למה אנחנו לא כובשים!

למה אנחנו לא כובשים!

אין דבר כזה הנקרא כיבוש. אתה קורא להמצאות חיילי צה"ל ומתיישבים יהודיים ביש"ע כיבוש. זהו אינו כיבוש מהסיבות הנ"ל: 1) אנו לא נמצאים שם במחסומים למשל כי סתם בא לנו למרר לפלסטינים המסכנים את החיים, אנו נמצאים שם כדי להגן על אזרחי מדינת ישראל וזה כולל אותך!!! כשיש סגר על השטחים יש פחות פיגועים- עובדה!!! 2) המתיישבים ביש"ע הם גיבורים המוכנים לסכן את חייהם כי הם יודעים שהאדמה הזאת שלהם!!! הם נהרגים בפיגועים ובהסתננויות במקום שאתה תהרג! המחבל שניסה לפגוע בהם היה הולך לכיוון תל אביב אם הם לא היו שם!!! 3) האדמה הזאת היא שלנו!!! תקרא ספרי היסטוריה!!! אי אפשר לכבוש משהו שהוא שלנו!!! נ.ב אני מבין שאתה אדם שקשה לו בחיים והוא נאחז באשליות, אך תבין אין פיתרון ואי אפשר לכפות שלום! צריך סבלנות ובזמן שאנחנו בסבלנות צריך לפעול לכיוון הטרנספר וליצור את התנאים לכך!!! זו הדרך היחידה!!! בברכה הגל המקורי

yotamstei

New member
תגידו

אף פעם לא נמאס לכם מהטיעונים הכלכך גרועים ולא מוצקים שלכם?! קראתי היסטוריה! לפי ההיסטוריה האדמה הזאת עברה אצל הפרסים, הרומאים, הטורכים, הבריטים, המוסלמים והיהודים....למעשה מתוך 2000 שנות היסטוריה היא הייתה תחת שילטון יהודי כ-100 שנים, אז אני מציע לך להפסיק להשתמש בטיעון הזה כי אתה יוצא ממנו קצת טיפש. בקשר לטענה שלך כי אני (כמי שקורא את ההודעה הזו) אדם שקשה לו בחיים אז אין לי מה להגיד לך אלא שאתה צודק במאה אחוז! אני חי במדינה היחידה בעולם כולו שמחזיקה שטחים כבושים, שכחלק מהשגרה היומיומית מדכאת עם שלם שאפילו לא עושה את זה מספיק טוב בשביל לקבל תמיכה עולמית ושקט ביטחוני אלא להפך, לא מצליחה לתרץ את מעשיה לא בחוץ ולא בבית ואפילו לא מנסה כלכך למען האמת...חוץ מזה שהאבטלה בשחקים, אנשים נהרגים בתאונות דרכים על ימין ועל שמאל ואנשים מאיימים על חיי (בצורה זו או אחרת) באופן יומיומי.....אז כן, אני אדם שקשה לו בחיים ואני מאשים בזה באופן מוחלט את ממשלת הימין הנוכחית ואת הכיבוש המתמשך של שטחי יהודה שומרון ועזה. ואני דווקא כן מאמין בשלום, מה תעשה, תירה בי?? (לא מקורי מצידך....) בברכת שלום, ורצוי עכשיו, אזרח ישראל

אזרח ישראל היקר!

בוא נלך ביחד 2500 שנים אחורה. בארץ ישראל השלמה הייתה ממלכת דוד ושלמה ולאחר מכן התפלגות הממלכות לישראל ויהודה, גלות ישראל ולאחר מכן גלות יהודה. לאחר מכן האנשים הגולים מיהודה חזרו לארץ מגלות בבל והקימו את בית המקדש השני (הראשון נבנה ע"י שלמה) וכל זה עוד לפני הספירה לפני שניו קיימים מוסלמים, נוצרים, ערבים, בריטים וכמעט ואולי כל העמים שקיימים היום. כל העמים שהזכרת אומנם כבשו את הארץ מסיבותיהם אך מעולם לא החזיקו בה להרבה זמן כי היא לא הייתה ארצם, ארץ ישראל הייתה עוד חלק קטנטן באימפריה שלהם. לעומתם היהודים היו תמיד בארץ ישראל והקימו בה מדינה(או יותר נכון ממלכה) במשך שנים רבות יותר מ-600 שנים. ואז הרומאים הגלו אותנו (אך תמיד לאורך ההיסטוריה הייתה נוכחות יהודית כזאת או אחרת בארץ) והיינו 2000 שנים בגלות ותמיד רצינו ופיללנו לחזור לארץ ישראל. בינתיים קמו עמים חדשים והתיישבו בה ואף אחד מהם לא הפך אותה למדינתו וקבע בה עיר בירה. חזרנו למולדתנו ההיסטורית ועכשיו אתה אומר שזה לא שלנו- זה לא נכון!!! הערבים ביש"ע הם הכובשים הם באו מחצי האי ערב (מולדתם) וכבשו את ארצנו. אז תעשה לי טובה ותלמד היסטוריה

