למה אנחנו אוהבים את ויק?

מושמוש18

New member
למה אנחנו אוהבים את ויק?

אם לצאת מנקודת הנחה שלפחות רוב הצופים במגן אוהבים את ויק מאקי ורוצים שהוא "ינצח", איך אתם מסבירים את זה? אז נכון שהוא נלחם בפשע, אבל בדרך הוא מעקם את החוק בצורה פראית למדי. ולמה? אנחנו רואים הרבה שוטרים אחרים, גם בסדרה עצמה, שלוכדים פושעים אבל מכבדים את החוק תוך כדי. ואפילו אם זה מתבטא רק בפגיעה בזכויותיהם של הפושעים, זה מוצדק? הרי לכולם יש זכויות ולא תמיד מה שויק עושה עומד ביחס ישר למעשים של הפושעים. חוץ מזה, הוא גם פוגע בהרבה אנשים ובין השאר גם באלה שהוא אוהב - הוא בגד באשתו עוד לפני שהם נפרדו, ומי לא זוכר איך דני פוטרה בגלל הדקירה של ארמדיו. הרי באותה מידה היו יכולים לעשות תכנית על שוטרים "טובים", ולהציג את הדמות של ויק ברקע כשוטר רע - ובואו נודה על האמת, זה לא קשה במיוחד. אז מאיפה נובעת האהבה כלפיו? (אני גם מבקש בכל לשון של בקשה להימנע מספויילרים בשרשור הזה, לטובת אלו שצופים בפרקים בערוץ 3.
)

אתה אמרת את זה

יכלו לעשות אותו שוטר רע, אבל לא עשו אותו. הוא גם לא חצי רע, הוא פשוט לא טוב. לויק יש את השיטות הייחודיות לו, הוא עושה מה שהוא עושה בדרך מיוחדת, ככה שגם הדברים הרעים לא נראים לנו כל כך רעים. ובכל מקרה מה שויק לא עושה הוא שומר על אזרחי מחוז פרמינגטון, זה מה שחשוב.

אסף אא

New member
כן, אבל היו כמה מקרים שבהם ויק

וחבריו עשו מה שעשו לטובתם האישית בלבד, ראה דוגמה הכי גדולה - רכבת הכסף, או העניין עם דני. לפותח השרשור - שאלה בהחלט טובה. כשתהיה לי תשובה אני אענה...

עניין רכבת הכסף הוא די מורכב

הכסף היה כסף מלוכלך של ארמנים, כל העניין הזה היה לא חוקי. ויק והחברים מנעו מהכסף להגיע לידיים לא נכונות, זאת חצי עבודה..בערך. ככה גם הרצח של ארמדיו וההפללה הבלתי מכוונת של דני.

black27

New member
אכן למה?

גם אני תהיתי על השאלה הזאת ,למה לעזאזל אנחנו מזדהים עם ויק ורוצים שהוא יצליח?. הרי הוא עובר על החוק על ימין ושמאל(ולא רק מעקם) והוא גם רצח את השוטר ההוא(שזה מבחינתי הדבר הכי חמור שהוא עשה עד עכשיו,עם השאר אני עוד יכול לחיות). ובכן אני חושב שקודם כל זה בגלל שעמוק עמוק בפנים ויק הוא טוב ,הוא דואג לקבוצה שלו...הוא מוכן לעשות למענם הכל (כמו מפקד בקרב שאחראי על החיילים שלו) ולא רק לה הוא דואג זוכרים את הזונה ההיא והבן שלה (שהוא גם הלך לבדוק מה קורה איתו לפני כמה פרקים) ואולי זה קשור גם לעניין שהוא משחק לפי הכללים של הפושעים (שזה בעצם בלי כללים) ואז שני הצדדים שווים לדוגמה...להביא אנס רוצח לדין ולראות אותו מורשע בבית משפט ,במקרה הטוב או משוחרר עקב משהו טכני במקרה הרע, עדיין לא מספק כמו לשבור לו את כל העצמות ללא רחמים. או דוגמה שמתאימה לנו יותר ....לתפוס את המחבלים שאחראים לפיגוע בסיני ולראות אותם נכנסים לכלא ממש ממש לא יספק כמו לחסל אותם ואת כל החברים שלהם...... אחחח לו רק היינו יכולים לשלוח את ויק להלחם בטרור.....

דון גל

New member
ההודעה שלך גרמה לי לחשוב על זה

לעומק. האם אני אוהב את ויק? ואם כן, למה? ויק הוא פושע: הוא רוצח, הוא סחטן, הוא מפיץ סמים, הוא משדל לפשע ועוזר לפושעים אחרים להמלט מעונשם. למה מישהו אוהב אדם כזה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, זה משפחה. שהרי, אם משהו מגלה שאבא שלו רוצח, הוא לא פתאום מתחיל לשנוא אותו, למרות שהוא רוצח, נכון? נראה לי שהחיבור לויק, ההכרה באנושיות, אבהיות, והערכי המוסר הבסיסיים שכן יש בו, נותנים לנו "מפלט" או "תירוץ" למה אנחנו כן יכולים לאהוב אותו. ויק הוא האבא של האבא של האנטי גיבור, במילון, תחת ההגדרה צריכה להיות תמונה שלו. לא אהבנו אדם כל כך רע מאז "רוצחים מלידה," ובכל זאת, אנחנו אוהבים. יש הרבה מקרים שאני מסתכל על המסך ואומר לחלל החדר "ויק, עכשיו הגזמת, יא מניאק!" אבל אני מודה שמיד אחרי זה אני מנסה למצוא לעצמי תרוץ למה אני צריך לוותר לו על מה שהוא עשה. ככה זה כשאוהבים.
הדון.

