למה אי הבנות קורות בד"כ רק אצל ערבים ?

למה אי הבנות קורות בד"כ רק אצל ערבים ?

המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים מאפשרת לתלמידיה ללמוד לתעודת הוראה וגם לתואר אקדמאי בחינוך, אבל מי שנרשם ללימודי תואר בחינוך נקבע לו מסלול הכולל תואר ותעודת הוראה. לעומת זאת, בעל תואר אקדמאי הנרשם ללימודי תעודה לומד את משך הזמן לתעודה בלבד, משך הזמן הוא בהתאם וכנראה גם התשלום. קבוצת תלמידים ערבים שנרשמו ללימודי תעודת הוראה לבלי תואר אקדמי, שלמדו לתואר באוניברסיטאות בית לחם, ביר זית וכו', נזכרו לברר את מעמדם והוברר שבסיום הלימודים הם יקבלו רק תעודת הוראה כי המסלול שנרשמו אליו מיועד ללימודי תעודה בלבד.
הסטודנטים פתחו עכשיו בשביתה בדרישה לתת להם גם תואר בנוסף לתעודת ההוראה.

מאז תחילת הלימודים עברו כבר שנה וחצי, לא ברור איך אדם לומד שנה וחצי ולא עוצר לרגע לבדוק באיזה מסלול הוא לומד ? על מה הוא משלם למכללה בה הוא לומד ? איזו תעודה הוא יקבל בגמר לימודיו ? ואם בתום הלימודים היה מתברר שיקבל תעודה של משווק מורשה, למי היה פונה בטענות ? האם לא קיימת חובה על צרכן, במקרה זה סטודנט, לבדוק את כל הנקודות שבספק לפני ההרשמה ללימודים ולפני התשלום ?

מה אגיד לכם, מהכתבה עולות שאלות הגורמות לתמיהות רבות. אולי מישהו כאן בונה על כך שאם קבוצה של סטודנטים ערבים יתארגנו לשביתה ויטענו שמקפחים אותם, המכללה תתקפל ותתן להם תואר שהם לא זכאים לו וגם לא שילמו תמורתו ?

נראה לי שזו התארגנות להוצאת תואר מהסמינר

נראה שאחרי שלמדו שנה וחצי בסמינר במסלול לתעודת הוראה לאקדמאים, כי הם הרי הגישו תעודות סיום במכללות בגדה, שספק אם התארים שהן נותנות מוכרים בארץ, וגילו במשך הלימודים שבסמינר בית הכרם יש מסלולים נוספים, ובין היתר מסלול ללימודי תואר ותעודת הוראה. נראה לי שהחליטו לתפוס טרמפ ולטעון שזה מה שהבטיחו להם. הם לא הציגו מסמכים או קבלות על תשלום שכר לימוד עבור לימודי תואר ותעודה. אין לי ספק שאם היו ברשותם מסמכים כאלה הם היו ממהרים להגישם ולצרף צילומי אסמכתאות לכתבה. אבל כנראה גם כאן עובדת שיטת ״מצליח״, מקסימום לא יצליחו במאבקם.
הרי אם חושבים על זה, לימודי תואר ותעודת הוראה נמשכים 4 שנות לימוד ואילו לימודי תעודה לאקדמאים נמשכים רק שנתיים, והם רוצים שנאמין שהם כאלה פראיירים שלמדו שנתיים מתוך ארבע, שילמו לפי תחשיב של לימודים ארבע שנתיים, ורק כעבור שנה וחצי התפנו לבדוק באיזה מסלול הם למדו ???

Emile Zola

New member

לדעתי לבוגרי ביר זית צריך להעניק תואר דוקטור של כבוד.

כבוד המשפחה

אני אסביר לך

קודם כל לימודים זה דבר מורכב.

* אתה בוחר מקצוע.

* אתה צריך לדעת איזה סוג תעודה אתה מקבל.

* אתה לא תמיד חושב גם מה תעשה עם התעודה שתקבל.

לגבי ערבים יש עובדה מצערת. אני גם לא תמיד הצלחתי להבין . יכול להיות שיש שם או תמימות או הבדלי שפה.

אין לי מושג. אבל יש לעיתים קצר ממש לא מובן כשאני מדבר , אפילו עם חבר שלי המוסלמי הקרוב ביותר.

לא תמיד מצליחים להבין אחד את השני. לא יודע למה. מה שקרה עם הסטודנטיות לדעתי זה ממש מקרה מצער של אי הבנה גורף.

למעלה