למה אליפות ישראל בשבת?

למה אליפות ישראל בשבת?

מישהו יכול להסביר לי למה אליפות ישראל להתעמלות קרקע מתקיימת בשבת?
מתעמלות דתיות לא מוזמנות להיות חלק מהאיגוד?
אשמח לקבל תשובה...

Itgs

New member
לפי מה שאני יודע, ההתעמלות היא ב- 22

כלומר יום שישי בשעות הבוקר.

נושא סבוך

דיברנו על כך הרבה בפורום פעם.
בקיצור: פעם כל התחרויות בהתעמלות ללא יוצא מן הכלל היו בשבת, כמו ברוב ענפי הספורט האחרים (אתלטיקה, כדורגל וכו').
ואז הייתה מתעמלת אחת דתייה, והייתה דרישה לקיים את התחרויות ביום שישי. היו לכך המון התנגדויות (הבנות מפסידות ימי לימודים בבי"ס, אימונים, הרבה שופטות ראשיות לא יכולות להגיע ועוד). ואז הוחלט על סוג של פשרה- חלק מהתחרויות יתקיימו ביום שישי וחלק מהתחרויות ביום שבת.
כמו-כן, אושר למתעמלת דתייה לעשות תרגיל ללא מוסיקה (לא יודעת כמה זה עוזר...).
בכל מקרה אותה מתעמלת דתייה כבר פרשה מזמן, ולמיטב ידיעתי הנושא לא הועלה שוב ע"י אף אחד.
לגבי אליפות ישראל הקרובה: הוחלט שהתחרות תהיה על פני יומיים: ביום שישי הדרגות הגבוהות וביום שבת הדרגות הנמוכות.

bonbon27

New member
מסתמן כי...

ביום שישי יתחרו דרגות ה ו-ד וביום שבת ג-ב ואח"כ גוניור וסניור

הדוביבר

New member
ממש לא סבוך

זו התיתממות כמעט מעליבה.

למה צריך להעלות את הנושא שוב? למה צריך להיאבק מחדש כדי לזכות בהתחשבות לאחר שזו כבר הושגה ?
כשעומדים זה מלו זו - אי נוחות מול מניעת השתתפות (כשהתחרות מתקיימת בשבת) אנושיות והתחשבות - ייטו את הכף לטובת פיתרון הגורם אי נוחות, לכאורה, על מנת לאפשרהשתתפות בתחרויות שהן שהן אחד הדברים שנותנים לבנות את הכוח להשקעה והוויתור היומיומי שהן נדרשות לו לאורך השנה כולה.

מקווה שימצא פיתרון שיאפשר לכולן להשתתף
בברכה
אב׳של מתעמלת דתיה (אולי בגלל שהיא מסירה את הקרניים לפני שהיא עולה על הקורה, לא רואים זאת,
אבל מסתבר שלמרות שהמתעמלת הדתייה ש א ת י ו ד ע ת ע ל י ה פרשה מזמן, יש לפחות עוד אחת ואולי אחרות, דתיות/מסורתיות/שומרות שבת שמחייבות התחשבות מבלי להיאבק עליה מחדש...)

אמא לה3

New member
נושא שדובר עליו רבות...

מכירה את הנושא מקרוב..
כמאמנת שהתחזקה, אמנתי קב' של ליגה שבזמנו התחרתה בשבתות (גם ימי שישי בחורף, התחרויות נכנסות לשבת).
תקופה מסויימת הייתי שולחת מאמנות בצוות שלי שילוו את הבנות המתחרות אבל המצב הפך להיות בלתי נסבל עבורי. לצערי ויתרתי על אימון קב' מתחרות גם מהסיבה הזו.
היום אני מאמנת קב' של בנות דתיות, מקסימות ומדהימות בחוגים עממיים. אין לי קב' תחרותית להעביר אותן כי רב המאמנות התחרותיות בארץ לא ממש מעוניינות להכנס למלחמות עם האיגוד לגבי ימי התחרויות. הן אמרו לי זאת בפירוש. על פניו אפשר להגיד "יופי, הילדה תתעמל ותתחרה בהתחלה בדרגות הנמוכות, התחרויות ביום שישי מוקדם וכשהיא תגיע (אם היא תצגיע) לדרגות הגבוהות נראה מה יהיה.."
יש פיתרונות: שינה בוינגייט, התחרות ללא מוסיקה, אבל זה ממש "לא זה".
אני יותר ממסכימה איתך בנושא.
אין מקום בארץ למתעמלות תחרותיות דתיות (ואני מדברת על דתיות, לא חפיפניקיות) ואגב, מה יקרה עם בתך תגיע לגיל מסוים בו לא תתאפשר הופעה מול קהל מעורב?

ומה עוד

שאלת מה יקרה אם הילדה לא תוכל להופיע מול קהל מעורב.
אותי מעניין מה יקרה אם הילדה תגיע לרמה בינלאומית? והתחרויות בחו"ל יתקיימו בימי שבת וחג?

