למה אנחנ וגדלים? ולמה אנחנו מתים?

noarieli

New member
למה אנחנ וגדלים? ולמה אנחנו מתים?

שאלה טריוואלית? ובכ"ז. איך הייתם עונים?

niv1990

New member
אני חושב שיש מנגנון בתא שאומר לו מתי להשתכפל

באופן כללי כשאנחנו גדלים הרבה תאים משתכפלים - יותר מהתאים שמתים שמתים. הדרך המדויקת של התמיינות התאים והשליטה בקצב ההשתכפלות לפי מה שאני יודע היא מסובכת, וגם לא לגמרי ברורה למדע. אבל יש תאי מוח שרק מתים כנראה, ולא מתרבים. מתים מהרבה סיבות...

אחמס1

New member
מהמעט שידוע לי בביולוגיה, בגוף האנושי לא כל

התאים מתחלקים, ותאים שאומרים עליהם שהם "לגמרי ממוינים"* לא מתחלקים כלל. תאי דם אדומים למשל. * אין לי מושג מה זה אומר מבחינה מכנית על התא, כלומר באיזה אופן הוא שונה מתא "לא לגמרי ממוין".

niv1990

New member
כן, גם תאי דם אדומים לא מתחלקים

הם שונים בכך שבעצם אין להם גרעין כמו לכל תא רגיל. *לא יודע מה השוני המכני בתאים אחרים שלא מתחלקים.

lilimi2

New member
אנחנו מתים כי...

ברוב תאי הגוף יש אנזים "טלומראז" שמקצר את הכרומוזומים בכל פעם שהתא מתחלק. וזוהי למעשה הזקנה.הכרומוזומים מתקצרים ותוך כדי כך מאבדים מידע גנטי חשוב. אם יצליחו לעצור את התקצרות הטלומרים- יצליחו לעצור את הזקנה. אבל זה עוד רחוק רחוק...

omrigold

New member
משהו שקשור בחמצן לא?

התאים בגוף שלנו חיים מחמצן אבל הוא גם מאט בסוף את השיכפול שלהם עד שהם לא משתכפלים ומתים. בכל אופן, רוב האנשים לא מתים מ"זקנה" אלא ממחלות ובעיות שתוקפות את הגוף כי הוא "זקן" וחלש יותר(אפילו כמו שפעות). וחוצמזה, תאים אדומים ותאים במוח(לפחות חלקם החשוב) רק מתים ולא משתכפלים, בגלל זה מאוד קשה להחזיר לאנשים זכרונות. זה משהו שבא בתור טכניקה לימודית ולא ניתוח או טיפול תרופתי:)

למעלה