kidsunited

New member
בתור היסטוריון שחכת כמה עובדות...

1) איזה מלכות בדיוק היתה לדוד ושלמה? הרי מצאו מסמכים שמוכיחים שהם שילמו מיסים למצרים.... משמע אתה רוצה כמו מלכותם אתה רוצה שיכבשו אותנו... נחמד, אולי תבין את הסבל של הפלסטינים. 2) ביתם של הערבים בחצי האי ערב היתה לפני 20,000 שנה והם היגרו משם הרבה לפני שעזבנו את הארץ... וכך גם תוכל לטעון שעמנו הוא כובש כי הרי אבינו אברהם לא נולד בארץ אלא בעמק הפרת ועלה ארצה בשלב מאוחר יותר לכבוש את הארץ... 3) המדינה לא הוקמה כמקלט דתי לעם ישראל אלא כמקלט לאומי לעם... ולא הוקמה מתוך חזקה היסטורית או זיקה דתית כמו שאפשר לראות בהצעות אוגנדה וארגנטינה... אותם אנשים שהגישו הצעות אלו הם אלא שהקימו את המדינה וכל עוד אתה אומר שזאת מדינת ישראל אתה מסכיםפ עם העקרונות שעל פיהם הוקמה... 4) ארץ ישראל "השלמה" מגיעה עד צידון ועד דמשק ועד בגדד... מצידי ימני יקר וחביב שלי אתה מוזמן ללכת לגור בכל אחת מהערים האלה!!!!!!!!

אזרח ישראל היקר!

בוא נלך ביחד 2500 שנים אחורה. בארץ ישראל השלמה הייתה ממלכת דוד ושלמה ולאחר מכן התפלגות הממלכות לישראל ויהודה, גלות ישראל ולאחר מכן גלות יהודה. לאחר מכן האנשים הגולים מיהודה חזרו לארץ מגלות בבל והקימו את בית המקדש השני (הראשון נבנה ע"י שלמה) וכל זה עוד לפני הספירה לפני שניו קיימים מוסלמים, נוצרים, ערבים, בריטים וכמעט ואולי כל העמים שקיימים היום. כל העמים שהזכרת אומנם כבשו את הארץ מסיבותיהם אך מעולם לא החזיקו בה להרבה זמן כי היא לא הייתה ארצם, ארץ ישראל הייתה עוד חלק קטנטן באימפריה שלהם. לעומתם היהודים היו תמיד בארץ ישראל והקימו בה מדינה(או יותר נכון ממלכה) במשך שנים רבות יותר מ-600 שנים. ואז הרומאים הגלו אותנו (אך תמיד לאורך ההיסטוריה הייתה נוכחות יהודית כזאת או אחרת בארץ) והיינו 2000 שנים בגלות ותמיד רצינו ופיללנו לחזור לארץ ישראל. בינתיים קמו עמים חדשים והתיישבו בה ואף אחד מהם לא הפך אותה למדינתו וקבע בה עיר בירה. חזרנו למולדתנו ההיסטורית ועכשיו אתה אומר שזה לא שלנו- זה לא נכון!!! הערבים ביש"ע הם הכובשים הם באו מחצי האי ערב (מולדתם) וכבשו את ארצנו. אז תעשה לי טובה ותלמד היסטוריה

