למה איפשרו ארצות ערב ליהודים לצאת

למה איפשרו ארצות ערב ליהודים לצאת

לישראל. למה איפשר השלטון בעיראק ליהודים לצאת ישירות לישראל ב 1950 ????? אך זה ייתכן, הרי הם ידעו שזה עומד לחזק את ישראל, אך זה ייתכן ??????

masorti

New member
נורא פשוט...

א. העיראקים נפטרים מאלמנט בעייתי באוכלוסיה. ב. הממשלה מרויחה הון (... היהודים שעזבו לא הורשו להוציא כספים ורכוש). ג. המהגרים יהיו עול נוסף על הכלכלה הישראלית הקורסת של תקופת הצנע.

בגלל הרכוש הרב של יהודי עיראק

בגלל הרכוש הרב של יהודי עיראק ויהודי בגדד בפרט. דרך אגב באופן רישמי הם כביכול יצאו לחופשה: באירן (מדינה ידידותית באותה תקופה הן לישראל והן לעיראק), יון, קפריסין, ספרד, צרפת וכו'... כשלמעשה יהודי עיראק, שלטונות עיראק, ומדינת ישראל יודעים את הבלוף שהם באים במטרה להגר לישראל ולא לחזור עוד לעולם לארצם שהייתה מבין קהילות הגולים עתיקת היומין הגדולה והמופארת שבהן.

הטענה הזו של כסף, לא יושבת לי טוב

לעיראק היה צבא ב 48 מול ישראל, היה ב 67 והיה גם ב 73 , וייתכן שהיה בלבנון ב 82 (בזה אני לא בטוח). עיראק לאורך כל הדרך, הצהירה עם כל הלב, שיש לחסל את מדינת ישראל ולהקים חזרה את פלסטין, אז אך ייתכן בשנת 1950 היא שולחת לישראל כ 150000 יהודים, מה שהפך את המשימה עוד יותר בלתי אפשרית. אפילו אם מדובר ברווח כספי ענק.... מוזר לי, כל העניין.............. כל כך בקלות ויתרו העיראקים על החלום שלהם להפיל את ישראל ?????? אפילו תמורת סכומי כסף ענקיים. מוזר, לא ?????

שינובי5

New member
יש הבדל בין מדיניות

מוצהרת למדיניות בפועל. עראק דאז רצתה להפטר מיהודים שלה, הושג הסכם. אל תבלבל בין עוינות מוצהרת באמצעי התקשורת למדיניות בפועל. אפילו משטרו של צדאם ניהל מעין מו"מ חשאי עם ישראל על חידוש זרימת הדלק בין כרכוכ לחיפה. חלק מהתשתית של קו זה מוכר לך כציר הנפט ברמה"ג.

טשאפק

New member
כסף תמיד עוזר

חוץ מזה, כמו שאמרו כאן, הם חשבו בטעות שהיהודים יהיו נטל ולא נכס על המדינה הקטנה והענייה.

למעלה