למה אני מפתחת תלות ריגשית כלפי אנשים מסויימים

alice1803

New member
למה אני מפתחת תלות ריגשית כלפי אנשים מסויימים

הגעתי למסקנה, שזה לא משנה אצלי, אם זה ידיד טוב, שהתרגלתי לבלות איתו הרבה, או אצלו בבית, למשך תקופה ארוכה, אז אני מפתחת תלות ריגשית.
גם כלפי אותו האדם, אפילו היחסים בינינו היו ידידותיים בלבד, אני עדיין נקשרת.
וגם כלפי המקום, ששימש עבורי כמקלט, או מקום שיכולתי לברוח אליו, כמו מין תחליף לבית שלי (שבו אי אפשר לעשן עם החבר'ה ולשים מוזיקה מרעישה).

וגם אם יש קירבה אינטימית ביני לבין אותו האדם, ומבחינתי זה לא משהו שאני לוקחת ברצינות, גם אז אני מפתחת תלות ריגשית.

אומנם אני לא מראה את התלות הזו כלפי חוץ, אבל בתוכי, יש רגעים של נפילות כאלו, של הלב, כאילו הלב נעלב, ורוצה להינעל שוב, רק שלא יפגעו בו, והוא ידמם מלא.
או שיכול להיות, שאותו האדם הספציפי, מפתח אצלי את חרדת הנטישה שלי, שמובילה למין התקף חרדה, כל הסופ"ש אני בחרדה קשה, בגלל בנאדם, שלא חשבתי שאני בכלל יכולה להיות מושפעת ממנו, הרגשת החוסר הזה, משגע אותי, כי זה אומר שמשהו לא בסדר איתי, ולא עם אנשים אחרים.

או שאני מפחדת לאבד את מה שהוא העניק לי, שזו אהבה, למרות שהוא בכלל לא הטעם שלי.
ואפילו שאני יודעת שזה לא זה, והוא לא בשבילי, וצריכים להיפרד כבר, אני מוצאת את עצמי אוכלת סרטים, למה הוא לא התקשר כל הסופ"ש, ורק שלח הודעה אחת בלבד.
זה ממש לא קל לי מבחינה ריגשית.
האם כל הקשר הזה איתו הוא בריחה אחת גדולה?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני לא חושב שזו בריחה

&nbsp
אני יותר חושב לכיוון של..חוסר ביטחון..ריקנות עם עצמך...לא ריקנות של את לא חכמה..אלא ריקנות בתחושה של מה אני עושה עם עצמי..משהו לא מרגיש טוב שנמצאים לבד..בצורה לא רגילה.
וכמיהה מוקתמת בגלל אופי המצב...לקשר אנושי זוגי.
&nbsp
את לא באה לדעתי ממקום של אני בסדר עם עצמי טוב לי גם בלעדייך ואני צריכה אותך שתשלים לי את החצי השני..כי החצי שלי מלא מוכל ומוכן להכיל אותך..
&nbsp
את יותר צריכה שמישהו ימלא את החצי שלך קודם..( הוא מלא את לא רואה את זה )
&nbsp
ואת יותר רוצה את התחושה של אהבה וקרבה מאשר את החלק האמיתי של זוגיות..כאילו את אומרת לעצמך מה אני מי אני מי יקח אותי לא שלימה אז יאללה גם הוא לא שלם אקח מה שיש ..
ושאין את השילוב הזה של אני באה כי אני באמת מוכנה ככל הניתן עם עצמי ..ורוצה קשר אמיתי שמורכב מכל הנכון עבורי...יש את המצב של חרדה
&nbsp
כמו כן..את צריכה אולי מידי הוכחות כל הזמן הוא חושב עליי הוא שולח 10 הודעות אז הוא מעוניין בי..לפעמים זה מבריח את הצד השני
&nbsp
חלק מזה טבעי צריך אינטנסיביות קצת בתחילת קשר לבסס אותו....ולא קל למצוא את זה שגם תהיה משיכה טבעית וגם התאמה....ושגם יכיל וירצה בעצמו להשאר....
הלוואי הייתה לי נוסחאת קסם לעשות למצוא גם לעצמי...
&nbsp
מה שכן למדתי מכל מה שדיברתי...פה
&nbsp
זה קודם להסתדר עם עצמי יותר טוב...שאני כבר מכיר לתת הדדמנות לעצמי לשני לא לתת לחשש הזה שזה יכשל כמו רוב הדברים שלי בחיים ..המחשבה הזו מפילה את הקשר לפני שהתחיל , עדיף לפול 5 פעמים....אבל בסוף רוכבים אל האופק.
&nbsp
זו לא בריחה לדעתי, את לא יושבת בבית וחוששת לצאת שמא מישהו יפנה אלייך....את מנסה להתמודד רק צריך לתקן איך האיך ...:)

