קרב כזה כבר כמה ערבי קרבות. יש את הליגה של לחימה משולבת (האיגוד של אורי צבי), אני לא יודע מה החוקים שם. בברכה

razcoren666

New member
מידע?

כמו שאמרו שכבר אמרו פה, יש ממש מיעוט של אנשים בארץ שמסוגל ומוכן לקרבות MMA אמיתיים, וכמובן אחת הבעיות היא של שיפוט. מצד שני גם ב UFC וגם ב PRIDE ההתחלה היתה ממש צולעת ולמרות זאת הענף התפתח בצורה מדהימה ולמרות הבעיות הראשוניות של שיפוט והגזמה בחוסר החוקים,(מכות מפשעה) לא זכור לי שום מקרה של פציעה רצינית בקרבות ה NBH. אני עוקב כבר הרבה זמן אחרי זירת ה PRIDE, אבל לא ידעתי שיש בכלל בארץ קרבות Free-Fight תחרותיים, מישהו יכול להפנות אותי למידע בנושא??

לגבי MMA

הבעיה אצלנו נובעת מהפחד שמשהו עלול למות בזירה. לכן אנחנו לא עושים קרבות בחוקים האלה. למזלנו יש את מורדי גלאם שהוא דואג לנו לקרבות בזירה שם FREE FIGHT בחוקים יותר קשים. יניב

razcoren666

New member
מוות??

פחד ממוות יש בכל פעילות וספורט, באיגרוף, מרוצים וכמעט כל ספורט אחר יש מקרי מוות, דווקא בגלל הרמה הגבוהה של הconditioning של הלוחמים מעולם לא היה מקרה אחד של מוות בקרבות MMA, אז זאת לא באמת סיבה מספיקה לא לערוך קרבות כאלו.

כל מארגן והשיקולים שלו.....

השיקולים של רענן טל המארגן של הזירה הם שלא לקחת את הסיכון הזה, דבר שאח"כ עלול להשליך על כל הענפים שמתחרים בזירה אצלנו. יניב

AmitNHB

New member
דוקא היה מקרה 1 של מוות ב MMA

בקרב לפני כמה שנים, נדמה לי ברוסיה או במקום אחר במזרח אירופה, יריב של איגור ווצ'נצ'ין מת כתוצאה ממכות לראש בקרב.

razcoren666

New member
איגור?

אתה בטוח, אני חושב שראיתי את רוב הקרבות של איגור כולל הרבה טורנירים אירופאיים קטנים, ולא שמעתי מעולם על יריב שלו שנהרג. למרות שאם יש מישהו שיכול לגרום למוות בקרב MMA לפני ששופט יספיק לעשות משהו, זה איגור ווצנצין....

AmitNHB

New member
תיקון טעות.

אם המידע שמצאתי נכון, זה היה נגד בחור בשם יפגני זולוטארפ ולבחור שמת קראו דאגלאס דדג'. הקרב נערך באוקריינה ב 98, וככל הנראה לבחור היו בעיות לב ולא היה לו אישור רפואי, ולכן מת לא יודע למה חשבתי שווצ'נצ'ין היה מעורב, כנראה בגלל שזה היה באוקריינה...

AmitNHB

New member
לדעתי.

מכיוון שהאיגרוף פשוט הרבה יותר מצליח מ MMA כיום ברמה העולמית, "הזירה" מעדיפה יותר להתמקצע באיגרוף. תקנו אותי אם אני טועה, אך אחוז קרבות האיגרוף מכלל הקרבות ב"זירה" עלה בשנה האחרונה. בכל הנוגע לקארטה או איגרוף תיאלנדי, הניסיון כבר קיים לעומת MMA - ספורט חדש יחסית בעולם ובואדי בארץ, ולכן יותר קל לשלב קרבות קארטה\איגרוף תיאלנדי בתכנית, אך אם אני מבין נכון, המטרה העיקרית כרגע היא לקדם את האיגרוף. אני לא רואה סיבה מוצדקת לחשוש מפציעה בזירה בקרב MMA יותר מקרב איגרוף או איגרוף תילאנדי.

AmitNHB

New member
מדוע אין MMA בארץ.