ofrasch1

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif

אני רואה משהו שונה. בו אדם לא יכול לקבל אצלי תיוג של "אבהיות, אנושיות והכרה בערכי מוסר בסיסיים" אם הוא כזה רק לפעמים. וויק חלק גדול מהזמן ההיפך הגמור מזה. זה עובד קצת כמו בשיטה של חיזוק חלקי: הבנאדם חולירע ועדיין מדי פעם מראים לנו את הטוב שבו ואנחנו מתחברים לזה נורא מהר, ומהרע שבו שומרים על ריחוק מסויים. לא בטוחה שאני אוהבת אותו. הוא מענין אותי, לפעמים אני מפחדת בשבילו כשהוא עומד להסתבך, לפעמים אני מרחמת עליו, אבל לא בטוח שזו אהבה. זו הזדהות שנגרמת לנו על ידי מניפולציות של טלוויזיה, ואפילו לחרא גדול אפשר להיקשר אם מתרגלים אליו...(ואת זה אני אומרת כחובבת אוריילי ב"אוז"). לא יודעת למה, אבל זה מזכיר לי את התסמונת הזו שבה שבויים נקשרים לשובים שלהם, וקורבנות למקרבנים. לדעתי, האנושיות שאתה מרגיש היא זו שלך ולא זו של ויק....

lvbbb

New member
לא כולם אוהבים את מאקי , אני לא ...

..לעולם לא אוכל לשכוח שהם הרגו בפרק הראשון את השוטר שהשתילו בקבוצה שלהם , זה שהוא עושה מדי פעם מעשים טובים לא משכיח ממני את הארוע הזה. אפשר להנות מהסדרה ומהעלילה ומדמויות בלי להזדהות עם הדמות הראשית של הסדרה (מאקי הוא הדמות הראשית וזה לא נתון לויכוח),בדיוק כמו שניתן לצפות במשחק כדורגל טוב גם בלי לאהוד את אחת הקבוצות במשחק שצופים בו ועדיין להנות . בכל זאת הדמויות שיש להזדהות בסדרה הזאת לדעתי הינן,קלודט,דאץ' ודני. בלי שום קשר אם מאקי טוב או רע , הסדרה פשוט מצויינת

דון גל

New member
יוצר הסדרה אמר פעם שהרצח של

Crowley בפיילוט היתה מכוונת השביל להשניא את ויק על הצופים. השם של ריד דיימונד הופיע בכתוביות הפתיחה והדמות שלו הופיע הרבה בכל הפרומואים, כדי שהרצח שלו בפרק הראשון יהיה הפתעה גמורה ומזעזעת, כי כולם חשבו שהוא יהיה דמות מרכזית בסדרה. אתה אומר מה שהרבה אנשים חושבים: קשה להרבה צופים לסלוח או להעלים עין ממה שויק עשה באותו פרק, וזה גורם לי להעריך עוד יותר את שון ראיין כשמתברר שזאת בדיוק היתה הכוונה... הדון.

slayer22

New member
ואני עם שילינג'ר... ../images/Emo8.gif

סתאאאם! הוא PURE EVIL (בניגוד לויק)

slayer22

New member
אם יש לכם כח לשמוע דעה נוספת...

מה שאני מאוד אוהב בויק הם שני דברים: א) העובדה שהוא לוקח את החוק לידיים (עד גבול מסויים) לפעמים הכרחית. הוא מגלה דברים שבחיים לא היו מגלים אותם בחקירות "חוקיות", והאמת? שאנחנו שומעים בחדשות על הכחשות של פושעים מסויימים (גם בהקשר הלאומני) אנחנו "מתים" לרגע להיות ויק מאקי ולהוציא מהם מידע/הודאה באשמה. ב) תכונה שאני מאוד אוהב בויק הוא ההתמודדות עם הלחץ. ה- multitasking שלו פשוט מדהים. לדוגמה: השוד של רכבת הכסף, תפיסת רוצח, בעיות עם קורין, אסוודה נושף על העורף וכו'. הכל קורה באותו זמן, וויק מתמודד עם הכל יפה מאוד. אם היה לי עשירית מהלחץ שלו, הייתי משתגע

Moralida

New member
אני יכול להגיד לך למה

כי הוא עושה את מה שאנחנו רוצים שהוא יעשה (ושאנחנו לא נעשה). אנחנו רוצים שיהיה לו את הכסף של הארמנים בגלל שהוא עושה הרבה עבודה ומקבל תמורה מאוד קטנה. חוץ מזה, זה לא שהוא לוקח את הכסף הזה מאנשים טובים (אולי כן בצורה טכנית כי הארמנים לקחו את זה מאנשים טובים, אבל זה לא שאם המשטרה תעלה על הכסף הזה היא תחזיר לאשים האלה את הכסף שלהם), הוא לוקח את זה מאנשים שרצו לעשות עוד רוע עם הכסף הזה. אנחנו "מרשים" לויק לכופף את החוק בגלל שכיפוף החוק יעשה לציבור רק טוב; אם ארמדיו לא היה מת, לכו תדעו עוד כמה אנשים הוא היה הורג, כמה כסף הוא היה שודד, כמה ילדות הוא היה אונס. נכון, אתה צודק שויק במשטרה ושהוא לא צריך לעשות את הדברים האלה כי העבודה של השוטרים זה לאכוף את החוק ולא לעבור על החוק, אבל הטוב שהוא יוצר עולה בהרבה על הרע שהוא יוצר. עונה לך על השאלה ?

למעלה