למה אנחנו עובדים כל כך הרבה?

why worry

New member
למה אנחנו עובדים כל כך הרבה?

למרות הקידמה. לא בשביל הכסף. בגלל המעסיקים. משום שאנחנו מוכשרים. כי העבודה מעניקה משמעות, אפילו שכולם יודעים שזו שטות. קווים לדמותה של הבעיה הקשה של הכלכלה המודרנית, מלכודת העבודה המיותרת. עכשיו המומחים מציעים מוצא מהפכני: לחלק משכורת לכולם, ולעודד אותם לא לעבוד
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3586412,00.html

זו אחת הכתבות החופרות... לא יודעת איך הגעתי אליה, אבל היא משכה את תשומת ליבי.
אני בספק שהיא מתאימה ל"ראש" של הפורום, או שמישהו יקרא אותה עד הסוף.
(למרות שהסוף יותר מעניין מההתחלה)

ואם תפתיעו אותי ודווקא כן תקראו, מה דעתכם?

Purple Mushroom

New member
קראתי,פרסמתי והגבתי :)

כלכליסט בעיני ידוע במאמריו החשובים,מעניינים, אך הארוכים. לקח לי כרבע שעה ,או חצי שעה לקרוא (אולי הגזמתי).
יש לציין את תאריך פרסום הכתבה: 1.12.2012. לפני יותר מחצי שנה.

הדעה שלי חיובית.
היא עולה באידיאולוגיה של מהפכה של אהבה
= שקשור גם בתרבות הצריכה, או בעצם הפחתת תרבות הצריכה הקפיטליסטית. ו, אם לא היה כסף, כולנו היינו עשירים.

לא יודע מה קורה ממש בתרבות הזאת במדינות אחרות,
וגם אצלי בפרט, ובקהילה. (של המתמודדים\נכים\פגועי נפש)
יש בישראל ציבור די גדול. (נדמה לי שמונה כמאות אלפים, מאה אלף איש בטוח)
של מקבלי קצבאות. יש נכים של ביטוח לאומי, ויש שמקבלים יותר, פלוס הרבה תנאים, נכים של משרד הבטחון.
אני כן שואף לעבוד. (כיום, רק חצי משרה ובערב\לילה)
אבל רוב חיי, רוב התקציב שלי ההכנסות, הגיעו מקצבאות מהמדינה. כן רואה חשיבות של עבודה תמורת כסף, לאורח חיים תקין ובריא.
כיום, אחרי מה שעברתי בחיים, אני בן אדם יחסית צנוע, למרות שיש לי הרבה הוצאות. ומצליח להסתדר בחודשים האחרונים רק מקצבאות, בלי להיכנס למינוס, כלומר יותר הוצאות מהכנסות בחודש.
בעד לחיות חיים אוהבים וצנועים, בקיצור,
אלון.
=]

h a j b i

New member
קראתי אותה בעבר

האמת שזה כבר קיים אצלנו, אצל בחורי הישיבות והכל סבבה, לא?

ויותר עניינית. גם מהכתבה ניתן להבין שזה חרטא שלא יעבוד (לפחות לא בדורות הקרובים). מה שכן היה יכול להיות נחמד אם היו מפחיתים בקצת את שבוע העבודה מה שייצור עוד משרות במשק מצתד אחד ומצד שני נותנים תמריצים נוספים ליציאה לעבודה שזה בעיקר קיצוץ קצבאות לאנשים שלא עובדים ויכולים לעבוד (קיצוץ הקצבאות ב- 2003 הגדיל את שיעור האנשים שיצאו לעבודה, עובדה).

commandooo

New member
כדי לממן את כל האוכלי חינם במדינה

שמקבלים ביטוח לאומי וחיים על חשבוננו

אמנם לא היה לי כח לקרוא את הכל, אבל

זה מזכיר לי משפט יפה של צ'ארלס בוקובסקי:

איך לעזאזל יכול אדם להנות מלהתעורר בשש וחצי בבוקר ע"י שעון מעורר, לזנק מהמיטה, להתלבש, לאכול בכח, לחרבן, להשתין, לצחצח שיניים, לסרק שיער ולהילחם בתנועה כדי להגיע למקום שביסודו אתה מרוויח המון כסף עבור מישהו אחר ועוד מתבקש להיות אסיר תודה על ההזדמנות לעשות זאת?

והמקור:

How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?”

- Charles Bukowski

h a j b i

New member
פשוט מאוד

אתה מוצא עבודה ו\או מקום מגורים שמאפשרים לך לקום ב- 9 בבוקר, בוחר אמצעי תחבורה המאפשר לך להגיע לעבודה בפחות מרבע שעה וכך לא להילחם בתנועה, מרוויח בעבדוה מספיק לצרכיך בלי להתעמק במחשבות על כמה המעסיק שלך מרוויח וזוכר תמיד שאתה לא עושה לו טובה והוא לא לך, זה מפגש של אינטרסים.

זהו בגדול, אבל זה אני...

h a j b i

New member
לא יודע, אני לא רוכב לא על זה ולא על זה

את ה- GS שהיה לי מכרתי לפני 6 שנים בערך

מאז אני חסיד של הונדה.

למעלה