קודם כל אני מסכים עם כל מה שאמרת. הפציעות באיגרוף הן לא פחות, אם לא יותר חמורות מב MMA והסיבה לכך היא שבאיגרוף מכים בעיקר לראש וזאת עוד כאשר יותר קשה לתת נוק אאוט (בגלל הכפפות העבות ומיעוט האופצויות להתקפה) וכך יוצא שמתאגרפים חוטפים הרבה יותר מכות לראש. אני גם מסכים בהחלט שבקרבות ה FREE FIGHT בהן אין אפשרות למכות אגרופים לראש\פנים על הקרקע והכפפות עבות כמו (או כמעט כמו) באיגרוף יש חסרון גדול לגראפלרים והיתי רוצה לראות קרבות MMA ע"פ חוקי PRIDE\UFC בארץ אך אני בספק אם זה יקרה. מדוע ? מכיוון שבארץ יש שוק קטן מאוד לכל דבר, ומי שמתחרה בארץ בתקווה להפוך למקצוען ולעשות כסף בונה על חו"ל. לכן אם עליו לבחור בין MMA לאיגרוף, אין זה משנה מה יותר פופולרי כרגע או מה יהיה יותר פופולרי בעתיד בארץ, אלא מה המצב בחו"ל ולצערי (בתור חובב MMA), הספורט רחוק מלהיות פופולרי כיום כמו האיגרוף, ולכן יש בו הרבה פחות כסף. אמנם ביפן MMA הוא מהפופולרים ביותר וניתן להרוויח מאות אלפי דולרים לקרב ברמות הגבוהות + סכומים דומים מפרסומות אך בארה"ב (השוק הגדול באמת) MMA רחוק מלהיות "מייןסטרים" (שוב לצערי) והסכומים אותם מרויחים שם ב MMA לא רק נמוכים בהרבה מאיגרוף אלא אפילו נמוכים בהרבה ממה שמרויחים ב MMA ביפן. על אירופה כשוק ל MMA בכלל אין מה לדבר כרגע, ולכן מכיוון שהמציאות היא, שבאיגרוף אפשר להרוויח ברמות הבינוניות סכומים גדולים ממה שמרויחים ברמות הגבוהות ביותר ב MMA, מי שיכול לבחור, יעדיף קודם כל לנסות להצליח באיגרוף, וישאיר את MMA כאופציה שניה, אם בכלל.

razcoren666

New member
צודק, אבל

כמובן שאתה צודק בדרך שאתה מתאר את המצב המוכחי בארץ, אבל בסופו של דבר אנשים נפתחים לענפי ספורט ע"י ספורטאים ולא ע"י מקדמי מכירות. גם בארץ בקושי שמעו על ג'ודו, לפני ההצלחות שלנו בברצלונה, אבל עכשיו הג'ודו נהיה ממש "ענף ייצוא". בסופו של דבר אם יהיו מספיק אנשים עם רצון לחשוף את הענף לציבור, הדבר יקרה.

lironmarko

New member
לא תמצא לוחמי MMA עד ש..

ישלמו להם הרבה כסף .. יודע כמה עולה לעשות כתר בשיניים ? טיפול שורש 500 בנייה והכנה לכתר - 500 הכתר עצמו עוד 1300 שקל 2300 שקל זה הרבה בשביל להילחם ולשבור שיניים בקרב MMA בלי כפפות וזה מדובר על שן 1 :) תאר לך שזה כמה שיניים וכמה צלעות שבורות .. לירון

cronic1

New member
צודק לירון

כסף והרבה כסף קרבות כאלו הם קרבות גליאדיאטורים לחיים ולמוות עם פציעות קריטיות וממושכות

broccoli

New member
כסף זה לא העניין

1. האגרוף התאילנדי בארץ פורח גם בלי כמויות עתק של כסף. 2. קרבות MMA ברוב הליגות הם עם כפפות MMA, בחלק קטן מהליגות בלי כפפות ואז החוקים שונים (למשל בלי אגרוף לפנים - רק יד פתוחה). 3. לא בטוח כלל שרמת הסיכון של MMA גבוהה מאיגרוף או ענפים אחרים. ראו את המאמר המצורף - כנראה שבינתיים קשה להשוות את רמות הסיכון האמיתיות של MMA לספורטי קרב אחרים. דוגמה לנתון מקל ל-MMA: אין נוק-דאון (ברוב ליגות ה-MMA זה נחשב נוק-אאוט). זאת בניגוד לענפים בהם לאחר נוק-דאון (זעזוע מח), אפשר לקבל עוד אחד (ועוד אחד, ועוד אחד...)

למעלה