אמא לה3

New member
אני יכולה להכנס לדקויות

ולהגיד לך שלגבי תחרויות בחו'ל בשבתות וחגים זה נושא אחר שכן אם גויים מפעילים מוסיקה או כותבים (ציונים וכדו') זה בסדר (מותר אפילו לנסוע בתחבורה ציבורית בשבתות בחו"ל (שוב..גויים). אבל לא זאת הנקודה. זה כן מרגיז שדוקא בארץ אוכלוסייה שלמה בעצם "מנודה" מענף הספורט התחרותי בגלל סיבות כאלו.
תחרויות יכולות להתקיים בכל יום בשבוע, לא חייב שבת, אפשר שישי עד שעות מסויימות (בהתאם לכניסת השבת) אפשר ימי חמישי בקיצור, אם באמת רוצים אפשר למצוא פיתרון לכל דבר. המצב היום לא מאפשר לבנות דתיות להשתתף בענף התחרותי (אולי אולי בדרגות הנמוכות). חבל.
ואני אומרת שוב, אין כמעט מאמנות תחרותיות , אולי מלבד ירושלים, שמוכנות לעבוד עם המגזר הדתי ברמה התחרותית.

אמא לה3

New member
ועוד דבר..אולי הכי חשוב

אף אחד לא באמת בא בטענות כלפי הפורום או מי מחבריו. בסך הכל זה מקום לשפוך פה את הלב לגבי עיניינים שמציקים/מפריעים/משמחים/מרגיזים וטוב שכך. את הפורום קוראים מאמנים ומקבלי החלטות. אולי מי מהם ירים את הכפפה בנושאים המועלים כאן.

להרים את הכפפה

לא יודעת לאיזו כפפה התכוונת, אני בכל אופן פניתי לאיגוד, העליתי את הבעיה, קיבלתי יחס הולם והעניין טופל
לשמחתי הרבה, התחרות (לפחות של דרגה ג') תתקיים ביום שישי...

ede1

New member
לפי הודעות קודמות דרגה ג' בשבת, אז שווה בדיקה

נוספת.

איזו הודעה? ממתי? מאיפה?

לפי מה שאני ביררתי, עם גורמים שהם, לדעתי, מוסמכים, התחרות של דרגה ג' בשישי...

ede1

New member
לא מוצאת עכשיו, אבל היה

כתוב כי חלק מדרגות מתחרות בשבת וחלק בשישי. אולי לא הבנתי נכון ואולי כבר יש שינוי.
נועה כתבה כי תהיה הודעה השבוע לגבי תחרות זו

Reddish Father

New member
עדכון לגבי מועדי התחרויות

התכנון המקורי היה דרגות ה' וד' ביום ששי ושאר הדרגות ביום שבת.
אתמול עידכנו המאמנות את הבנות שביום ו' יתחרו דרגות ה' וג', ביום שבת יתחרו דרגות ד', ב' , ג'וניור וסניור.
אכן צוין שהשינוי נעשה כדי להתחשב בבנות הדתיות ובני משפחותיהן.

נשמע כאילו אתה מאשים אותי

אני בכלל לא נקטתי עמדה בעד או נגד תחרויות בשבת, רק שטחתי בפניך את הדברים אליהם אני מודעת, מה ששמעתי.
ואני גם כן יודעת במקרה על מתעמלת דתייה נוספת שמתעמלת השנה, אבל מעבר לזה ברור שאין לי מושג מבין כל המתעמלות מי דתייה, מי חילונית ומי כלל לא יהודייה. זה גם לא חשוב לי. ובכל מקרה גם אילו הייתי יודעת זה לא היה משנה כי אני לא שותפה בקבלת החלטות.
אתה שואל שאלות נוקבות, מעלה בעיות וטענות ומקווה שיימצא פתרון. הוספת גם ציניות (חשבת שזה יכול לעזור?). אני לא יודעת בפני אילו עוד גורמים העלית את הסוגייה ומי עוד הצטרף אליך, ועל סמך מה אתה מקווה שיימצא פתרון, מה שלא ברור לי, זה מה אתה מצפה מגולשי הפורום?

הדוביבר

New member
אני מאשים ? חלילה. משאיר זאת לאמין זולא

נעה שלום,
ראשית כל מה שנשמע או לא נשמע מקריאת דבריי,
הוא ככל הנראה תולדה של חוסר האינטונאציות במדייה הוירטואלית, המשאיר מקום רחב מדי לפרשנות שלא תמיד יש לה בסיס. לא נתכוונתי להאשים אותך או אף אדם אחר בדבר מה כלשהו.
בודאי שלא היה בדבריי כדי להטיל עליך אחריות להחלטה לקיים תחרויות בשב
ואפילו לא לארגונן בחוסר יעילות שגורר התמשכותן של חלק מהתחרויות המתקיימות בשישי, אל תוך השבת, שלא לצורך
(כן, שינה בוינגייט היא אפשרות כשאין ברירה. כבר עשינו זאת, אבל לא תמיד הדבר הכרחי, כשמגלים רצון טוב).

