אלו מהשאלות שיותר נוגעות לפסיכולוגיה
טבע האדם לשאול ולחקור את העולם,עוד מגיל ינקות אנו מסתקרנים מהעולם ושואלים ללא הרף "למה?" וכן,כמובן שיש כוונות אחרות לשאלות...יש שאלות רטוריות שנועדות להסביר משהו יש שאלות סוקרטס שנועדות לפתוח דיון ולגרום לאדם לחשוב,וגם מעבר לזה ששאלות מביאות אותנו לגילויים,לעיתים הגילויים האלה הן לא הסיבה שבגללהן שאלנו את השאלה ("מה נשמע?") אנו שואלים בגלל הרבה מאוד סיבות,כי זה הטבע שלנו,כי זה עוזר נותן לנו מידע,כי זו צורת התבטאות ובגלל הסיבות שרשמתי למעלה... אני מקווה ש"קלעתי" למה שהיתכוונת... לואיס C.K אמר שעלינו להבין את ההורים שצועקים על ילדיהם שהם שואלים "why?"
http://www.youtube.com/watch?v=4u2ZsoYWwJA (מתחיל מדקה 7:30) "אבא למה אנחנו לא יכולים לצאת?" "כי יורד גשם" "למה?" "כי מים יורדים מהשמיים" "למה?" "כי המים בענן" "למה?" "עננים נוצרים שיש התאדות" "למה?" "לא יודע,אני לא יודע עוד שום דבר,אלו היו כל הדברים שאני יודע" "למה?" "כי אני טיפש" "למה?" "כי לא הקשבתי בבית ספר" "למה?" "כי הייתי מסטול עישנתי סמים" "למה?" "כי להורים שלי לא היה איכפת" "למה?" "כי הם סתם עשו אותי במכונית ושנאו אותי על שנולדתי" "למה?" "כי לא היה להם מוסר" "למה?" "כי להם היו חרא של הורים וזו שרשרת שנמשכת לנצח" "למה?" "כי fuck it כולנו לבד בעולם ואף אחד לא שם זין!" וכו'