alice1803

New member
ירון, זה מאוד נכון מה שכתבת, אבל זה עדיין מעציב אותי

זה נכון שאני נמצאת איתו בגלל כל הדברים שכתבת, תשומת לב מגבר, חיבוק חם, ליטוף בלחי עד שאני נרדמת, זה בהחלט כיף, שמישהו שואל אותך איך היה לך היום וכו'.
&nbsp
אבל מלכתחילה לא הייתי מוכנה לכל החבילה שכוללת זוגיות, אני לא יודעת למה יש לי בעיה כל כך קשה עם מחויבות.
משהו בתוכי מת למשמע ההגדרה שנקראת "זוגיות", ואני שונאת את זה, אבל זו האמת. ואני לא מאמינה שהוא הצליח להרגיל אותי אליו, למרות שחשבתי שהצבתי גבולות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הוא הצליח?

&nbsp
אני לא חושב..אפילו הפנוזה לא עובדת על מי שלא רוצה. אולי זו את שלא צריכה לשים גבולות מלכתחילה? אלא לחפש את הקשר הלא מוגבל רגשית..? כמובן במסגרת התנהגות עם גבולות אין פה סתירה..
התחייבות ...אני חושב שצריך להתחייב לנו ולטובתינו קודם, זוגיות זה טוב לנו .

alice1803

New member
האם זה כל כך מעליב

האם זה עד כדי כך מעליב, שאם מישהו שאני בקשר איתו בערך שנה, אמר לי תוך כדי שיחה רומנטית "תתחתני איתי" ואני מיד אמרתי "מה פתאום, נראה לך?" כי כבר אמרתי לו שאני לא מהסוג של הבחורות שעומדות מתחת לחופה, וחשבתי שהוא כבר הבין את זה. אז מזה הוא נעלב??? אפילו שזה קרה לפני חודש כמעט? כלומר אני לא מבינה למה עכשיו הוא פתאום מתנהג אליי מוזר, ומתעלם מקיומי.
אני לא זוכרת שהכעסתי אותו, מלבד עוד פעם אחת שהלך לחתונה של חבר טוב שלו, ורצה נורא שאבוא איתו, וגם אז אמרתי לו שאין לי כוח לחתונות, וסירבתי בנימוס אולי קצת בניפנוף.
בגלל זה הוא פתאום מתרחק ממני? ומראה קצת קרירות, וזה מעציב אותי נורא פתאום.

היי

אתם לא באותו ראש ויש לכם ציפיות שונות מהקשר זה ברור לך.
מצד אחד מבחינה שכלית זה לא אמור מאוד להעליב כי אמרת את האמת
והכנת אותו עוד קודם ל"אכזבה".
מצד שני כשיש ציפיות יש אכזבות וכאב לב.
דווקא טוב אם הוא יתרחק ממך כי את לא מה שהוא מחפש
את נהדרת אבל הוא רוצה כנראה אישה לחתונה.
אם הפער בציפיות ימשיך מוטב שכל אחד יפרד לדרכו

alice1803

New member
לא יכולה לשאת פרידות, לכן תמיד מעדיפה לא להיקשר יותר מידי

והנה זה שוב קורה, המועקה הזו, בחילות של חוסר אונים, אני שונאת להיות תלויה במישהו אחר, חייבת להיות בשליטה.

אין לי מילות חוכמה אבל ליבי איתך.

למעלה