ההאשמה/אחריות היחידה שאני מטיל לפתחך היא זו שאת עצמך בחרת לתת לה מקום בכך שהצדקת, ולו במרמז,
את קיומה של התחרות בשבת בכך ש״ אותה מתעמלת דתייה כבר פרשה מזמן, ולמיטב ידיעתי הנושא לא הועלה שוב ע"י אף אחד״ .
ראשית, אין זה מדוייק, העניין הועלה, ובעבר (תודה על רוח השינוי שדיווחת עליה, מי יודע מדוע, מקווה שתימשך) זכה להתעלמות והתייחסות מזלזת.

את כותבת ״אין לי מושג מבין כל המתעמלות מי דתייה, מי חילונית ומי כלל לא יהודייה. זה גם לא חשוב לי״ - אם כך אל תשתמשי באי ידיעתך כהצדקה שגוייה למצב.

אני שב וטוען שאם בעבר נוהל מאבק בשם ועל ידי אותה מתעמלת ומקורביה ונקבעה מדיניות שיש בה פיתרון, ולו חלקי, הוא תקף בכל עת ואין צורך שכל מתעמלת דתיה חדשה תצטרך לנהל מאבק אישי חדש ולזכות בהתחשבות כמחווה של חסד.

גם אני, בדיוק כמוך, שטחתי בפניך ובפני שאר באי/ות הפורום את דבריי ותגובתי המתעמת עם חלקים מ ד ב ר י ך,
בודאי לא איתך באופן אישי ובוודאי לא תוך האשמה שלך במצב.
אם יצרתי רושם אחר - נא קבלי התנצלותי.
בתקווה לתחרות מוצלחת וספורטיבית
דובי

הדוביבר

New member
תשובות נוקבות לשאלות נוקבות

ראשית, אמיל זולא, לא אמין..

לעצם העניין:

יחסית למי שניסתה לצייר עצמה כ״שוטחת עובדות אובייקטיבית״, ותו לא,
יש בפייסקה החותמת את דבריך, נימה נחרצת של עמידה על הרגליים האחוריות (או שמא, פשוט ירדת לגשר ואילו הרגליים הקדמיות :)) כדי לתקוף את טענותיי, דרכי להביא לתיקונן ותכלית פריסת דבריי בפני גולשי/ות הפורום.

כדי שלא להיגרר שוב לאווירה מאשימנית.
אתייחס לדברים מבעד לשלוש השאלות הנוקבות שאת הפנית אלי:
1) על סמך מה אני מקווה שיימצא פתרון ?
על סמך העובדה, שלמרות המציאות הטופחת על פני, אני ממשיך להאמין ברצונם הטוב של בני ובנות אדם בעלי היכולת והרצון והיכולות לגלות חמלה ולמצוא פתרון של התחשבות ואופטימיות (אמונה שע״פ דיווחה של ״מי יודע מדוע״ שבה והוכיחה את עצמה בתגובתה של נציגת האיגוד עמה שוחחה).
2) מה אני מצפה מגולשי הפורום ?
לא מ צ פ ה , לכלום, א ל א ברוח אמונתי בבני/בנות אדם, ק י ו ו י ת י ל: הקשבה, דיאלוג, תמיכה ועידוד, תגובות מנוגדות ואולי אף דירבון לפעולה. לכל אלו זכיתי ואני מודה על כך, לכולם/ן. גם לך, נועה.
כן ציפיתי, שהדבר יהיה ברור ויזכה לתמיכה של מנהלת הפורום והופתעתי מאי הבהירות ואי ההסכמה.
3) האם חשבתי שהשימוש בציניות יעזור (בהשגת מטרותיי, אותן לא הבנת מלכתחילה...) ?
בהחלט לא, השימוש בציניות הוא טובת הנאה ילדותית וחסרת ערך פרקטי של ממש. אינני חושב שהבאתי אותה בעוצמות שיש בהן כדי לפגוע ברגשות, ושב ומתנצל אם יכולת האומדן הלקויה שלי הביאה לתוצאות אחרות.

דובי

שזה יכול לעזורבארץ למתעמלות תחרותיות דתיות (ואני מדברת על דתיות, לא חפיפניקיות) ואגב, מה יקרה עם בתך

ede1

New member
כאב הלב

קשה לי לראות את הזרקת השמות. בסך הכל פורום קיים בשביל לקדם בסופו של דבר תחום של התעמלות בכלל והתעמלות קרקע בפרט. במה הדיאלוג הזה מועיל?

כמו ילדים קטנים בארגז חו"ל, נעלבים ומפגיזים בחזרה. וסליחה על השוואה. כאב לי.
כבר שכחנו, אך בזמן האולימפיאדה נפסקו המלחמות, כי ספורט היא מעל זה.

ולגבי נושא של דתיות ושבת. כל אחד ואחת מאיתנו מעוניין לפתח את ענף ספורט זה, מקווה שתסכימו איתי. כתוצאה מכך חשיפה רחבה רק תועיל, לכן אולי שווה לעשות מאמץ ליצור תנאים למתעמלות דתיות לעסוק בספורט. אולי אי שם נמצאת המדליסטיס הבאה שלנו? מי יודע?

ושאלה חוזרת לנועה לגבי תוצאות...... הסקרנות הורגת אותי....

למעלה