yotamstei

New member
שינוי גישה

אתה יודע מה, בוא רגע נגיד שאתה צודק (ולא כי אני מאמין בזה, אלא רק בגלל שאני רוצה לקחת את הויכוח לכיוון שונה). אתה טוען שארץ ישראל הנוכחית (המערבית) היא חלק מארץ ישראל השלמה שהובטחה לנו ע"י אלוהים וכו' וכו'...בכל אופן, אותה ארץ ישראל שלמה מתפרשת לפי מיטב הבנתי ממקורות הנילוס ועד נהר הפרת והחידקל...נכון? אז לפי תפיסתך ישראל צריכה לצאת למלחמת כיבוש אדירה שתכלול את מצריים, ירדן, סוריה וחלקים נרחבים מעירק ואיראן. עכשיו, בוא נגיד שמדינת ישראל כרגע לא מתכננת לצאת למסע הכיבושים הענק הזה, זאת אומרת שנשארנו גם ככה בלי ארץ ישראל השלמה, נכון? אז עכשיו עומדות בפנינו שתי אופציות. הראשונה היא להשאר עם קצת יותר "ארץ ישראל הלא-שלמה" אבל במלחמה נוראית או לחיות בשלום עם שכננו במחיר של קצת פחות "ארץ ישראל הלא-שלמה"...בוא ותגיד לי מה נראה לך הגיוני יותר...

אתם השמאלנים...

חושבים שאם תמסרו שטחים תקבלו שלום. זאת הטעות הכי גדולה שלכם לחשוב שאם תתנו ותתנו תקבלו שלום. אני רוצה לדבר איתך בהגיון- וללמוד מהעבר. אסון אוסלו התרחש שלפניו היינו אפילו יותר "כובשים" (לפי הגדרתך) ועכשיו אנו פחות "כובשים" מאז, יש להם אוטונומיה, אנחנו לא יושבים בעזה ובג'נין(אלא אם יש פיגוע אז עושים סגר זמני-דבר לגיטימי לחלוטין כי משם יוצאים מחבלים) ולמרות מה שנתנו להם הם לא הפסיקו בטרור הרצחני שלהם. אתה תגיד לי שזה לא מספיק ואנו צריכים לצאת מכל חבלי מולדת- גוש קטיף יהודה ושומרון אבל אתה לא מבין שלא יהיה שלום! הם רוצים את הכל!!! מדן ועד אילת, תל אביב ויפו, חיפה ומטולה, ירושלים ובאר שבע הכל!!! איך אני יודע אתה שואל? אני רואה שהם מחנכים את ילדיהם לשנאה ולמפה שבה ישראל לא קיימת, רק פלשתין קיימת מדן ועד אילת. אף אחד מהארגונים הטרוריסטים והרשות לא מכירה בישראל, אמנת הפת"ח קוראת לחיסול ישראל וכך גם מדברים כל ראשיה. לסיכום צריך להיות או עיוור וחרש או ללקות באשליות קשות כדי להגיד שאם ניתן להם עוד הם יפסיקו את הטרור! בברכה הגל המקורי

ייתכן ואתה צודק!

והערבים לא מסכימים לקבל אותנו בכלל, וימשיכו להלחם ויהיה טרור גם אם ניסוג לגבולות 67. אבל לגבי גבולות 67 (לא כולל נסיגה מירושלים המזרחית וגוש עציון) יש קונסנזוס בכל העם שעליו ילחמו כולם כמו על הבית שלהם - ההשתמטות תפחת ולא תהיה שנאת אחים וסכנה למלחמת אחים. תמיד יהיה אותו חלק משיחי בעם שימשיך וידרוש את כיבוש כל המזרח התיכון כולל עיראק ואיראן מן הפרת ועד החידקל- אבל השפעתו תהיה שולית. אני יליד 48 וזוכר היטב את כל התקופה של הפידאיינים, פעולות התגמול וכל המלחמות עד 67. היתה הסכמה שנלחמים על הבית ואין ברירה אלא להקריב קורבנות. היום חלק ניכר מהעם חושב שהקורבנות נופלים בשביל להגן על חלק בעם שהוא מיעוט, והמחיר גבוה מדי גם בנפש וגם כלכלית. נסיגה לגבולות 67, כולל מתן אפשרות למי שרוצה מערביי ישראל לעבור למדינה הפלשתינאית, ומי שנשאר יהיה מחויב לנאמנות לא מתפשרת למדינת ישראל יביא לשינוי קיצוני ביחס כל העולם אלינו. פעם היינו מדינת ייצוא של תפוזים. היום נשאר ההיי-טק שהולך ונעלם ועובר מכל ארצות המערב להודו וסין. הסיכוי היחידי לכלכלת ישראל (חוץ מתעשית נשק שבגללה אנחנו תמיד מסתבכים) הוא תיירות: כל נוצרי בעולם חולם להגיע לפחות פעם אחת בחייו לירושלים, נצרת ובית לחם. אז נניח שחלק קטן יסע לבית לחם דרך המדינה הפלשתינאית, אבל הרוב המוחלט יבוא אלינו. תחשוב על כמות התיירים שיגיעו! אין סיכוי למדינה בת 6 מליון נפש לשרוד לאורך זמן במצב הנוכחי -לא נפשית ולא כלכלית.

