למה אני לא אוכלת?

Star Shine

New member
למה אני לא אוכלת?

כתבתי את ההודעה הזו בפורום הפרעות אכילה, ואז חשבתי שבעצם פה אולי זה יותר מתאים. מתנצלת על האורך אבל אני חייבת לפרוק. מעולם לא היתה לי הפרעת אכילה, תמיד הייתי שמנמונת וזה לא הפריע לי במיוחד. אני אוהבת אוכל ולא הייתי מסוגלת לסבול תחושת רעב - ככה שתמיד אכלתי בצורה מסודרת פחות או יותר. לפני חצי שנה ילדתי. אחרי הלידה נשארתי עם עודף של 3 קילו מהמשקל לפני הלידה (שלא היה נורא בכלל בעיניי). אני מניקה ככה שגם לא יכולתי לעשות דיאטה. לפני כמה שבועות עליתי במקרה על המשקל ופתאום אני מגלה שירדתי 4 קילו - כלומר אני אפילו רזה יותר מלפני ההריון. זה מאוד שימח אותי אבל היתה לי תחושה לא טובה - שזה בגלל שלא אכלתי כמעט כלום כמה ימים. אמרתי לעצמי שזה לא בסדר, ואני צריכה לאכול יותר טוב - אני הרי מניקה וזו האחריות שלי כלפי התינוק שלי. אבל מאז, פשוט לא בא לי לאכול - כשאני רעבה אני פתאום רואה מול עיניי את המשקל ואני אומרת לעצמי "אולי אני ארזה עוד קצת? אולי אני אצליח להיכנס לג'ינס שכבר שנים לא עולה עליי?". ופתאום אני נהנית להיות רעבה ואני בוחנת את עצמי - כמה זמן אני יכולה עוד למשוך? והיום... שתיתי שתי כוסות קפה, אכלתי וופל, שתי עוגיות וחצי חבילת שוקולד כדי להעביר את הרעב. והתעלמתי ממרק עוף טעים שנמצא במקרר. ואני לא יכולה להסביר לעצמי למה - כאן כבר לא מדובר בחסכון קלוריות, זה מין תחושה נעימה של הרס עצמי. והתינוק, והחלב... אני משתדלת לא לחשוב על זה. ושכחתי להגיד - אני אוהבת את התינוק שלי, אני אוהבת את בעלי, האימהות באה לי בקלות, פשוט היה לי טוב עד עכשיו! אז מה קורה לי? מה אני יכולה לעשות?

משוש30

New member
מהר מהר מהר עזרה מקצועית

מהתאור שלך יש סיכוי שאת בדרך לאנורקסיה. כרגע את נהנית מהתחושה הזאת של השליטה. את נהנית להיות רעבה לשלוט על הרצון הבסיסי הזה לאכול ולרזות, אבל את במדרון חלקלק ואת מבינה את זה בעצמך. למען התינוק שלך ולמען עצמך אנא פני לעזרה מקצועית דחוף

אפרת12

New member
זה לא נשמע טוב בכלל

מילא, אם באמת היית אוכלת דברים בריאים, זה היה נשמע פחות כמו הרס עצמי. אבל איך שאת מתארת את זה - זה לא נשמע בדרך הטובה. מצטרפת להמלצה של משוש - פני לעזרה מקצועית. ומלבד זה - טוב שגם העלית את זה בפורום הפרעות אכילה - זה מתאים לשני המקומות גם יחד.

Star Shine

New member
תודה

באמת בפורום בעיות אכילה נעזרתי מאוד. מישהי שאלה אותי את השאלות הנכונות ואני חושבת שאני מבינה מאיפה זה מגיע. אני מתכוונת לפנות לפסיכולוג מחר, והעזתי גם לספר לבעלי על מה שקורה. הייתי צריכה לספר את זה באנונימיות של האינטרנט כדי שיהיה לי אומץ להודות בזה גם "בעולם האמיתי".

אמברון

New member
בהצלחה ../images/Emo45.gif טפלי בעצמך

ואשמח אם תוכלי לספר גם לנו מאיפה זה בא.

Star Shine

New member
אני חושבת...

שמשום מה, כל הרגשות ש"היו צריכים" לעלות בי אחרי הלידה, צצים רק עכשיו. הכל הלך לי נורא חלק עד עכשיו - האימהות, ההנקה, הרגשתי כגוף אחד עם התינוק המתוק שלי והיה לי כיף עם זה. אבל עכשיו כנראה משהו מתמרד בי על הסימביוזה הזאת - והדרך שלי לעשות את זה היתה לרעוב כדי להרגיש שאני עצמאית ושולטת על הגוף שלי. אלה רק מחשבות ראשוניות ואני רוצה לבדוק אותן בטיפול, אבל נראה לי מאוד נכון שמשם זה התחיל.

הגרי3

New member
שיהיה הרבה בהצלחה. מה שאת מתארת

נשמע (מנסיון) כהפרעת אכילה (שאגב, לא בהכרח מתפרצת בגיל ההתבגרות ושיש לה טריגרים שונים ומשונים). מודעות והכרה בבעיה הם חלק חשוב מאוד בהליך ההחלמה. מחזיקה לך אצבעות.

yaelia

New member
מודעות היא חלק משמעותי מאוד

בטיפול בבעיות. אולי תחזרי לעדכן אותנו.

למעלה