למה אנחנו כאן?

THE WIZARD 55

New member
למה אנחנו כאן?../images/Emo198.gif ../images/Emo195.gif

מה אתם מצפים כשאתם נכנסים לפורום ערבים? האם המטרה שלכם היא לנהל דו שיח אמיתי עם הערבים/היהודים? האם המטרה היא להקשיב לצד האחר? להבין מה גורם לקרע רב השנים? איך נוכל לתקן אותו? או אולי להכיר אותו, את התרבות, המנהגים? או שבא לכמה מהאנשים לפרוק את זעמם על הערבים/יהודים להיות נינג'ות מקלדת
האם שיניתם את דעתכם ולו במעט אחרי ששוחחתם עם ערבים/יהודים בנט? או שמא התחזקה דעתכם?.. האם במציאות יש לכם חברים ערבים/יהודים? עוד סקר מבית היוצר של וויזארד בע"מ

THE WIZARD 55

New member
טוב, אני אענה:)

כנראה שהשאלות שלי היו קשות מידי.... אז אני כאן כי אני רוצה לנפץ סטיגמות אני כאן כי אני רוצה לנהל דו שיח עם אנשים נחמדים הכרתי כאן הרבה חברים שלמרות שלא חושבים כמוני הפכו להיות חברים טובים לא שיניתי את דעתי, אבל הרבה מהסובבים אותי שינו את דעתם אחרי שהכירו אותי:) היה שווה להגיע לתפוז ולהכיר את כל המקסימים שהכרתי.. הרבה חברים טובים..שולחת לכם ד"ש יודעת שאתם קוראים פה:)

aviad3333

New member
לא קשה לענות, רק לקח לי זמן להתפנות

אני מצפה קודם כל להכיר אנשים, זו המטרה של פורום מכל סוג שהוא, לייצר מסגרת חברתית. אני מקווה שאוכל להכיר כאן אנשים נעימים בלי קשר לעמדותיהם (הוריי שמאלנים, אישתי שמאלנית ואני לא אוהב אף אחד מהם פחות ממה שהייתי אוהב לו היו מחזיקים בדיעותיי) ולנהל דו שיח על נושאים מעניינים. בשביל לנהל דו שיח אני מאמין שצריך גם להקשיב לצד האחר אחרת זה נאום ולא דו שיח. מה גורם לקרע? בחיי שאין לי מושג והייתי מת להבין. איך נוכל לתקן אותו? אני מאמין שביום שנפסיק להסתתר מאחורי טיעוני גזע וכדומה ונחל לנהל דו שיח על נושאים מוחשיים נתחיל לקדם עניינים אמיתיים. אם למשל באמת ובתמים אשוכנע שהיכן שהוא מדינת ישראל מקפחת מגזר זה או אחר אני אישית אוהב לכתוב מכתבים לרשויות, זה עוזר לי לשחרר קיטור. אבל אם סתם אומרים שהמדינה מפלה את הערבים בלי הסברים, הוכחות וכו' מאוד קשה לי להתחבר לזה. לא באתי הנה לפרוק זעם, באתי להקשיב ולהסביר. דעתי לא השתנתה בכלל, אני מחזיק באותן הדיעות. יש לי חברים מכל הגוונים, כמו שאמרתי לכם אני כרגע בטורונטו לומד, אז יש לי חברים הודים, אפגאנים, סינים, אפריקאים, איראנים, לבנונים, סורים ומה לא. אני מתייחס אליהם כחברים ולא כאיראנים / סורים, לא מעניין אותי מקור מוצאם. כל עוד הם יודעים לכבד אותי אני אכבד אותם. הקטע הכי מצחיק הוא שמכל החברים שיש לי באוני' רק אחד הוא יהודי, פשוט כי אני בבית ספר שבו הרב-תרבותיות היא מאוד מאוד גדולה. יש אוני' אחרות שבהן זה יותר חד-גוני לכאן או לשם.

THE WIZARD 55

New member
אחלה

מה גורם לקרע?..העבר של 2 העמים איך נוכל לתקן..הצלקת תשאר כמו שאמרתי, אבל לפחות בהתחלה לנסות לא ליצור קרעים נוספים.. וכבוד הדדי, מאוד חשוב בדיונים האלה.

respecta1

New member
אפשר לתקן בקלות, הבעיה שאין למנהיגים שלכם

רצון להשאיר את העבר מאחוריהם שלום בעד שלום לא חילופי שטחים לא כלום 2 מדינות הפלסטינית בשטחי שעכשיו בשליטת הרשות וישראל בשטחים שעכשיו היא נמצאת, תוך עשור המדינה הפלסטינית בעזרתה של ישראל (וסיועים משאר העולם) מגיעים לתשתיות עצמאיות וכלכלה משלהם.. וזה בעצם תהיה עוד מדינה מתפתחת וזה יפתור גם את בעיית הריבוי של הערבים שבסופו של דבר יכולים להגיע לרוב במדינה, כי ברגע שהם רואים שיש מדינה מסודרת ומאורגנת שחייה בשלום לפי האידאולוגיה שלהם הם אמורים להגר אליה ופה כבר אין עניין של צביעות אולי הם לא יגיעו לרמת מפותחות של ישראל אבל עדיין תהיה מדינה מפותחת יחסית ואנשים שם יוכלו לחיות חיים נורמאלים אז זה לא שהם יוותרו על רמת חיים גבוהה בעד רמת חיים עלובה, והרבה מהערבים יהגרו לפלסטין מישראל..וברגע שיהיה אמון הכל יכול להגיע אליכם.. אבל חבל שההנהגה שלכם עסוקה בעבר ולא מנסה לתכנן עתיד טוב יותר לילדכם..

למעלה