התיחסת לחלק של דברי בכותב הקל יותר

להתמודדות לגבי ההיסטוריה ,שאני מסכים שזה לא "הענין" לפי ראית העולם שלי ,אבל מה תשובתך לטיעון כי אחרי מה שעברנובשנים האחרונות , די ברור שנסיגה לא תוביל לשלום אלא למלחמה נוראה עוד יותר ?

נכון זה יוביל...

למלחמה יותר נוראה ולא לשלום והנימוקים בהודעה של "אתם השמאלנים"

בחלק אני מסכים, בחלק לא

1. פה אתה צודק לגמרי, בגלל זה יש את תוכנית ההתנתקות ואת הגדר - כדי להביא שלום ולהגן על אזרחי מדינת ישראל. 2. ההתנחלויות שנמצאות מחוץ לקו הירוק מפריעות למדינת ישראל להילחם נגד הטרור הערביי. לדעתי מדינת ישראל צריכה לפרק את ההתנחלויות שנמצאות מחוץ לקו הירוק, ולדאוג ולבנות למתנחלים בתים חדשים אפילו יותר גדולים ויפים ממה שהיו להם - אבל בשטח ישראל. המתנחלים מסכנים רק את עצמם כאשר הם נמצאים במקום שבו החמאס שולט ושבו החמאס מחפס לרצוח יהודים, וגם אין מספיק חיילים כדי להגן גם על אנשים מחוץ לקו הירוק וגם על אנשים בתוך הקו הירוק. 3. האדמה הזאת הייתה שלנו עוד לפני הופעת הנאצרות והאיסלאם, נכון, לכן אני לא מוכן לחלק את ירושלים - לפעמים אלינו למסור שטחים מסוימים כדי להגן על שטחים אחרים.

ricardo18

New member
1. המחסומים לא נועדו להגן על תושבי

מדינת ישראל כי אם על ההתנחלויות. ישראל הייתה מוגנת הרבה יותר עם גדר הפרדה רציפה (על תוואי 67'), וכאשר צה"ל פרוש על אותו תוואי ולא בתוך מאות מובלעות ומובלעונות, חסרות רצף טריטוריאלי בשטחי יש"ע. 2.המתנחלים אולי גיבורים. אולי לא. זה לחלוטין לא משנה. מה שמשנה הוא העקרון ההתנחלותי: עקרון דתי-פונדמנטליסטי בבסיסו, של יישוב שטחים המיושבים בצפיפות בפלשתינים מתוך הנחת "שייכות" של שטחי ארץ ישראל השלמה. מעבר לנזק ההומנטירי העצום לפלשתינים, כרוך במפעל ההתנחלותי סיכון תמידי של כח האדם שנדרש לשמור על המתיישבים, זלילה אדירה של משאבים כלכליים ואנושיים. 3.לא משנה לי למי שייכת ארץ ישראל, אין לי זיקה דתית אליה. וגם אין דרך לקבוע שייכות טריטוריאלית. הראייה צריכה להיות כלפי העתיד, חיפוש דרכי פשרה (או נסיגות חד-צדדיות) כדי להגן על אזרחי המדינה, שהם חשובים יותר מכל שעל כהוא זה.

למעלה